به گزارش ایرنا محمد طاهری در نشست ستاد اربعین حسینی در فرمانداری این شهر به ایجاد زیرساخت های مرز شلمچه تاکید کرد و گفت: انتظار میرود شهرداری آبادان از مسیر ورودی آبادان تا میدان فرودگاه نسبت به خدمات رسانی و راهنمایی زائران اربعین حسینی تلاش کند.
وی راه اندازی سامانه ویژه اطلاع رسانی زائران را ضروری خواند و گفت: تهیه لباس فرم برای خادمان زائران اربعین حسینی از سوی دستگاههای اجرایی لازم و ضروری است.
طاهری صدور کارت تردد افراد و خودروهای خدماتی را مهم بیان کرد و گفت: واگذاری کار به مردم و تشکیل کمیته مردمی می تواند در تسهیل روند خدمات رسانی به زائران موثر واقع شود لذا افرادی که به صورت افتخاری تمایل به خدمت رسانی به زائران دارند را شناسایی و کارت شناسایی تردد برای آنها صادر میشود .
وی استقرار فوریت های پزشکی و هلال احمر در مرز شلمچه را از دیگر موارد مهم اعلام کرد و گفت: استقرار فوریت های پزشکی و درمانگاه برای خدمات رسانی درمانی به زائران در مرز شلمچه به صورت شبانه روز لازم است.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری آبادان نیز تامین امنیت زائران اربعین حسینی در سال گذشته را خوب ارزیابی کرد و گفت: در سال گذشته با همکاری ارگان ها برنامه تامین امنیت زائران با پایش امنیتی برقرار شد که خوشبختانه هیچ اتفاقی برای زائران رخ نداد.
بیژن ربیعی افزود: در سال گذشته مشکلاتی در حوزه تامین و پشتیبانی امکانات از جمله تامین خودرو برای اعضای ستاد و دیگر موارد در این حوزه وجود داشت و امید است امسال مشکلات پشتیبانی و زیرساختی اربعین حسینی را مرتفع کنیم.
وی گفت: همه ما معتقدیم که هر قدر بتوانیم این گفتمان اربعین را در سطح کشور و خارج از مرزها در عرصه بین الملل اشاعه دهیم حاصل آن صلح و امنیت و آرامش در سطح جهان خواهد بود .
رئیس کمیته مشارکت های مردمی و اسکان ستاد اربعین مستقر در مرز شلمچه در این نشست گفت: در سال گذشته علاوه بر تردد بیش از ۷۰۰ هزار نفر زائران اربعین حسینی بیش از ۳۰۰ هزار نفر برای همراهی زائران و یا برای بازدید در مرز شلمچه حضور یافتند و امسال نیز پیش بینی می شود ۲ میلیون نفر زائر از مرز شلمچه تردد کنند.
مکی یازع شمار مواکب اربعین حسینی در مرز شلمچه را ۴۰۰ موکب بیان کرد و گفت: از این تعداد ۱۲۰ موکب از آبادان و ۱۲۰ موکب از خرمشهر و مابقی از استان ها و شهرهای معین می باشند.
وی تامین امکانات لازم برای خدمات رسانی به زائران را لازم و ضروری دانست و گفت: در برنامه امسال برای راهنمایی زائران سامانه اطلاع رسانی تهیه شده و به زودی مخابرات برای راهنمایی زائران مسیرها و امکانات را اطلاع رسانی میکند.
یازع افزود: به تمام مواکب اعلام شده که از ۱۵ مهرماه در مرز شلمچه مستقر شوند.
وی از حرکت کاروان زائران پیاده خراسان رضوی خبر داد و گفت: حرکت یکهزار نفر زائران پیاده خراسان رضوی آغاز شده و تا یک ماه دیگر به مرز شلمچه می رسند و لازم است از این کاروان استقبال شود.
مدیر فرودگاه آبادان در این نشست آمادگی فرودگاه آبادان را برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی اعلام کرد و گفت: فرودگاه آبادان در ایام اربعین محل تردد مسئولان لشکری و کشوری و مردم است و در این مدت در سالن های فرودگاه موکب های خدمات رسان به زائران راه اندازی میشود.
پروانه سهرابی تعامل با ادارات و دستگاههای اجرایی را مهم بیان کرد و گفت: سامانه خدمات رسانی به زائران در اولین فرصت در فرودگاه آبادان راه اندازی می شود.
وی در خصوص راه اندازی خط هوایی عراق – آبادان گفت: هفته گذشته با سازمان هواپیمایی نشستی برگزار شد و تلاش میشود خط هوایی بین عراق و آبادان برقرار شود و در این راستا قرار است استاندار بصره و مدیران فرودگاه نجف و بصره به آبادان سفر کنند و نشستی در این رابطه انجام شود.
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان در این نشست برای تامین سوخت خودروها، هواپیما و مواکب اعلام آمادگی کرد و گفت: پیش بینی ۲۵ درصد افزایش سوخت نسبت به اربعین پارسال پیش بینی شده ولی میزان سوخت مورد نیاز هواپیماها باید از سوی مدیریت بحران تعداد بالگردها و هواپیماها اعلام شود.
مجاهد آل کثیر افزود: سوخت مورد نیاز مواکب اربعین پیش بینی شده و هیچ گونه مشکلی برای تامین سوخت مواکب نداریم ولی نانوایی هایی که قرار است فعال شوند باید تعداد نانوایی ها و میزان پخت نان آنها به شرکت پخش فرآورده های نفتی اعلام شود.
وی ادامه داد: گاز مایع مورد نیاز مواکب طبق سال گذشته از طریق طرح سبدی به صورت رایگان تامین میشود.
رئیس اداره برق آبادان نیز گفت: با توجه به گرما در ایام اربعین و استفاده از وسایل سرمایشی نیاز به تقویت ولتاژ برق در شلمچه است.
احسان ثابتی افزود: امسال از محل ورودی مواکب تا مرز شلمچه خدمات برق به صورت شبانه روزی و رایگان خواهد بود و هیچ گونه خاموشی نخواهیم داشت.
وی به رعایت حریم شبکه از سوی مواکب تاکید کرد و گفت: اربعین پارسال به دلیل رعابت نشدن حریم شبکه با وقوع توفان مشکلاتی در شبکه برق ایجاد شد لذا امسال باید در استقرار مواکب حریم شبکه برق رعایت شود.
به گزارش ایرنا در پایان این نشست مقرر شد علاوه بر استقرار پنج دستگاه آمبولانس درمانگاه سیار نیز در مرز شلمچه راه اندازی شود و برای سه هزار نفر از خادمان زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه لباس فرم مخصوص تهیه شود.
در اربعین پارسال بیش از ۵۳۵ هزار زائر ایرانی و خارجی از مرز شلمچه تردد کردند که از این تعداد ۳۹۶ هزار و ۶۷۲ زائر ایرانی و ۱۳۸ هزار و ۴۷۰ نفر زائر خارجی بودند.
شلمچه در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب اهواز مهمترین گذرگاه مرزی استان خوزستان برای تردد زائران اربعین حسینی است.
به گزارش ایرنا بر اساس تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، ۲۷ مهرماه ۱۳۹۸ مطابق با بیستم صفر روز اربعین حسینی است.
حرکت تدریجی کاروانهای اربعین حسینی به سمت گذرگاه های بین المللی چذابه و شلمچه در استان خوزستان از هفتم مهرماه (اول صفر) شروع میشود.
۷۱۰۰/۶۰۶۸