به گزارش ایرنا معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین آغاز این کارگاه آموزشی بین المللی گفت: ظرفیتهای گردشگری منحصر به فردی علاوه بر سه اثر ثبت جهانی در استان خوزستان وجود دارد که تاکنون بهخوبی معرفی نشدهاند.
محمدحسن طالبیان افزود: خوزستان از نظر قدمت تاریخی یک منطقه فوقالعاده با اهمیت است که اطلاعات ما با وجود کاوشهای انجام شده نسبت به آثار موجود ناچیز است.
وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به خوزستان در برنامههای جامع گردشگری اظهار داشت: برای معرفی بیشتر خوزستان باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: خوزستان بهشت باستانشناسان است و باید به آن بیشتر پرداخته شود.
وی افزود: کارگاه بین المللی آموزشی مدیریت گردشگری پایدار، فرصت خوبی برای تبادل نظر، انتقال تجربهها و رفع چالشهای موجود است.
این کارگاه آموزشی با همکاری دفتر منطقهای یونسکو در تهران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شده است.
مدیران پایگاههای میراث جهانی از سراسر کشور در این کارگاه آموزشی حضور دارند. اختتامیه این کارگاه پنج روزه یکشنبه ۱۹ آبانماه در شوشتر برگزار میشود.
برخی از کلاسهای آموزشی این کارگاه در شوشتر و برخی دیگر در محوطههای ثبت جهانی شوش و چغازنبیل برگزار میشوند.
سازههای آبی تاریخی شوشتر مجموعهای به هم پیوسته از پلها، بندها، آسیابها، آبشارها، کانالها و تونلهای عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار میکنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان برای بهرهگیری بیشتر از آب ساخته شدهاند؛ در سفرنامه ژان دیولافوآ باستانشناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
آثار باستانی این سازههای آبی با عنوان «نظام آبی تاریخی شوشتر» به صورت یکجا بعنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسیدند.
شهرستان شوشتر همچنین دارای حدود ۲۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۳ سند تاریخی در فهرست میراث فرهنگی است.