شهرستان اندیمشک در دوران جنگ تحمیلی از موقعیت خاصی برخوردار بود.روزهای ۴ آذر ۱۳۶۵ و شش مهر ۱۳۵۹ دو برگ زرین مقاومت و ایستادگی مردم اندیمشک در برابر دشمن بعثی بود که از آنها به عنوان حماسه های مقاومت مردم این دیار یاد می شود.
اگرچه هنوز در تقویم ملی کشور جای این دو حماسه خالی است اما در ۴ آذر مردم اندیمشک زیر طولانیترین بمباران هوایی دشمن بعد از جنگ جهانی دوم استقامت و اعتقاد خود را نشان دادند و در شش مهر ۱۳۵۹ با انهدام پل کرخه نقش مهمی در جلوگیری از تصرف خوزستان و زمینگیر شدن کشور ایفا کردند.
پل فلزی نادری در کیلومتر ۲۰ جاده اندیمشک دهلران و در شمال منطقه سرخه نادری و بر روی رودخانه کرخه قرار دارد که از این پل به عنوان به جسر نادری، پل کرخه، پای پل و پل سرخه نادری یادمی شود.
این پل در گذشته مسیر ارتباطی استانهای خوزستان - ایلام و شهرهای اندیمشک به دهلران بوده است.
دشمن با برنامه ریزی برای نفوذ و تسخیر خوزستان اقدام کرده بود که فداکاری و مقاومت ستودنی مردم اندیمشک در پل نادری این شهرستان مانع موفقیت آنها شد.
سبزمراد صادقی از راویان و فداکارهای این حماسه گفت: این پل و شهرستان اندیمشک، مهمترین محور ارتباطی جادهای و ریلی استان خوزستان با مرکز کشور بود که مقاومت مردم اندیشک در این نقطه بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان کرد:۱۷ روز دفاع جانانه مردم اندیمشک و جوانان این منطقه در پل نادری دشمن را با صدها تانک آماده ،زمینگیر کرد و این مقاومت در ۶ مهر ۵۹ به اوج رسید که با انهدام پل کرخه ، دشمن در رسیدن به هدف شوم خود ناکام ماند.
وی تصریح کرد: دشمن متجاوز با هدف قطع ارتباط خوزستان با سایر استان ها ، حرکت خود را در طول مسیر دهلران به اندیمشک و تصرف پل نادری و عبور از آن آغاز کرد و این پل، محور اصلی هجوم لشکر ارتش عراق تعیین شد.
این برادر شهید که نقش محوری در انهدام پل کرخه داشت، اظهارداشت :مردم اندیمشک در ۶ مهر بزرگترین درس استقامت و فداکاری را به همگان آموختند و با دست خالی و عشق به کشور و انقلاب پای ارزش ها ماندند.
یکی از شهروندان اندیمشک هم گفت:تصرف پل کرخه برای دشمن یک پیروزی بزرگ به شمار می رفت که در صورت موفقیت ، ارتباط خوزستان با استان های شمالی قطع و منجر به سقوط اندیمشک و دزفول می شد.
علی رازیانی افزود:جوانان اندیمشک همه برای ناکامی دشمن بسیج شده بودند؛ التهاب آن روزها برای دفاع از کیان اسلامی وصف ناشدنی بود.
فرماندار شهرستان اندیمشک هم در این زمینه گفت:مردم اندیمشک در طول دوران دفاع مقدس نقش اساسی در دفاع از کیان اسلامی ایفا کردند. این مقاومت در طولانی ترین بمباران هوایی دشمن در ۴ آذر ۶۵ و همچنین توطئه دشمن برای تصرف اندیمشک و خوزستان در ۶ مهر ۵۹ بیش از هر زمان دیگری بود.
یمان جهانگیری افزود: تقدیم یک هزار شهید در طول دوران دفاع مقدس در اندیمشک نشان دهنده اعتقاد قلبی این مردم به اسلام و انقلاب بوده است.
احسان کریم پور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اندیمشک بیان کرد: مراسم گرامیداشت حماسه مردم اندیمشک در ۶ مهر ۵۹ با حضور مسئولین مختلف و با هدف ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و تشریح ابعاد این حماسه بزرگ عصر امروز برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا مردم شهید پروراندیمشک هر سال با گردهمایی در پل کرخه (جسر نادری) حماسه مقاومت در این روز بزرگ را گرامی میدارند.
از این عملیات به عنوان اولین عملیات مهم دفاع مقدس هم یاد میشود.
در حماسه ششم مهرماه سال ۱۳۵۹ بیش از ۱۰ نفر از نیروهای مردمی و نظامی در دفاع از کیان اسلامی در حالیکه مانع عبور تانک و نیروهای متجاوز بعثی از رودخانه کرخه بودند به شهادت رسیدند.
اندیمشک به شهر یکهزار شهید در کشور معروف است.
۷۲۸۱/۶۰۰۲