به گزارش ایرنا اسکندر آرامی سه شنبه در نشست کارگروه انسداد مبادی بیسوادی اهواز در سالن اجتماعات فرمانداری، اظهار داشت: ثبت احوال آماری از کودکان بازمانده از تحصیل به نواحی آموزش و پرورش ارائه داده که بر اساس بررسی ها این آمار صحت ندارد، به طور مثال از ۶۵ کودک بازمانده از تحصیل که به ناحیه ۳ اعلام شده تنها سه نفر به این ناحیه مربوط است.

وی افزود: برخی از افراد که در آمارها به عنوان کودک بازمانده از تحصیل قید شده اند، فوت و یا ازدواج کرده اند و یا در سن تحصیل نیستند.

آرامی با تاکید بر بررسی دلایل بازماندگی از تحصیل در هر مقطع، گفت: آمارهایی از حضور نیافتن کودکان در پیش دبستانی در روستاها نیز وجود دارد که در ناحیه ۳ اهواز (تنها ناحیه بدون روستا در اهواز) تعداد آنها اندک است.

وی با اشاره به اینکه اغلب بازماندگان از تحصیل را دختران تشکیل می دهد، اضافه کرد: امور بانوان طرحی در زمینه بررسی علت های بازماندگی از تحصیل این دختران آغاز کرده است.

آرامی مهم ترین عامل بازدارندگی از تحصیل را فقر دانست و گفت: پارادوکس های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد نیز از دیگر عوامل بازماندگی از تحصیل کودکان هستند.

وی با اشاره به خطاهای آمار بازماندگان از تحصیل اظهار داشت: آموزش و پرورش به عنوان مجری، امکان استخراج آمار این افراد را ندارد و دستگاه هایی همچون اداره زندان ها و کمیته امداد نیز باید همکاری کنند.

۱۲ سال بدون سرانه

معاون آموزش و پرورش ناحیه یک اهواز همچنین با بیان اینکه کودکان کار بخشی از بازماندگان تحصیلی هستند، گفت: برای بازگشت کودکان کار به مدرسه مبلغی به خانواده ها پیشنهاد شده اما درآمد ماهانه کودکان کار از مبلغ پیشنهادی آموزش و پرورش بیشتر است، که با توجه به نیازهای مالی خانواده این پیشنهاد را نپذیرفتند.

باقر رزمی تصریح کرد: ۱۲ سال است که هیچگونه سرانه ای اختصاص داده نشده و مدارس با چند صد دانش آموز برای تامین هزینه ها به کمک نیاز دارند.

وی افزود: پارسال ۱۲۸ نفر دانش آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شده که امسال تعداد آنها به ۲۷ نفر (۱۱ پسر و ۱۶ دختر) رسیده است.

رزمی با اشاره به وجود ۳۸ دبستان روستایی در این ناحیه، افزود: عامل اصلی در بازماندن کودکان از تحصیل فقر است، به طوری که در محله ملاشیه از مناطق کم برخوردار اهواز، بیش از ۸۰ درصد سرپرستان خانواده بیکار هستند، اعتیاد، طلاق و نگاه فرهنگی به ویژه به تحصیل دختران نیز از عوامل دیگر بازماندگی از تحصیل هستند.

رئیس بهزیستی اهواز همچنین در این نشست گفت: پارسال ۱۴۵ بازمانده از تحصیل به مدرسه بازگردانده شدند که ۶۰ نفر از آنها دختر بودند.

سمیرا باوی افزود: در قبال بازگشت هر کودک به تحصیل، پنج میلیون ریال بابت پوشاک و لوازم التحریر به خانواده ها پرداخت می شود و طی تحصیل نیز کمک هایی به آنها صورت می گیرد.

محمود رئیسی معاون اجتماعی بهزیستی اهواز یک ماه پیش گفته بود: سه هزار و ۱۵۰ خانواده بی سرپرست در این شهرستان زیرپوشش بهزیستی بوده و ۴۶۳ کودک کار و بی سرپرست در اهواز شناسایی شده است. به گفته وی برای پیشگیری از ترک تحصیل کودکان، پارسال برای ۲۴۲ کودک نوشت افزار و کمک هزینه تحصیلی تهیه شده و ۱۱۰ کودک نیز به مراکز فنی حرفه‌ای معرفی شدند تا آموزش ببینند.

۹۷۵۴/۶۰۰۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.