عبدالامیر عریضاوی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حرکت کاروان های راهیان نور دانشآموزی به سمت یادمانهای دفاع مقدس جنوب خوزستان شتاب گرفته و همچنان رو به افزایش است افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹۷۵ هزار نفر شامل کاروان راهیان نور و اتباع خارجی از این مرکز فرهنگی دیدن کردند که از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ نفر اتباع خارجی عمدتا از کشور عراق بودند.
مدیر مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر بیشترین حضور کاروانهای راهیان نور را از استانهای قم، فارس، مرکزی، یزد و مازندران اعلام کرد و اظهار کرد:علاوه بر نمایش مستند دوران دفاع مقدس رویدادهای روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی بخصوص مقاومت مردم خرمشهر توسط راویان هشت سال دفاع مقدس برای دانش آموزان و حاضران بازگو میشود.
وی با تشریح امکانات مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر از جمله سنگرهای دوران دفاع مقدس در محوطه بیرون موزه افزود: در محوطه بیرون موزه ، سنگر فرماندهی عملیات بیت المقدس و تمثال رزمندگان دوران دفاع مقدس طراحی شده است.
عریضاوی گفت: فضای محوطه بیرون این موزه با ماشینهای به صورت ایستاده طراحی شده که نمونههایی از صحنه های دوران هشت سال جنگ است ، این محوطه مانند صحنههایی که نیروهای عراقی در مناطق باز، برای مانع شدن از فرود بالگرد و پیاده شدن نیروهای رزمنده ایجاد می کردند بازسازی شده است.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در ساحل غربی رودخانه کارون و در بلوار امام خمینی (ره) این شهر واقع است.
ساختمان فعلی موزه جنگ و مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در سال ۱۳۰۹ساخته شد و تا قبل از شروع جنگ تحمیلی به عنوان بخش اداری شرکت نفت استفاده می شد.
در دوران جنگ تحمیلی این ساختمان به عنوان محل دیده بانی نیروهای عراقی مورد استفاده قرار گرفت.
با بازسازی گوشه ای از ساختمان اداری شرکت نفت، در سال ۱۳۷۵ این مکان به عنوان مرکز فرهنگی دفاع مقدس گشایش یافت.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در مساحتی به وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع، دارای کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با حدود سه هزار جلد کتاب، سرسرای نمایش فیلم و آرامگاه سه شهید گمنام است.
با توجه به اینکه این مرکز محل دیده بانی دشمن در دوران جنگ تحمیلی بوده، دست نوشته های اشغالگران عراقی بر روی دیوارهای ساختمان به جای مانده است، که یکی از دست نوشته ها، جمله ' آمده ایم تا بمانیم ' بوده که در این مرکز، خودنمایی می کند.
مرکز فرهنگی خرمشهر دارای پنج سرسرا شامل سالن شرایط بحران پیش از شروع جنگ و هجوم اولیه ارتش بعث،حماسه ۴۵ روزه مقاومت،شرایط اشغال خرمشهر ، عملیات بیت المقدس و آزادسازی و همچنین بازگشت مردم خرمشهر به این شهر است. در این مرکز فرهنگی، آثار به جامانده از سرداران شهید حماسه مقاومت خرمشهر و نیز ادوات نظامی به نمایش گذاشته شده است.