بابک طالبی یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت :حدود ۷۰ درصد این اعتبار در مرز شلمچه و مابقی به پایانه های مرزی چذابه، مهران و خسروی اختصاص یافت.
وی افزود: یکی از رسالت های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور احداث پایانه های مرزی است تا شرایط لازم برای تسریع و تسهیل در عبور و مرور مسافران مهیا شود.
طالبی با بیان اینکه پایانه های مرزی برای تردد روزانه ۱۰ تا ۲۰ هزار مسافر طراحی شده است افزود: در اربعین امسال شاهد ترددهای بیش از ظرفیت پیشبینی شده بودیم ، تردد در پایانه مرزی شلمچه به مرز ۱۵۴ هزار نفر در روز هم رسید که حدود ۲۰ برابر پیش بینی های این سازمان برای طراحی های این پایانه های مرزی است.
مدیرکل دفتر فنی و امور پیمان های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: به همین دلیل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور برای تردد زائران در اربعین حسینی فضای جداگانه ای را در پایانههای مرزی طراحی کرد که در این راستا محوطه سازی جدید و احداث گیت های مستقل در دستور کار قرار گرفت.
طالبی ادامه داد: در مرز چذابه، تکمیل مسیر تردد زائران در داخل پایانه مرزی، رفع مشکل آب شرب پایانه مرزی و اتصال آن به شبکه آب شرب شهری، تکمیل پارکینگ های ایست اختیاری، بهسازی سرویس های بهداشتی، ساماندهی کانالیزه کردن محل تردد زائران برای هدایت به سمت خروج از کشور و هماهنگی های لازم برای استقرار سیستم های مخابراتی در این پایانه مرزی از جمله اقدامات صورت گرفته برای اربعین حسینی امسال بود.
مدیرکل دفتر فنی و امور پیمان های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بیان کرد: در پایانه مرزی شلمچه می توان به احداث ۲۴ گیت اضطراری اتباع خارجی در محوطه پایانه و رساندن گیت های این مرز به ۴۸ گیت ، تکمیل مسیر تردد زائران اتباع خارجی شامل کف سازی و پیاده رو سازی در محوطه پایانه، نصب ۱۰دستگاه آبخوری، بهسازی آبخوری ها درون سالن مسافری، ایجاد سه هزار متر مربع سایه بان در محوطه برای رفاه حال زائران، تقویت فشار آب مصرفی، راه اندازی دستگاه های آب شیرین کن و بهسازی کلیه سرویس های بهداشتی موجود در پایانه اشاره کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در پایانه مرزی مهران عنوان کرد: با توجه به تردد ۵۵ درصدی زائران اربعین حسینی از این مرز، احداث حدود ۳۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در محوطه پایانه و ۵۰ چشمه در پایانه برکت، ساماندهی پایانه برکت شامل روشنایی، سکوبندی، احداث ۶ هزار متر مربع سایه بان برای ایستگاه اتوبوس، احداث یک هزارو ۵۰۰ متر مربع سایه بان بر روی گیت های اضطراری محوطه پایانه، ایجاد سایه بان برای خودروهای شخصی، بهره برداری از سردرب پایانه، احداث ۶ کیلومتر جاده فرعی پشت ساختمان پایانه به منظور حل مشکل ترافیک اتوبوس ها و احداث ۸ هزار و ۷۰۰ مترمربع سایه بان در گیت های محوطه و نقطه صفر مرزی در دستور کار قرار گرفت.
طالبی گفت: مرز خسروی نیز حدود چهار تا پنج درصد تردد زائران اربعین حسینی را تا به امروز به خود اختصاص داده است که برای اربعین امسال ، راه اندازی سیستم سرمایشی و گرمایشی در سالن ورودی و خروجی، ساماندهی جاده ورودی به پایانه، لکه گیری و روکش آسفالت حد فاصل کرمانشاه تا پایانه و بالعکس، تعمیر و راه اندازه دوربین های نظارتی در محور یاد شده، احداث ۱۰۰ چشمه سرویس بهداشتی سیار و ۴۸ چشمه سرویس بهداشتی ثابت در محوطه پایانه، ایجاد حفاظ برای گیت های احداث شده در سال گذشته و ایجاد یک هزار متر مربع سایه بان در محوطه انجام شده است .
حرکت زائران اربعین حسینی از مرزهای چهارگانه کشور که از اول ماه صفر آغاز شده همچنان ادامه دارد و تردد زائران برای خروج از کشور برقرار است .