مجتمع مسکونی تصرفی معروف به ساختمان ۶ طبقه در منطقه مولوی خرمشهر در سال ۵۹ ساخته شده و پس از پایان جنگ تحمیلی توسط خانوادههای بیبضاعت تصرف شد و هم اکنون ۴۸ خانواده کم درآمد با وجود مشکلات بهداشتی و زیرساختی در شرایطی نامناسب و در این مجتمع در خطر ریزش، سکونت دارند.
این ساختمان فرسوده و خطرساز به یکی از معضلات شهری خرمشهر تبدیل شده طبق بررسی کارشناسان سازمان آتش نشانی و تایید لرزش در آن در معرض خطر ریزش قرار دارد و این امر علاوه بر بروز خطر جانی برای ساکنان آن برای ساختمانهای همجوار و عابران نیز خطرآفرین است.
وجود بوی نامطبوع فاضلاب و نم ساختمان سلامت و امنیت جانی ساکنان را در معرض خطر جدی قرار داده و در بارندگی روز جمعه سازمان آتشنشانی خرمشهر دستور تخلیه فوری یک واحد آن را صادر کرد.
یکی از ساکنان این ساختمان ۶ طبقه به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۵ سال است در این مجتمع زندگی میکنم و نشتی فاضلاب بزرگترین مشکل واحدهای مسکونی در این ساختمان است.
محمد چنعانی افزود: در حال حاضر ساختمان از نظر برق مشکل خاصی ندارد ولی واحدها اشتراک آب و فاضلاب ندارند و به همین دلیل لولههای آب غیراصولی هستند و باعث نشتی آب و فاضلاب در مجتمع میشوند.
وی در ادامه گفت: از سوی سازمان منطقه آزاد اروند وعده تامین مسکن به ساکنین این مجتمع داده شده تا قبل از پایان سال ساکنان به واحدهای مسکن مهر منتقل شوند.
یکی از زنان سرپرست خانوار که ۱۶ سال در این مجتمع سکونت دارد، گفت: در هر طبقه این مجتمع بین هشت تا ۱۰ خانوار که اکثر آنها زنان سرپرست خانوار میباشند سکونت دارند.
نجیه کنعانی نبود بهداشت را از مشکلات عمده این ساختمان عنوان کرد و گفت: اکثر واحدهای این مجتمع نیمه ساخته هستند و همین عامل باعث تجمع حیوانات بخصوص موش و سوسک شده است.
وی گفت: مسئوولان منطقه آزاد اروند برای جابهجایی ساکنان مجتمع ۶ طبقه خرمشهر و تأمین بخشی از هزینه مسکن قول مساعد دادند اما زنان بیسرپرست حتی توانایی پرداخت بخشی از هزینه مسکن را ندارند.
یک بانوی دیگر سرپرست خانوار که مدت ۱۵ سال است با چهار فرزند خود در این ساختمان زندگی میکند بیان داشت: ایمنی این مجتمع مسکونی به حدی پایین است که با عبور خودروهای سنگین از کنارآن، ساختمان به لرزه در میآید.
شهربانو آذرشب که بعد از فوت همسرش در این مکان ساکن شده گفت: خانوارهای ساکن در این مجتمع ۶ طبقه افراد کمدرآمد، بی بضاعت و فاقد مسکن هستند.
وی افزود: برای ثبت نام در مسکن مهر به اداره مسکن و شهرسازی خرمشهر مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را تحویل دادهام.
فریده رشیدشاخوره از ساکنان این مجتمع گفت: برای خانهدار شدن از طریق مسکن مهر باید ماهانه چهار میلیون ریال قسط پرداخت کرد که اکثر ساکنان ساختمان توانایی پرداخت آن را ندارند.
احمد رشیداوی از دیگر ساکنان این ساختمان گفت: مسئوولان بسیاری از طرف منطقه آزاد اروند، نماینده مردم در مجلس و نماینده ریاست جمهوری برای بررسی و حل مشکل ساکنان به این ساختمان مراجعه کردند اما تاکنون به وعده خود درخصوص کمک به خانوارهای عمل نکردند.
وی گفت: برای حل مشکل مسکن از طریق مسکن مهر اقدام کردهام و قرار است ماهانه چهار میلیون ریال قسط پرداخت کنم تا صاحب مسکن شوم.
قاسم رشیداوی شاخوره یکی دیگر از ساکنان این ساختمان میگوید: از آنجا که لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان ۶ طبقه محل سکونت مشکل دارد لذا نشت آب و فاضلاب از هر طبقه به سمت پارکینگ موجب زیاد شدن انواع حیوانات موذی از جمله موش در این مجتمع شده است.
سرپرست شهرداری خرمشهر در این باره گفت: به منظور رفع مشکل مسکن ساکنان مجتمع ۶ طبقه براساس توافق شورای تامین و سازمان منطقه آزاد اروند ۴۶ واحد مسکن مهر آبادان برای اسکان اهالی این مجتمع آماده سازی شد ولی متاسفانه ساکنان برای انتقال به آبادان رضایت نداشتند و این امر کار تخلیه ساختمان را به عقب انداخت.
عزیز ساعدی افزود: در حال حاضر پروژه واحدهای مسکونی مسکن مهر خرمشهر تا ۲ ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد و خانهها تحویل این اهالی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ساختمان ۶ طبقه به دلیل ناایمن بودن باید به سرعت تخلیه و تخریب شود، گفت: سکونت خانوارها در این ساختمان سلامت ساکنین را تهدید میکند.
معاون فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند در این باره گفت: به منظور تامین مسکن ساکنان ساختمان ۶ طبقه خرمشهر در منطقه محل احداث مسکن مهر، خانه هایی خریداری شده و تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
موعود شمخانی افزود: پیشبینی میشود تا اواخر سال جاری خانههای مسکن مهر آماده تحویل و بهرهبرداری شوند.
ساختمان ۶ طبقه مخروبه خرمشهر در زمان قبل از جنگ تحمیلی ساخته شده و گفته می شود مالک ساختمان در خارج از کشور زندگی می کند و تاکنون برای بازسازی آن اقدامی نشده است.
مسئوولان محلی خرمشهر جلسههای متعددی برای تخریب این ساختمان برگزار کردند اما به دلیل مقاومت ساکنان تخلیه این ساختمان تاکنون عملی نشده است.