سرپرست شرکت آب و فاضلاب اهواز گفت: شهروندان شرق اهواز ظرف یک هفته آینده آثار اجرایی این پروژه را در وضعیت تامین آب خود مشاهده خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، عصر امروز پنجشنبه ۲۰ تیرماه در آیین افزایش ظرفیت تصفیه آب به میزان ۴۲ هزار متر مکعب در شبانه روز در شرق اهواز با افزودن ۷ فیلتر تحت فشار به تاسیسات آبرسانی شماره یک که با حضور استاندار خوزستان، موسوی فرد نماینده ولی فقیه در استان و همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی و تنی چند از مسئولین استانی برگزار شد.
صادق حقیقی پور در این مراسم اظهار کرد: توسعه تاسیسات فیلتراسیون تصفیه خانه شماره ۱ واقع در ملی راه اهواز با هدف رفع کمبود فشار آب در مناطق شرقی اهواز از جمله صادقیه سپیدار باهنر منازل ۲۵۴ و ۳۰۰ دستگاه راه و کربلا بشارت ها کوی های رسالت ایثار و نبوت و مناطقی که عمدتاً در منتهاعلیه شرق اهواز قرار دارند، تعریف و اجرا شد.
وی افزود: پس از بروز مشکلاتی که در ماه رمضان سال جاری همزمان با آغاز فصل گرما در مناطق شرق اهواز به وجود آمد، تصمیم گرفتیم این تاسیسات را احداث و عملیاتی کنیم بدین جهت، ۷ فیلتر تحت فشار ۲۵۰ متر مکعب در ساعتی به اضافه ۳ ایستگاه پمپاژ ۳۱۵ کیلو واتی را ایجاد و احداث کردیم که ظرف کمتر از یک ماه با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان انجام شد.
حقیقی پور تصریح کرد: امیدواریم با آبگیری مخازن واقع در حصیر آباد اهواز از حداکثر ظرف یک هفته آینده آثار اجرایی این پروژه را در وضعیت تامین آب مردم مشاهده کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آخرین اقدامات آبفا در مقابله با انشعابات غیر مجاز در سطح شهر، خاطرنشان کرد: اهواز جزء معدود شهرهایی است که حتی در مناطق وسط شهر نیز رفتارهای مصرفی شبیه به رفتار حاشیه نشینان به چشم می خورد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب اهواز ادامه داد: تفاوت شرکت آب و فاضلاب نسبت به دیگر ارگانهای خدماتی این است که به طور مثال شهرداری میتواند در مناطق غیر مجاز پارک، کتابخانه و ... احداث نکرده و ارائه خدمات نکند، اما مردم میتوانند به صورت غیرمجاز به تاسیسات آب و فاضلاب متصل شده و بر روی تاسیسات تولید اثر بگذارند و سیستمهای ایستگاه های آب رسانی که کنترل پایین دست هستند را دچار مشکل کنند. بنابراین انشعابات غیر مجاز مناطق حاشیهای میتوانند حتی در مناطق میانه شهر نیز اثر گذار باشند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حل معظل انشعابات غیر مجاز عنوان کرد: در ابتدا مصوبه ای از شورای تامین استان یه منظور ارائه خدمات به مشترکین غیر مجاز گرفتیم، چرا که به دلیل غیر قانونی بودن مشترکین ارائه خدمات شرکت آب و فاضلاب به آنها جرم محسوب میشود.
حقیقی پور افزود: در گام بعد به مشترکین غیر مجاز اعلام کردیم که با پرداخت مبلغ ناچیز ۵ هزار تومان میتوانند برای دریافت حق انشعاب اقدام کنند تا مردم پس از استفاده از مزایای اتصال قانونی و بهداشتی مانند شهروندان عادی رفتار کنند.
وی با اشاره به اینکه متوسط قبوض آب در استان حدود ۲۵ هزار تومان است، بیان کرد: آب قیمتی ندارد که بخواهند با به خطر انداختن سلامتی خود و استفاده از انشعابات غیر مجاز از آب غیر بهداشتی استفاده کنند و از پرداخت حق انشعاب غیر قانونی سرباز زنند.
وی با اشاره به اینکه شرکت های آب و فاضلاب شرکت های غیر دولتی هستند، گفت: ارائه خدمات این شرکت ها بر مبنای درآمدهای خودشان است یدین جهت انتظار رفتار قانونمدارانه از شهروندان انتظار بجایی است.
حقیقی پور اضافه کرد: در گام بعدی، به همت معاونت فنی مهندسی طرح جامع آب و فاضلاب مناطق حاشیه ای را آماده کرد. طرح فاضلاب در حال اجراست و در طرح آب نیز اصلاح و توسعه شبکه آب نیز در حال انجام است.
سرپرست آبفا اهواز با بیان اینکه حدود ۹۰ کیلومتر شبکه فاضلاب را ظرف مدت ۲ سال گذشته در مناطق حاشیه ای انجام داده ایم، تاکید کرد: متاسفانه مردم اجازه نمیدهند این شبکه به خانه ها وصل شود و کسی برای حق انشعاب ثبت نام نمی کند.
حقیقی پور در پایان گفت: رسانه ها باید به فرهنگ سازی در جامعه برای ترویج قانونمداری و رفتار شهروندی تلاش کنند.
لازم به ذکر است، با نصب این ۷ فیلتر تحت فشار و تکمیل خط انتقال آب به مخازن منبع آب گامی بزرگ در جهت تامین آب شرب اهواز برداشته شد و موجب افزایش ظرفیت تصفیه خانه آب شماره یک اهواز به میران ۴۲ هزار مترمکعب در شبانه روز شد.