موزه هنرهای معاصر اهواز در ۲ طبقه و پنج گالری در سال ۱۳۸۸ گشایش یافت، این موزه شهریور ۹۴ در قراردادی هفت ساله به بخش خصوصی واگذار شد که واگذاری آن واکنش و اعتراض بسیاری از هنرمندان را در پی داشت.
از زمان واگذاری این موزه به بخش خصوصی هنرمندان تجسمی به علت مخالفت نسبت به واگذاری موزه موفق به برگزاری برنامههای خود در این مکان نشدهاند و اعلام کردهاند سپردن آن به بخش خصوصی برای تبدیل به مکانی برای برپایی جشنهای خانوادگی، در تضاد با ماهیت این موزه و توهین به هنرمندان استان است.
هنرمندان اعلام کردند شخصی که موزه به وی واگذار شده از بدنه فرهنگ و هنر نیست و با مقوله هنر آشنایی ندارد برای همین صلاحیت مدیریت آن را نیز نخواهد داشت اما از آن سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان قراردادی یک طرفه را با علی منوچهری برای مدت هفت سال بدون دریافت هیچ گونه هزینه ای واگذار کرد و علی منوچهری که اهالی فرهنگ و هنر میگویند هیچ کسی او را هنوز ندیده است مدیریت موزه را به برادرش محمد منوچهری واگذار کرد.
پس از اعتراضات فراوان هنرمندان تجسمی و فعالان فرهنگی استان خوزستان بالاخره در آبان ماه سال ۹۶ پیگیری وضعیت موزه هنرهای معاصر اهواز به دستگاه قضایی سپرده شد که در همان زمان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اعلام کرد برای باز پس گیری موزه هنرهای معاصر اهواز با یک وکیل قرارداد نیز منعقد شده تا مسائل بازپس گیری موزه را پیگیری کند و روند قانونی و قضائی کار در حال انجام است.
محمد جوروند اعلام کرد تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برای بازپسگیری موزه هنرهای معاصر اهواز از بخش خصوصی است چرا که سرمایه گذار بخش خصوصی، اهداف تعیین شده در قرارداد مانند فعالیتهای حوزه تجسمی را عملی نکرده و هنرمندان تجسمی از عملکرد او در این مکان فرهنگی رضایت ندارند.
خطر جدی در کمین گنجینه موزه هنرهای معاصر اهواز
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: ساختمان موزه هنرهای معاصر اهواز، فضای داخلی موزه و گنجینه موزه که در برگیرنده آثار ارزشمندی است در حال آسیب دیدن جدی قرار دارد.
ناصر آریایی اظهار داشت: در قرارداد بین پیمانکار بخش خصوصی موزه هنرهای معاصر اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حفاظت و نگهداری از موزه و گنجینه آن مطرح و پیمانکار متعهد به انجام آن شده بود.
وی افزود: آثاری که در گنجینه موزه قرار دارند باید در شرایط موزهای نگهداری شوند اما متاسفانه پیمانکار نه تنها این تعهد را انجام نداده بلکه هیچ کدام از تعهدات خود را عملی نکرده است که این موضوع از طریق سیستم قضایی در دست پیگیری است و منتظریم پیمانکار بیاید و نسبت به این موضوعات پاسخگو باشد.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به این که موزه هنرهای معاصر اهواز نزدیک به ۲ سال در تعطیلی کامل است بیان کرد: تا کنون چهار سال از قرارداد هفت ساله موزه با بخش خصوصی گذشته است و تلاش میکنیم پیش از به پایان رسیدن زمان قرارداد مشکل موزه برطرف شود.
تکلیف موزه فعلا در دست ارشاد نیست!
وی با اشاره به به روند قضایی بازپسگیری موزه هنرهای معاصر از بخش خصوصی گفت: تکلیف موزه هنرهای معاصر اکنون در دست ما نیست و به سیستم قضایی ربط دارد چراکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به خاطر تعهداتی که پیمانکار بخش خصوصی در موزه انجام نداده شکایت کرده است.
آریایی گفت: از سوی دیگر از طرف استانداری خوزستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیگیر موزه هستیم تا اتفاقات خوبی رخ دهد.
وی توضیح داد: به طور کلی بخش عمده وضعیت موزه در حال حاضر مربوط به سیستم قضایی است یعنی دادگاه باید رای بدهد که پیمانکار به تعهدات خود عمل نکرده تا قرارداد فسخ شود و تا زمانی که قرداد برقرار است و فسخ نشده عملا ما نمیتوانیم وارد شویم.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با تاکید بر این که وکلای موزه باید به نفع تخلیه موزه و فسخ قرارداد رای بگیرند ادامه داد: همچنین برای هزینه هایی که بخش خصوصی در موزه انجام داده است با وزرات خانه صحبت و رایزنی شده و تلاش میکنیم از منابعی که برای این کار در نظر گرفته شده خسارت و هزینه پیمانکار در موزه را براساس نظر کارشناسان دادگستری پرداخت کنیم.
وی بیان کرد: امیدوارم در سال آینده مساله بازپسگیری موزه هنری معاصر اهواز اتفاق بیفتد.
موزه همیشه باز است؛ هنرمندان خودشان نخواستند
پیمانکار بخش خصوصی نیز در این باره به ایرنا گفت: هنرمندان از ظرفیت بخش خصوصی و توانایی ما میتوانستند استفاده کنند اما چند نفر با جو سازی و ندیدن و منافع خودشان مانع این اتفاق شدند و در واقع با جو سازی برخی از سرکردگان تجسمی و عنوان تحریم موزه و ایجاد فاصله بین هنرمندان و موزه لطمه به هنر استان و کشور وارد کردند و تاکید میکنم موزه ای همه گونه یارای هنرمندان بوده و درب آن به گرمی برویشان باز بوده است.
محمد منوچهری گفت: علت همکاری نداشتن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با موزه تنگ نظریها و تعامل نداشتن با بخش خصوصی و عناد و مخالفت برخی با مدیر کل قبلی بوده است چرا که از روز نخست آغاز به کار ما در موزه ما گفتیم درب آنجا به روی همه هنرمندان باز است و نمایشگاههای خوب هنری به صورت رایگان قابل اجرا هستند اگر هنرمندان مدرکی دال بر همکاری نکردن موزه دارند میتوانند ارایه کنند مطمنا در این باره مدرکی ندارند.
وی تاکید کرد: بارها اعلام کردیم که در صورت پرداخت خرج کردمان طبق قیمت کارشناسی به دور از تنگ نظریها آماده فسخ قرارداد هستیم و تا این لحظه از نظر دادگاه نیز حق با ما بوده است.
پیمانکار بخش خصوصی با اشاره به این که هنرمندان به رستوارن شدن موزه اعتراض داشتند گفت: رستورانها جز امکانات رفاهی تمام موزه ها هستند و موزه لوور ۱۷ رستوران دارد اما رستوران موزه که در نقشه و قرارداد فی مابین هم آمده بود هیچ وقت درآمدزا نبوده و فقط بهانه ای برای تهمت بعضی بود و اگر درآمدزایی در این رستوران بود قطعا کار آن ادامه میداشت.
۷۱۶۴/۶۰۶۴