به گزارش ایرنا مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در آیین نمادین آغاز کشت نیشکر در واحد نیشکری دهخدا در شهرستان باوی گفت: سطح زیرکشت جدید نیشکر درواحدهای هفت گانه ، در مقایسه با سال زراعی گذشته ۶ هزار هکتار افزایش یافته است.
عبدعلی ناصری با بیان اینکه در شرایط معمولی در هر یک از واحدهای هفت گانه نیشکری ، ۲ هزار هکتار کشت می شد ولی امسال در سطح کشت نیشکر جدید ، جهش حدود ۵۰درصدی محقق شده است افزود: با زیرکشت رفتن این میزان نیشکر ، کل سطح سبز نیشکر در طرح های هفت گانه این شرکت به ۵۴هزار هکتار رسید.
وی تاکید کرد: برنامه کشت نیشکر در این سطح ، با در نظر گرفتن استانداردهای مصرف آب خواهد بود و تلاش می شود این کار(کشت جدید) را در چهارچوب آب مصرفی تعریف شده برای شرایط نرمال انجام دهیم.
ناصر بیان کرد: آماده سازی این اراضی برای این مقدار کشت بدون همکاری و همیاری دستگاههای اجرایی چون استانداری، سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امکان پذیر نبود.
وی پیش بینی کرد در سال زراعی آینده ، تولید شکر در طرح های هفت گانه شرکت از ۳۰۰هزار تن قبلی به ۴۰۰هزار تن برسد.
ناصری با اشاره به حجم تخریب سیلاب فروردین ماه امسال که به ۴۰هزار هکتار از اراضی طرح های هفت گانه نیشکری خسارت سنگین وارد کرد افزود: بخشی از اراضی کشت جدید نیشکر ، زمین هایی بودند که دچار سیلاب شدند وهم اکنون با تلاش های زیاد احیا شدند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ابراز امیدواری کرد طی سه سال آینده تولید شکر در واحدهای هفت گانه کشت و صنعت با رسیدن به شرایط عادی و پایدار ، به رقم ۶۰۰تا ۷۰۰ هزار تن برسد.
خسارت ۵۱هزار میلیارد ریالی سیلاب به نیشکر
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: سیلاب مهیب فروردین ماه امسال حدود ۵۱هزار میلیارد ریال به طرح های هفت گانه نیشکری این شرکت خسارت زد.
ناصری با بیان اینکه تاکنون هیچ اعتباری برای جبران خسارت سیلاب و ضررو زیان هایی که به این شرکت تحمیل شد پرداخت نشده است افزود: بیشترین حجم خسارت سیلاب اخیر با ۱۵هزار میلیارد ریال به مجتمع کشت و صنعت نیشکر دهخدا وارد شده است.
طرح های هفت گانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با کل اراضی ۸۴هزار هکتار در شمال و جنوب اهواز شامل کشت و صنعت دهخدا ، امیرکبیر ، امام خمینی ، حکیم فارابی ، دعبل خراعی و حکیم فارابی و سلمان فارسی در سال زراعی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ حدود ۶۳۰هزار تن شکر تولید کردند.
استان خوزستان با احتساب کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و کارون در مناطق شوش و شوشتر به تنهایی حدود ۴۰درصد نیاز کشور به شکر را تامین می کند.
سالانه حدود ۱۶.۲میلیون تن محصولات زراعی و باغی در خوزستان تولید می شود که حدود ۶ تا هفت میلیون تن آن نیشکر است.
۶۰۶۵/۶۰۰۲