به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، سید محمود کاشفیپور دزفولی، در نشست خبری «همایش ملی سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود»، اظهار داشت: کمیته اجرایی همایش از آغاز تاسیس، پذیرای ۱۷۲ مقاله علمی و پژوهشی بود، که با توجه به توانمندیها و سطح بالای مقالات، ۷۲ مقاله به صورت شفاهی و ۷۳ مقاله به صورت پوستری داوری و منتخب شدند که در زمان برگزاری همایش، عرضه خواهند شد.
عضو هیات علمی گروه سازههای آبی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به آغاز کار کمیته اجرایی این همایش از خرداد ماه به دستور وزیر نیرو، افزود: پس از سیلاب ۹۸ به دستور رئیس جمهوری کارگروه ویژه علمی بررسی سیلاب در دانشگاه تهران تشکیل شد که در این همایش نشست هماندیشی، گفتگو و پرسش و پاسخ با روسای کارگروهها برگزار و جنبههای علمی سیلاب بررسی میشود.
وی اضافه کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی تعیین نیاز زیست محیطی (حقابه) تالابهای خوزستان و نقش آن در کنترل سیلاب، کارگاه کاربرد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت سیلاب، کارگاه کاربرد مدل های هیدرولوژیکی و هیدرولیکی در مدیریت سیلاب، کارگاه پیش بینی و برآورد وقوع سیلاب با استفاده از دادههای هواشناسی، کارگاه درس آموختههای سیلاب و تطبیق نظامنامه مدیریت سیلاب با استاندارد سامانه فرماندهی حادثه، پیشبینی شده است.
کاشفیپور بیان کرد: باتوجه به پتانسیل و ظرفیتهای خوزستان در حوزه منابع آب، سه بازدید از سدهای دز، کرخه و تالاب بین المللی هورالعظیم خواهیم داشت.
همایش ملی «سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود» ۲۱ تا ۲۳ آبان ماه با همکاری سازمان آب و برق خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز، در مرکز همایش های بین المللی گیت بوستان برگزار میشود.
پروفسور سروش سروشیان استاد برجسته در زمینه سازه و محیط زیست در دانشگاه کالیفرنیا- ارواین، دکتر یوسف حسن زاده، استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز و دکتر محمد فاضلی جامعه شناس و رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی وزارت نیرو سخنرانان کلیدی این همایش خواهند بود.
در پی طغیان رودخانههای کرخه، کارون و دز، ۳۰ سیلاب بزرگ و کوچک در خوزستان رخ داد. ۲۱ شهرستان درگیر سیل شدند، ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند. از میان ۲۵ استان، خوزستان بیشترین آسیب را در سیل اخیر متحمل شد. به گفته وزیر کشور ۴۰۰ هزار نفر در خوزستان تحت تاثیر سیل بهار امسال بودند.