پرویز میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اربعین پارسال کادر پزشکی، ماما، پرستار و نیروهای بهداشتی از استان خوزستان به صورت شبانه روزی با نظارت دانشکده علوم پزشکی آبادان به زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه خدمت رسانی کردند.

وی با بیان اینکه تقویت پایگاه سلامت مرزی و بیمارستان صحرایی در مرز شلمچه در دستور کار مرکز بهداشت قرار دارد گفت: با استقرار امکانات بهداشتی و درمانی نیروهای بهداشت محیط، درمانی و فوریت های پزشکی قدرت مقابله با شرایط حاد را در آن واحد دارند.

رئیس مرکز بهداشت خرمشهر در خصوص ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه گفت: در فرصت باقی مانده تا اربعین حسینی کمبودها و نیازهای درمانی در مرز شلمچه از سوی دانشکده علوم پزشکی آبادان پیش بینی شده و با مشارکت سایر دستگاه ها در حال تامین می باشند.

میرزایی، تقویت نظام مراقب و کنترل ورود و خروج زائران اربعین حسینی را از اقدامات پیش بینی شده در مرز شلمچه عنوان کرد و گفت: هنگام بازگشت زایران اربعین حسینی با استقرار کارشناسان بهداشت و درمان افراد از نظر سندرم بیماری ها پایش می شوند.

وی به استقرار بیمارستان صحرایی، فوریت های پزشکی ، دندان پزشکی و آمبولانس در مرز شلمچه در ایام اربعین را یادآور شد و گفت: ارایه انواع خدمات اعم از مامایی، پیشگیری از بیماری و خدمات درمانی در ایام اربعین در مرز شلمچه پیش بینی شده است.

میرزایی نظارت بر مواد غذایی از دیگر موارد مورد توجه در ایام اربعین در مرز شلمچه بیان کرد و گفت: نظارت بر مواد غذایی، کنترل بهداشتی آب و مخازن آب آشامیدنی ، سرویس های بهداشتی و صدور کارت سلامت ویژه مواکب از جمله مواردی است که از سوی مرکز بهداشت خرمشهر در مسیر استقرار موکب های مردمی و گذرگاه مرزی شلمچه اعمال می شود.

رئیس مرکز بهداشت خرمشهر افزود: قرار است یک سامانه ای برای ثبت بیماری ها در سطح کشور طراحی شود ضمن پایش بیماری ها سامانه بی سیمی نیز برای کنترل بیشتر زائران در ایام اربعین حسینی فعال می شود.

میرزایی ، توجه به مادران باردار و استقرار ماماها در مرز شلمچه از موارد مهم بیان کرد و گفت: پزشکان و ماماها به صورت کیشیک شبانه روزی در مرز شلمچه در طول ایام اربعین به زائران خدمات رسانی می کنند.

وی استفاده از آب آشامیدنی بسته بندی شده را به زائران اربعین حسینی توصیه کرد و گفت: زائران اربعین حسینی ضمن رعایت بهداشت محیط، بهداشت فردی وعمومی، از غذا و آب آشامیدنی سالم و بسته بندی شده استفاده کنند.

رئیس مرکز بهداشت خرمشهر در ادامه گفت: با توجه به حجم بالای حضور زائران در ایام اربعین حسینی خرمشهر به تنهایی پاسخگویی تمامی خدمات بهداشتی را نداشته لذا با همیاری نیروهای بهداشت شهرهای معین استان خوزستان به زائران خدمات بهداشتی ارائه می شود.

میرزایی ایجاد زیرساخت های ثابت در مرز شلمچه را لازم و ضروری خواند و گفت: زیرساخت های ثابت بایستی از قبل ایجاد می شود اما الان زیرساخت ها موقت بوده و زمان طلایی ما یک ماهه است اما در عین حال بیمارستان ولیعصر(عج) و فوریت های بهداشتی خرمشهر آمادگی لازم را برای خدمات رسانی به زائران را دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته برای کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی، گوارشی از بین تعدادی از زائران بیمار را غربالگری شدند و مورد درمان قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا در اربعین سال گذشته ۵۳۵ هزار و ۵۷۲ زائر ایرانی و خارجی از مرز شلمچه تردد کردند که از این تعداد ۳۹۶ هزار و ۶۷۲ نفر زایر ایرانی و ۱۳۸ هزار و ۴۷۰ نفر زایر خارجی برای شرکت در همایش بزرگ اربعین حسینی از گذرگاه شلمچه راهی کربلای معلا شدند.

مرز شلمچه در فاصله ۱۵ کیلومتری خرمشهر و ۲۰ کیلومتری بصره عراق قرار دارد.

در مسیر ۱۵ کیلومتری میدان مقاومن خرمشهر تا نقطع صفر مرزی شلمچه بیش از ۴۰۰ موکب شبانه روزی به زایران اربعین خدمت رسانی کردند.

۲۷ مهرماه ۱۳۹۸ مطابق با بیستم صفر روز اربعین حسینی است.

حرکت تدریجی کاروان‌های اربعین حسینی به سمت ۲ گذرگاه بین المللی چذابه و شلمچه خوزستان از هفتم مهرماه (اول صفر) شروع می‌شود.

۷۱۰۰/۶۰۶۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.