عدنان غزی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کار رسیدگی به انحرافهای رودخانه کرخه در شوش با دستور استاندار خوزستان به سازمان آب و برق سپرده شده است لذا امیدواریم این سازمان، رودخانه را در بخشهایی که از مسیر خود خارج شده به مسیر اصلی بازگرداند.
وی با تشریح سیل فروردین سال جاری در خوزستان گفت: حدود ۶۹ روستای شهرستان شوش و ۲ شهر شوش و الوان در محاصره سیل قرار گرفتند و چندین روستا زیر آب رفتند که خساراتی به راههای روستایی، منازل مسکونی و اراضی کشاورزی وارد شد.
فرماندار شوش با اشاره به آبگرفتگی بیش از ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در این سیل افزود: سه هزار و ۳۵۵ پرونده برای خسارتهای کشاورزی تشکیل شد که به همه پروندهها رسیدگی شده و فقط ۳۰۰ پرونده در پژوهشگاه فضایی تایید نشده است که امیدواریم هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند.
وی ادامه داد: پس از سیل با تشکیل قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده در خوزستان، یکهزار و ۷۲۴ واحد تعمیری اعلام و همه آنها تعمیر شدند، منازل احداثی نیز هنوز در حال ساخت هستند.
غزی با بیان اینکه ۵۰ درصد خسارتهای کشاورزی پرداخت شدهاند، گفت: راه سازی و راهداری در حوزه راهها در اغلب مسیرها در حال احداث راهها هستند، مدارس نیز از سوی خیران، بانک ها، شرکت نفت و سازمان نوسازی مدارس، بازسازی میشوند.
وی افزود: درمجموع روند نوسازی مناطق آسیبدیده از سیلاب در شهرستان شوش به خوبی پیش میرود و در کنار آن در حوزه سیلبندها نیز اقداماتی انجام شده است.
فرماندار شوش با اشاره به بیمه منازل مسکونی روستایی گفت: یکی از انتظارات و خواستههای ما از دهیاران این است که بیمه روستایی را جدی بگیرند چراکه در سیل اخیر کسانی که بیمه بودند خسارت آنها از سوی بیمه پرداخت شد.
وی ادامه داد: روستاییان با رفتن به سوی بیمه در حوزه منازل مسکونی و خسارات کشاورزی درمقابل حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و ... نگرانی نخواهند داشت و میتوان از این فرصت استفاده لازم را برد.
سیل بهار امسال در حوضههای کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان را دچار آبگرفتگی کرد که در اثر این سیلاب ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.