به گزارش ایرنا کورش مودت چهارشنبه در نشست ستاد اربعین حسینی در مرز شلمچه اظهار داشت: این موضوع در ستاد اربعین و شورای تامین مطرح شده و باید تدابیری برای رفع این مشکل اتخاذ شود تا شاهد ازدحام جمعیت زائران و حوادث احتمالی در این گذرگاه مرزی نباشیم.
وی بازگشایی مسیر دوم مرز شلمچه از سوی طرف عراقی را ضروری عنوان کرد و گفت: با تعامل مرزی دوستانه و مذاکره باید این مشل تا قبل از تردد زائران اربعین برطرف شود.
فرماندار خرمشهر همچنین با انتقاد از استان های معین که تاکنون به تعهدات خود در مرز شلمچه عمل نکرده اند گفت: استاهای معین به جز استان فارس و تهران تاکنون در مرز شلمچه حضور نیافته و نسبت به آماده سازی زیر ساخت ها طبق تعهد عمل نکرده اند.
سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان و رئیس قرارگاه اربعین حسینی در مرز شلمچه نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه امسال افزایش قابل توجه جمعیت زائران پیش بینی شده نیاز است دستگاههای اجرایی همت بیشتری برای خدمت رسانی به زائران اربعین داشته باشند.
حبیب الله آصفی افزود: آماده سازی زیر ساخت ها در مرز شلمچه با همکاری همه دستگاه به خوبی پیش می رود .
مدیر کل امور شهری استانداری خوزستان نیز در این نشست ساماندهی دست فروشان در مسیر تردد زائران اربعین به سمت شلمچه را خواستار شد و گفت: ایجاد توقفگاه و پارکینگ خودرو در آبادان پیش بینی شده ضمن اینکه ۱۳۲چشمه سرویس بهداشتی سیار نیز برای شلمچه پیش بینی شده است.
شهاب صدیقی ارائه طرح ترافیکی از سوی نیروی انتظامی در مسیر شلمچه را خواستار شد و گفت: طرح ترافیکی قرار است از سوی نیروی انتظامی به امور شهری استانداری خوزستان ارائه شود.
وی لکه گیری مسیرها و جاده های منتهی به مرز شلمچه را از دیگر موارد لازم و ضروری بیان کرد و گفت: روشنایی ، خط کشی معابر، نصب علایم هشدار دهنده و راهنمایی و رانندگی از دیگر مواردی است که باید به آنها توجه شود تا شاهد حوادث رانندگی در شلمچه نباشیم.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا در شلمچه نیز بیان داشت: امسال با توجه به پیش بینی افزایش حضور زائران ایرانی و اتباع خارجی در مرز شلمچه تعداد نیروهای انتظامی در این گذرگاه مرزی افزایش یافته است لذا برای اسکان این نیروها نیاز به جای مشخص است.
سرهنگ علی اکبر سقایی افزود: برای کنترل گذرنامه در گیت های کنترلی باید سایبان و وسایل خنک کننده ایجاد شود تا نیروهای انتظامی بتوانند ۲۴ ساعته به نحو احسن به زائران خدمت رسانی کنند.
وی ساماندهی مسافرکش ها و رانندگان خودروهای شخصی را خواستار شد و گفت: به منظور تامین امنیت زائران و جلوگیری از ترافیک در مسیر شلمچه باید برای رانندگان خودروهای شخصی کارت تردد صادر شود.
فرمانده هنگ مرزی شلمچه در این نشست کنترل دلالان ارز در مرز شلمچه را را ضروری دانست و گفت: بیش از ۱۰۰ دلال در محدوده این گذرگاه مرزی فعالیت دارند و با وجود اینکه هر هفته بین ۳۰ تا ۴۰ نفر از آنها دستگیر می شوند اما از سوی مقام قضایی آزاد می شوند.
سرهنگ منصوررضا عزیزی از کمبود آب در مرز شلمچه انتقاد کرد و گفت: استقرار یک تانکر ۱۵ هزار لیتری برای مرزبانی در مرز شلمچه لازم است.
وی همچنین با تاکید بر این نکته که مسیر عبور زائران اتباع خارجی در مرز شلمچه باید مسقف شود گفت: از آنجا که کریدور عبور زائران ایرانی مناسب و عریض است مشکلی برای تردد ندارند اما مسقف کردن و ایجاد مه پاش در کریدور اتباع خارجی در مرز شلمچه ضروری است.
در اربعین پارسال بیش از ۵۳۵ هزار زائر ایرانی و خارجی از مرز شلمچه تردد کردند که از این تعداد ۳۹۶ هزار و ۶۷۲ زائر ایرانی و ۱۳۸ هزار و ۴۷۰ نفر زائر خارجی بودند.
شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر و چذابه در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز ۲ گذرگاه مرزی استان خوزستان برای تردد زائران اربعین حسینی می باشد.
به گزارش ایرنا بر اساس تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، ۲۷ مهرماه ۱۳۹۸ مطابق با بیستم صفر روز اربعین حسینی است.
حرکت تدریجی کاروانهای اربعین حسینی به سمت ۲ گذرگاه بین المللی چذابه و شلمچه در استان خوزستان از هفتم مهرماه (اول صفر) شروع میشود.
۷۱۰۰/۶۰۶۸