به گزارش ایرنا موسی شاعری شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران در محل استانداری خوزستان گفت: صحبت های مفصلی در شورای سازمان قطار شهری با نمایندگان شرکت کیسون داشتیم یا این قرارداد در روزهای آینده فسخ می شود و یا اینکه شرکت کیسون تعهد جدی اجرایی ملموسی می دهد و کار را به اتمام می رساند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم نهایی در روزهای آتی علنی می شود افزود: هیچگونه سفارشی برای عدم فسخ قرارداد شرکت کیسون به شهرداری اهواز نشده و این مسیر را ادامه می دهیم، ما برای حفظ حقوق مردم بهترین تصمیم را می گیریم.
شهردار اهواز بیان کرد: قرارداد پروژه قطار شهری اهواز نکات پیچیده ای دارد و نمی توان احساسی و با عجله در مورد آن تصمیم گیری کرد، لذا مراحل قانونی را با قاطعیت طی کردیم.
شاعری درخصوص مرجع رسیدگی به اختلاف شهرداری اهواز و شرکت کیسون بیان کرد: در قرارداد اولیه مرجع داوری اتاق بازرگانی پاریس بود اما پس از تمدید قرارداد شرکت کیسون پذیرفت که شورای عالی فنی به عنوان داور انتخاب شود.
وی افزود: ما به دنبال تضییع حقوق شرکت کیسون نیستیم، این پیمانکار ادعایی دارد که برمبنای ارزش دلار و سود بانکی کم و زیاد می شود که برای حل این اختلاف مساله در شورای عالی فنی رسیدگی می شود، این مساله ربطی به اصل قرارداد ندارد و شرکت کیسون صورت وضعیتی از شهرداری اهواز طلبکار نیست.
شهردار اهواز با اشاره به اینکه قرارداد بسته شده با کیسون خوب نبوده است گفت: شرکت کیسون با ادعای معرفی فاینانسور موفق به برنده شدن در این پروژه شده است.
این درحالیست که بنابر نامه منتشر شده از سوی کیسون این شرکت مدعی شده از تاریخ دهم مهرماه آمادگی خود را برای فعال کردن پروژه قطار شهری اهواز از تاریخ ۲۰ مهرماه اعلام کرده و در همین مدت لیست مدیران ارشد شرکت برای حضور در پروژه را تحویل داده است و از ۲۰ مهرماه مدیران ارشد شرکت و مدیران و کارشناسان پروژه در اهواز حضور داشته و در جلسات متعدد با مدیرعامل قطار شهری اهواز و کارشناسان آن سازمان، اولویت های فاز یک مورد نظر کارفرما را تبیین و جبهه های کاری را برای شروع عملیات اجرایی مشخص کرده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور هشتم مهرماه در سفر به استان خوزستان شرکت کیسون را موظف کرده بود ظرف مدت ۷۲ ساعت موضع خود را در این پروژه مشخص کند و اگر پاسخ شرکت کیسون برای ادامه همکاری با پروژه قطار شهری اهواز مثبت است نباید هیچ پیش شرطی را مطرح کند.
در مرداد سال ۹۷ صورت جلسه ای میان کارفرما و شرکت کیسون امضا شد که مطابق بند نخست آن دو طرف موافقت خود را با ارجاع اختلاف به شورای عالی فنی اعلام کردند؛ در بند دوم این توافقنامه قید شده بود که شرکت کیسون بدون فوت وقت باید نسبت به راه اندازی کارگاه اقدام کند.
بند سوم درخصوص تامین منابع مالی پروژه از طرق مختلف مانند تهاتر املاک بود؛ بند چهارم قرارداد شرکت کیسون برای ۲ سال دیگر تمدید شد و در بند پنجم نیز شرکت کیسون متعهد به پیگیری برای فعال کردن مجدد فاینانسور شد.
پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع میشود و پس از عبور از میدانهای اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غرب اهواز به انتهای مسیر خود میرسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلا با ۶ ایستگاه تعیین شده است.
خط ۲ قطار شهری اهواز نیز با ۲۰ کیلومتر طول و ۲۱ ایستگاه از شمال منطقه کیانپارس تا جنوب شرق اهواز (دانشگاه نفت) امتداد می یابد. کلیات این خط در سال ۱۳۸۸ در شورای عالی ترافیک تصویب و گام مطالعات آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شده است اما با تاخیر طولانی در خط یک این پروژه، معلوم نیست شهروندان تا چند سال دیگر باید منتظر باشند تا خط دوم مترو اهواز هم به بهره برداری برسد.
عملیات اجرایی مترو اهواز بهمن سال ۸۵ آغاز شد اما پیشرفت این پروژه کمتر از ۳۰ درصد است.پروژه قطار شهری اهواز از اواخر پارسال تاکنون به دلیل مشکلات مالی به حالت تعطیل درآمده است.با شدت گرفتن اختلاف میان پیمانکار و کارفرمای قطار شهری اهواز در کنار سرنوشت نامشخص پروژه، زمان پرداخت ۱۸ ماه از حقوق کارگران قطار شهری نیز همچنان در هاله ای از ابهام باقی می ماند.