به گزارش ایرنا کیامرث حاجی زاده روز دوشنبه در نشستی بررسی وضعیت برآورد خسارتهای زمین لرزه مسجدسلیمان در اداره کل مدیریت بحران استانداری اظهار داشت: مساله رسیدگی به خسارتهای زمین لرزه و وضعیت محرومیت فعلی موجود در شهرستان مسجدسلیمان ۲ مقوله جدا از یکدیگر هستند که باید هر کدام جداگانه پیگیری شوند.
وی بیان کرد: نکته مهم در بررسی مسایل و مشکلات این است که هر تهدیدی به نوبه خود می تواند یک فرصت برای منطقه باشد و هنر مدیران ما باید تبدیل تهدید به فرصت باشد مانند بحران گرد و غبار در بهمن ۹۵ که تبدیل به یک فرصت برای استان شد و از رهگذر آن دولت مصوبه فرودین ۹۶ را داشت و اعتبارات بسیاری از آن طریق در حوزه زیرساختهای استان و برای مقابله با گرد و غبار به استان داده شد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: ما منکر کمبودهای موجود نیستیم اما موضوع و مساله مهم این است که میزان کارهایی که باید در استان انجام شود بالا و سنگین است و اعتبارات نیز به اندازه کافی نیست .
وی با اشاره به وضعیت توزیع بسته های لوازم خانگی در مناطق زلزله زده مسجدسلیمان بیان کرد: رسالت ما در حال حاضر مدیریت توزیع عادلانه این بسته ها است تا توزیع آنها براساس کارشناسی صورت پذیرد چرا که بی توجهی به این موضوع می تواند منجر به تضییع حق یک عده شود.
پرونده ارزیابی خسارات زمین لرزه مسجدسلیمان بسته شود
حاجی زاده درخصوص ارزیابی واحدهای اسیب دیده از زمین لرزه در مسجدسلیمان بیان کرد: ارزیابی خسارتها به افراد و زیرساختها باید تا آخر هفته جاری به طور کامل به پایان برسد.
وی بیان کرد: سال گذشته با اقدام خوب اداره کل امور روستایی استان بسیاری از منازل روستایی در مسجدسلیمان بیمه شدند که اکنون فرصت خوبی است که این موضوع پیگیری شود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به این که مسجد سلیمان در یک سال گذشته سه بحران را پشت سرگذاشته است گفت: بحران رانش محله نفتک که سال گذشته در این شهرستان اتفاق افتاد باید به طور کامل ساماندهی و جمع بندی شود.
وی با اشاره به وضعیت روستاهای مسجدسلیمان بیان کرد: روستاهای مسجدسلیمان نیازمند نگاه و توجه ویژه هستند چرا که هنوز برخی از روستاهای این شهرستان با تانکر آبرسانی می شوند که ضرورت دارد در این حوزه کمیته ای تشکیل شود و استاندار خوزستان نیز به جد پیگیر مساله توسعه زیرساختهای مسجدسلیمان است.
حاجی زاده با بیان این که کارگروه مقابله با سیلاب روز آینده برگزار می شود گفت: هنوز پیش بینی موثقی از سوی هواشناسی در خصوص سیل آینده به ما اعلام نشده است با این همه فردا کارگروه مقابله با سیلاب در استان برگزار و تمهیدات لازم اندیشیده می شود، سال گذشته نیز این کارگروه در شهریور ماه برگزار شد و بخشی از مدیریت سیلاب مرهون برگزاری این کارگروه در ماه های قبل از رخداد سیلاب بوده است.
وی تاکید کرد: وظیفه ستاد مدیریت بحران هشدار، اخطار و نظارت است با این وجود در سیل اخیر شاهد بودیم که استانداری به عنوان مجری وارد شد و کار عملیاتی نیز کرد.
افزایش خطرپذیری مسجدسلیمان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز دراین نشست بیان کرد: شدت زمین لرزه مسجدسلیمان زیاد نبود برای همین آسیبهای جدی و تلفات جانی یا خسارت در بافتهای مقاوم شهر را در پی نداشت اما بافت فرسوده آسیب جدی دیده است که میزان خطر پذیری آن نیز در حال حاضر بالا رفته و اگر برنامه ریزی برای ساماندهی آن صورت نگیرد میتواند موجب یک بحران غافلگیر کننده شود.
علی خدادادی گفت: وجود عواملی مانند گسل های متعدد در مسجدسلیمان، بافت فرسوده و شرایط زیست محیطی منطقه بر میزان خطرپذیری منطقه تاثیرگذار است و می تواند در صورت تکرار حادثه ،شرایط فعلی مسجد سلیمان را به سمت بحران غیرقابل کنترل بکشاند.
بخشدار گلگیر گفت: تاکنون ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد خسارت دیده برای ارزیابی معرفی شده است که از این تعداد هفت هزار و ۸۶۱ واحد ارزیابی شده اند و از این تعداد پنج هزار و ۸۸۰ واحد شهری و یک هزار و ۱۲۱ واحد روستایی هستند.
بیژن قنبری با اشاره به مدارس آسیب دیده از زمین لرزه در مسجدسلیمان بیان کرد: ۱۳ مدرسه به طور کامل تخریب شده اند و ۴۵ مدرسه نیازمند تعمیر هستند.
وی تاکید کرد: مدرسه رضوان در این شهرستان که در سال ۸۷ احداث شده و نوساز بوده است به طور کاملا تخریب شده است.
بخشدار گلگیر افزود: همچنین زمین لرزه به ۳۰ دهنه پل و ۴۰ مسیر موصلاتی دراین شهرستان خسارت زده است.
وی ادامه داد: در سال ۷۱ مساله جابجایی مسجدسلیمان مطرح شد اما چون مطالعه کافی صورت نگرفت پس از گذشت ۱۲ سال و با انجام مطالعه این تعداد به پنج نقطه برای جابجایی کاهش یافت اما این پنج نقطه هم همچنان بلاتکلیف هستند و جز تعداد معدودی جابجایی صورت نگرفت.
زمین لرزه ای با قدرت ۵.۷ ریشتر تیرماه ۹۸ مسجدسلیمان را لرزاند که موجب خسارت گسترده به بسیاری از واحدهای مسکونی و غیرمسکونی این شهرستان شد. این زمین لرزه ۱۵۲ مصدوم و ۲ کشته داشت.
مسجد سلیمان در شمال خوزستان و در ۱۴۰ کیلومتری اهواز واقع است.
۷۱۶۴/۶۰۰۲/