محمد حیدری روز شنبه در نشست شورای حفاظت منابع آبی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان با بیان اینکه جنگ کنونی خاورمیانه بر سر آب است، افزود: شورای حفاظت منابع آبی وظیفه حفاظت از این سرمایه ملی را دارد.
وی با تاکید بر لزوم مشخص شدن میزان نیاز آب کشاورزی در دزفول گفت: باید میزان آب ذخیره شده برای برنامه‌ریزی در این خصوص مشخص شود.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با هشدار نسبت به تبدیل باغ‌های دزفول به ویلاباغ افزود: زمین های مرغوب کشاورزی دزفول در افق ۱۰ ساله به سمت باغ‌ویلا و ساخت شهرک ویلایی کشیده می‌شوند که البته با توجه به استعداد این باغ‌ها، ممکن است این ظرفیت افزایش یابد.
وی افزود: حق حاکمیت دولت با تغییر کاربری باغات از این زمین‌های کشاورزی ساقط می‌شود و دولت در عمل هیچ دخل و تصرفی در این خصوص نخواهد داشت.
حیدری با بیان اینکه تخریب باغ‌ها عوارض اجتماعی دارد که دستگاه حاکمیت میلی به اجرای آن ندارد، اظهار داشت: دولت یا باید تسلیم اراده متخلفان شود و یا باید آنها را تخریب کند که این تصمیمات درهرصورت باعث تضییع دولت می‌شوند. 
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول افزود: گزارش مفصلی درخصوص چاه‌های غیرمجاز دزفول با همکاری جهاد کشاورزی و امور آب تهیه و برای تصمیم‌گیری در شورای تامین ارائه شود.

وی از واحدهای علمی و پژوهشی برای همکاری، همیاری، پشتیبانی و گره گشایی  مسائل فنی در شهرستان دزفول تقدیر کرد و گفت: حاکمیت به دنبال ساماندهی و نظم در همه امور است، در گذشته امور براساس سلایق و فشارهای سیاسی پیش می رفت که موجی از هرج و مرج در سامانه زیرساخت آب کشور ایجاد شد.

یکهزارو ۶۰۰ پرونده قضایی تغییر کاربری برای باغ‌های مرکبات دزفول تشکیل شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول نیز در این نشست گفت: یکهزارو ۶۰۰ پرونده قضایی درخصوص تغییر کاربری باغ‌های مرکبات دزفول تشکیل شده که برخی در مرحله اعلام رای و برخی در شرف اعلام رای هستند.

احمد زارعی افزود: طبق ماده هشت قانون اصلاح حفظ کاربری اراضی و باغهای کشاورزی که مصوبه مجلس شورای اسلامی است، ارائه هرگونه خدمات به زمین‌های کشاورزی از قبیل آب، برق، تلفن و سایر خدمات پس از اخذ مجوز کمیسیون تبصره یک ماده یک همین قانون امکان‌پذیر است.
وی با بیان اینکه نهادهای مختلف از جمله محیط زیست، جهاد کشاورزی، امور اراضی و استانداری عضو کمیسیون تغییرکاربری اراضی کشاورزی هستند، گفت: قانون به صراحت ذکر کرده درصورت اخذ این مجوزها خدمات ارائه میشوند و چنانچه در این زمینه سهل‌انگاری و خدمات بدون مجوز ارائه شوند برابر ماده سه همین قانون باید برخورد شود و کارمند دولت نیز تا سه برابر ارزش تغییرکاربری باید جریمه پرداخت کند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول افزود: کارمندی که بدون مجوز اقدام به ارائه خدمات میکند درصورت تکرار با انفصال از خدمت و ۲ سال زندانی روبرو می شود.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های اجرایی باید طبق قانون عمل کنند، گفت: تغییر کاربری یک پدیده اجتماعی است که درحال حاضر در جامعه وجود دارد ولی برخی ادارات بدون توجه به این قانون اقدام به ارائه خدمات می‌کنند برای مثال ۹۰۷ اشتراک برق بدون مجوز به باغ‌های دزفول داده شده است.
زارعی با بیان اینکه دستگاه‌های متولی موظفند طی سه سال نسبت به تعیین تکلیف این موارد و تغییر کاربری باغ‌ها اقدام کنند، افزود: ۴۰ باغ ویلای غیرمجاز طی یک ماه گذشته در دزفول پلمب شده تا نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام شود.
وی با توصیه مردم به خودداری از ساخت وساز بدون مجوز جهاد کشاورزی گفت: هفته گذشته ۹ مورد باغ‌ویلا در دزفول تخریب شد و این هفته نیز ۲۰ باغ‌ویلای دیگر تخریب می‌شود.

سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در دزفول برداشت می‌شود
مدیر امور آب شمالغرب خوزستان نیز در این نشست گفت: ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب در حوزه کشاورزی، ۴۲ میلیون مترمکعب آب در حوزه صنعت و ۲۷ میلیون مترمکعب در حوزه آب آشامیدنی و بهداشتی از منابع آب زیرزمینی دزفول برداشت می‌شود.
کیسان روئینیان افزود: دبی رودخانه دز در تاریخ ۱۸ آبان‌ماه، ۶۵ مترمکعب بر ثانیه، دبی خروجی سد دز ۲۶۸ مترمکعب بر ثانیه و تراز سطح آب ۳۲۲/۹۷ متر از سطح دریا است.
وی حجم مخزن سد دز را درحال حاضر یکهزارو و ۲۴۲ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: طبق ماده پنج قانون توزیع عادلانه آب در مناطق غیرممنوعه، حفر چاه و استفاده از آب آن برای مصرف خانگی و آشامیدنی، بهداشتی و باغچه تا ظرفیت آبدهی ۲۵ مترمکعب در شبانه‌روز مجاز است و احتیاج به صدور پروانه بهره برداری ندارد ولی مراتب باید به اطلاع وزارت نیرو برسد.
مدیر امور آب شمالغرب خوزستان افزود: وزارت نیرو در موارد لازم می‌تواند از این چاه‌ها برای بررسی آب‌های منطقه و جمع‌آوری آمار و مصرف آن بازرسی کند.
وی اظهار داشت: طبق قانون پنج تبصره یک، در مناطق ممنوعه، حفر چاه‌های موضوع این ماده با موافقت کتبی وزارت نیرو مجاز است و نیاز به صدور پروانه خود بهره‌برداری ندارد.
روئینیان افزود: طبق تبصره ۲ این قانون، در صورتیکه حفر چاه‌های موضوع این ماده موجب کاهش یا خشکاندن آب چاه، قنات یا چشمه مجاز شود وزارت نیرو سریع به موضوع رسیدگی می‌کند و برای توافق بین طرفین اقدام می‌کند و چنانچه توافقی حاصل نشد معارض می‌تواند به دادگاه صالح مراجعه کند.
وی گفت: چاه‌های خشکسالی تا ۳۰ آبانماه سال ۸۸ اعتبار داشتند که چند بار این مجوز تمدید شد.
روئینیان افزود: چاه‌ها، شبکه های آبیاری و انهار سنتی منابع آب باغ‌ها هستند لذا باید تغییر کابری باغ‌ویلاهای دزفول مشخص شود؛ اگر جهاد کشاورزی با تغییر کاربری آنها موافق است برداشت آب آنها ساماندهی می‌شود.  
وی با اشاره به نصب ۳۴ کنتور آب هوشمند کشاورزی در دزفول اظهار داشت: برای ساماندهی برداشت آب کشاورزی، کنتور هوشمند در دستور کار قرار گرفته و اکنون ۱۲۱ مورد چاه را برای نصب کنتور هوشمند معرفی کرده ایم که برای ۴۰ مورد قرارداد بسته شده است.  
مدیر امور آب شمالغرب خوزستان افزود: حدود ۴۰۰ باغ‌ویلای دزفول استخر دارند که باید همکاری بیشتری برای ساماندهی برداشت آب آنها صورت گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.