سید نوراله حسن زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مشکلات متعددی از جمله نبود زیرساخت و امکانات مناسب برای صادرات، نبود انبار برای نگهداشتن کالاهای صادراتی و همکاری نکردن طرف عراقی موانعی را بر سر راه صادرکنندگان در مرز چذابه ایجاد کرده است به گونه ای که در بسیاری از موارد صادرکننده کالای خود را از مرز استان های دیگر صادر می کنند.

وی با اشاره به اینکه مشکلات در مرز چذابه از چند سال گذشته تاکنون حل نشده اند،  افزود: با تصویب شورای تامین استان، دادستان اهواز برای حل مشکلات در این مرز ورود کرده و چندین بار از مرز چذابه بازدید داشته است .

حسن زاده ادامه داد: مقرر شده تا معاونت اقتصادی استانداری خوزستان و دستگاه های مربوطه جلساتی را با دادستان اهواز تا زمان حل مشکلات این مرز برگزار و موضوعات و مشکلات مرز چذابه را به طور جدی پیگیری کنند.

وی یکی از مشکلات صادرکنندگان در مرز چذابه را همکاری نکردن مسئولان کشور عراق عنوان کرد و افزود: متاسفانه در چند ماه اخیر میزان صادرات غیرنفتی از خوزستان به کشور عراق به دلیل همکاری نکردن طرف عراقی کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: مسئولان کشور عراق در مرز چذابه به بهانه های مختلف در مقابل صادرات به این کشور سنگ اندازی می کنند و مانع صادرات به عراق می شوند.

وی عراق را یکی از کشورهای مهم مورد هدف صادرات دانست و گفت: لازم است کارگروهی برای علت یابی کاهش صادرات به کشور عراق از مرز چذابه تشکیل و گزارش آن به مقامات کشوری اعلام شود.

حسن زاده ادامه داد: برای حل مشکلات مرز چذابه و تسهیل در روند صادرات به کشور عراق باید با مسئولان این کشور جلساتی برگزار شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه شرایط صادرات در مرز شلمچه بسیار بهتر شده است، بیان کرد: منطقه آزاد اروند کارهای خوبی در مرز شلمچه برای بهبود شرایط صادرات انجام داده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان منطقه آزاد اروند را یکی از ظرفیت های استان دانست و افزود: تنها بیان میزان صادرات توسط این منطقه مهم نیست، مقرر شده بود که منطقه آزاد اروند یک دستگاه ایکس ری کامیونی را در مرز نصب کند که بعد از گذشت ۶ ماه هنوز این کار انجام نشده است.

وی از منطقه آزاد اروند خواست با توجه به ظرفیت هایی که در منطقه دارد در حل مشکلات این مرز عملکرد بهتری داشته باشد.

خوزستان با داشتن ۲ مرز بین المللی چذابه و شلمچه و چندین بندر مهم تجاری از جمله بندر امام (ره)، بندر خرمشهر و آبادان و داشتن مرز زمینی با عراق و مرز دریایی با کشورهای حاشیه خلیج فارس از ظرفیت های بسیار بالایی برای فعالیت های اقتصادی و صادراتی برخوردار است.

میزان صادرات غیرنفتی از خوزستان در پنج ماه نخست امسال چهار میلیارد و ۵۰۸ میلیون و ۸۰۴ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۵ درصد به لحاظ ارزشی افزایش و از نظر وزن هفت درصد کاهش دارد.

۷۱۵۸/۳٠۲۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.