به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی شرکت لوله سازی اهواز، دکتر علی خنیفر، مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز در نشستی با معاون وزیر صمت در شرکت فولاد اکسین گفت: اگر تحریم‌ها نبود شاید نمی‌توانستیم خلاقیت و نوآوری داشته و به چنین فرصت‌هایی دست پیدا کنیم و محصولاتی را که وارد می‌کردیم، بومی‌سازی کنیم.

خنیفر افزود: خرسندم که امروز در جلسه‌ای نشستیم که می‌خواهیم رونمایی کنیم از ورق‌هایی که برای محیط ترش تولید شده‌اند. لوله سازی اهواز وقتی اولین محموله را از چین که مراودات زیادی با ما دارد خریداری کرد، حتی حاضر نشد باقی ورق‌ها را به ما بدهد و به اتکای همین رفتیم به سمت تولید داخل. متاسفانه اکسین دارای چالش‌های بسیاری بود تا اینکه مدیرعامل جدید با تدبیر اقای دکتر انصاریان  اکسین را به ثبات رساندند.  

وی توضیح داد: پروژه گوره جاسک یکی از استراتژیک‌ترین پروژه‌های وزارت نفت است. در این مسیر موانع بسیاری داشتیم از کسانی که خواستند همچنان اصرارمی کردند ما نمی توانیم در داخل تولید کنیم وباید  ورقهای این پروژه را ازخارج وارد کنیم و برخی هم در این مسیر خودتحریمی ایجاد می‌کردند. پروژه گوره - جاسک مانع خروج ارز شد. انتظار داریم شرکت فولاد اکسین بیشتر حمایت شود تا بشود ورق 56 اینچ را تولید کند و این نیاز برطرف شود تا به خودکفایی برسیم و این افتخار را برای نظام مقدس رقم بزنیم.

مدیر عامل شرکت لوله سازی اهواز همچنین درخواست کرد: در بحث آبرسانی وزارت نیرو اوراق می دهد ولی فولاد مبارکه نمی پذیرد و می گوید باید نقدی کار کنید. ما کارخانه مخصوص لوله‌های آبرسانی داریم و فرصت خوبی برای ساخت  لوله های پروژه الغدیر است. اگر در این زمینه تسهیل صورت گیرد مشکل ما حل می شود.

مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های استراتژیک وزارت نفت در سال ۹۸ به شمار می‌رود.

رونمایی از ورق‌های API 

آیین رونمایی از تولید انواع ورق های API محیط ترش مورد مصرف در صنایع نفت و گاز  با حضور خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو در شرکت فولاد اکسین خوزستان برگزار شد.

امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاداکسین خوزستان در این مراسم اظهار داشت: تولید انواع ورق‌های APIمحیط ترش مورد مصرف در صنایع نفت و گاز و به منظور اجرای پروژه خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک با ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه انواع نفت خام سبک، سنگین و فوق سنگین در این شرکت آغاز شده است.

وی افزود: این پروژه ۵۴ ماه به طول می‌انجامد و ما با همکاری فولاد خوزستان، شرکت لوله سازی اهواز و فولاد مبارکه تعهد تولید ۶۳ هزار تن ورق API را برای مصرف در خطوط انتقال انرژی را پذیرفته‌ایم .

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان ادامه داد: کارفرمای این پروژه شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران (متن) است و ۲ میلیارد دلار روی این پروژه سرمایه گذاری شده است.

وی بیان کرد: این پروژه نیازمند خط لوله یک هزار و ۷۰۰ کیلومتری و ۳۶۰ هزار تن ورق API است که از روز یکشنبه تولید این نوع ورق برای نخستین بار در این شرکت آغاز شد.

ابراهیمی افزود: فولاد اکسین خوزستان بزرگترین شرکت تولید کننده انحصاری ورق‌های فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا است اما در سال‌های اخیر با نوسانات زیادی همراه بوده است، این شرکت از سال ۸۲ فعالیت خود را با ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن ورق فولادی و سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری آغاز کرد تا بتواند به ارتباط بین صنعت و نفت کمک کند.

وی ادامه داد: تولید ورق در محیط ترش روزی برای ایران آرزو بود اما این امر با دانش بومی مهندسان و کارشناسان شرکت فولاد اکسین محقق شد.

وی گفت: اکنون تمرکز خود را روی تولید ورق‌هایی گذاشته‌ایم که ارزش افزوده بالاتری دارند و از فروردین ماه تا اردیبهشت ماه سال جاری ۹۷ هزار تن ورق با ارزش افزوده بالا تولید کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: این شرکت در تولید ورق‌های شیرین قابل در صنعت گاز، به یکی از شرکت‌های مطرح خاورمیانه تبدیل شده و به بلوغ رسیده و محصولات آن به کشورهای عمان، قطر، آذربایجان و عراق صادر می‌شود و اکنون نیز بستر مناسب برای توسعه صادرات ایجاد شده است.

همچنین دکتر انصاریان رئیس محترم هیئت مدیره شرکت نیز از تعاملات برقرار شده میان سهامداران محترم فولاد اکسین و دولت و از سویی زحمات و تلاشهای تمامی کارکنان در رسیدن به این موفقیت و پیشبرد اهداف فولاد اکسین تقدیر نمود.

46

توانمندی نیروی انسانی در فولاد اکسین ثابت شده است
محمد کاشانی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان نیز دراین برنامه گفت: توانمندی نیروهای انسانی در شرکت فولاداکسین به اثبات رسیده و امید است با تولید ورق API بار دیگر شایستگی‌های خود را نشان دهند.

وی افزود: شرکت‌های فولاد اکسین، فولاد کاویان و نورد لوله در سال ۹۸ در حدود ۴۶ درصد نسبت به سال ۹۷ رشد داشته‌اند.

وی تصریح کرد: فولاد خوزستان نیز پیش از اینکه به سودآوری بیندیشد به اشتغال پایدار روی آورده و هدف گذاری خود را در سال جاری روی تولید ۷.۲ میلیون تن گذاشته است.

هم افزایی و توسعه

در حاشیه بازدید از خط تولید نیز دکتر غریب پور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز بیان داشتند: این موفقیت بزرگ را به تمامی همکاران خودم در اکسین و در شرکت فولاد مبارکه که وظیفه تولید اسلب مورد نیاز این ورق را به عهده دارد و لوله سازی اهواز که در نهایت لوله مورد نیاز وزارت نفت را تامین می کند، تبریک عرض می نمایم. چرا که یکی از نیازهای استراتژیک کشور بومی سازی ورق های مورد نیاز جهت لوله در صنعت نفت می باشد.

دکتر غریب پور در ادامه گفت: از آنجائیکه فولاد اکسین اخیراً با مشکلاتی در بخش نقدینگی و تامین مواد اولیه روبرو بوده، خوشبختانه با این هم افزایی صورت گرفته میان شرکت های فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، لوله سازی اهواز، فولاد اکسین و وزارت نفت به عنوان مصرف کننده این لوله ها این رویداد مهم در کشور اتفاق افتاد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1216600
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.