به گزارش خبرآنلاین: طرح جوانه مربوط به مناطق کم برخوردار، مدارس شبانه روزی و عشایری با هدف ایجاد انگیزه در بین دانش آموزان این مناطق برگزار شد. در این طرح دانش آموزان به واسطه آزمون و اززیابی های قبلی انتخاب شدند. یکی از اهداف مهم این طرح توزیع عادلانه خدمات آموزشی اعلام شده است. در این طرح ۱ هزار و ۲۵۰ دانش آموز حائز دریافت بورس تحصیلی ۱ میلیون تومانی شدند. همچنین به ۴۰ نفر از مادر و معلم شاخص هدیه داده شد.دو روشن دل از منطقه عبدالخان شوش و دیگری از ایذه نیز ازجمله تیزهوشان موفق در این طرح بودند که به دستور استاندار مقرر شد شرایط تحصیل مناسبت تری با اهدای جوایز به خانواده های این روشندلان انجام شود.

دختران پیشتار

محمد صادق کریمی کیا، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان در این مراسم گفت: اجرای این طرح حاصل یک سال برنامه ریزی بود. ما شما نخبگانِ ِ آینده را از طریق آزمون علمی بررسی کردیم. در حوزه های اجتماعی، تعریف پروژه کار بسیار سخت و پیچیده ای است. با تاکید استاندار مقرر شد که باید در کنار آموزش و پرورش باشیم. اولین طرح را سال ۹۶ با شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل شروع و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از مناطق کم برخوردار را شناسایی کردیم.

کریمی کیا افزود: برنامه ریزی‌های کمی و کیفی در دو سال اخیر بی نظیر بود. این طرح ابتدا از یک ایده شکل گرفت و اکنون شما برگزیدگان این طرح هستید. طی این طرح ۱۲۰ هزار نفر در حوزه علم آموزی تشویق و درگیر شدند. برنامه ریزی های ما از مهرماه آینده برای استمرار این طرح ادامه دارد. با کمک شورای اجتماعی کشور، استاندار، معاون سیاسی و اداره کل آموزش و پرورش و موسسات خیریه توانستیم دانش آموزان را شناسایی کنیم. جالب است بدانید ۶۳ درصد از قبولی های این طرح دانش آموزان دختر از متوسط اول پایه های ۷ و ۸ بودند.

وی همچنین یاداور شد: در طول این طرح ۱ هزار و ۲۰۸ مدرسه درگیر این پروژه شدند. توانستیم محرک و رقابت تحصیلی سالمی ایجاد کنیم. سعی کردیم در این طرح عدالت رعایت شود. ملاکمان ۶۰ درصد نمره آزمون و ۴۰ درصد معدل بود. همچنین دانش آموز نباید نمره کمتر از ۱۵ داشته باشند و معدلش ۱۷ باشد. .

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با بیان اینکه در سال ۹۸ با تاکید استاندار این طرح گسترش پیدا می کند گفت: این دانش آموزان را تنها نمی گذاریم و بانک اطلاعاتی مناسبی از آنها را خواهیم داشت. در حوزه علم و دانش بر اساس سیره ائمه و پیامبر (ص)، مجموعه دولت و استانداری در کنار شما خواهد بود چراکه آینده کشور در دستان شما است.

انسان محور توسعه

مهدی رفیعی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این مراسم گفت: از طرف دانش آموزان و معلمان از استاندار خوزستان که همیشه یاور آموزش و پرورش بود تشکر می کنم. همچنین بابت کمک های مدیر کل امور اجتماعی و مدیرکل امور سیاسی استانداری نیز بسیار همراه ما بودند.

رفیعی توضیح داد: مسئله اول ما در وزارت کشور، آموزش و پرورش است و این نوید یک توسعه زیربنایی خوب را می دهد. همیشه سخت افزارها حل کننده مشکل نیستند ما تا در مهارت و ارزش ها حمایت نکنیم، صحبت از توسعه پایدار امری بعید است. 

وی با بیان اینکه هر همایش و گردهمایی دارای پیام است گفت: امروز جمع شدیم که بگوییم توسعه از محور انسان می گذرد. امروز دانش آموزانی که از مناطق محروم تشریف آوردند درکنار علم، ویژگیهای یک انسان توسعه یافته را نیز خواهند آموخت. این دانش آموزان محور توسعه ی مناطق خودشان می شوند. انسان های توسعه یافته انسان های پرتلاش و اهل کار گروهی و احترام گذار به قانون هستند. ویژگی‌های انسان‌های توسعه یافته را در مدارس پیگیری کنیم. به انسان های پرکار و با محبت نیاز داریم. نیاز به انسان هایی که به حقوق خود و دیگران احترام بگذارند. پیام این همایش توسعه یافتگی از مسیر جوانان است. تربیت محوری و انسان سازی و انسان خوب که نیاز جامعه است در دستورکار باشد.

نه به تبعیض نژادی

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه و ولادت امام رضا (ع) گفت: خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خودشان تغییر دهند .قانونی سرنوشت ساز و در عین حال هشدار دهنده است. هر قومی سرنوشتش به دست خودش است و خداوند قوانینی بر زمین حاکم کرده که مربوط به همه است و ربطی به جا و مکان و ...ندارد.

شریعتی افزود: اصلی ترین سرمایه، نیروی انسانی است. توسعه از تفکر شروع می شود و درون زا و متکی بر درون است. درحالی که استفاده از تجارب بیرونی مکمل آن است. هدف ما تامین فرصت های برابر برای دسترسی عموم به یک مسئله است. تقسیم نابرابر؛ حاشیه نشینی و فقر ایجاد می کند. باید فرصت ها را برای اندیشه های خلاق ایجاد کنیم. اگر این کار را نکنیم به وظیفه خودمان عمل نکردیم.

استاندار خوزستان همچنین توضیح داد: از ابتدای خدمتگزاری به مردم استان، تفکر عدالت ورزانه و توسعه محور را در دستور کارم قرار دادم. خصوصا در آموزش و پرورش. زیبنده ی ما نیست که فرزندان خوزستان از تحصیل باز بمانند. طرح جوانه بذری است که پارسال کاشته شد و الان به بار نشسته است.

وی یاداور شد: دانش آموزان سرمایه های اجتماعی و آینده سرزمین به دست آنها است. ‌طرح جوانه رابطه مستقیم با پیشرفت تحصیل و افزایش انگیزش دارد و برای ایجاد نشاط و امید در مناطق کم برخوردار بورس تحصیلی را ویژه دانش آموزان مستعد برنامه ریزی و تدوین کردیم. این طرح برای توسعه متوازن با هدف ارتقا کیفی و کمی آموزش و پرورش برای اولین بار در کشور این کار انجام شد. 

شریعتی توضیح داد: علاقمندیم تعداد بیشتری را بورس کنیم اما شرایط مهیا نشد و البته با جدیت این طرح را ادامه و تعداد را افزایش می دهیم. به هر دانش آموزی که در آزمون ها موفق شود، بورس پرداخت می کنیم. از اهداف ما، ایجاد فضایی برای محرک تحصیلی و حمایت ازایجاد فضای رقابتی سالم است. مشارکت دادن خانواده ی دانش آموزان، مشارکت دادن کادر آموزش و پرورش از دیگر برنامه های ما بود.

وی گفت: نتایجی که بدست آوردیم چشمگیر و قابل قبول است. طی این طرح ۸۴ صدم، تقریبا یک نمره به میانگین نمرات دانش آموزان در نوبت اول سال ۹۸ اضافه شد که این میانگین روی بالغ بر ۱۲۰ هزار دانش آموز تاثیر گذاشت.  توانستیم با کمترین هزینه بیشترین بهره و نتیجه را ببریم. این یعنی هدف گذاری درست و دقیق و برنامه ریزی و سیاست گزاری اجرای خوب. 

استاندار خوزستان در این همایش تاکید کرد که صنایع استان باید در این طرح شرکت کنند و من آنها را دعوت به همکاری می کنم افزود: این فعالیت صنایع را به عنوان مسئولیت اجتماعی خواهیم پذیرفت. همه صنایع را موظف و مکلف به این کار می کنم. امیدوارم استان های دیگر نیز به این طرح بپیوندند.

شریعتی ضمن تشکر از معاون سیاسی اجتماعی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، مدیرکل آموزش و پرورش و موسسات خیریه و کادرهای آموزشی در مدارس هدف و والدین گفت: به آنانی که سعی در تزریق تبعیض نسبت به اقوام دارند تذکر می دهم. به دور از تبعیض نژادی، قومی و جنسی این طرح اجرا شد. ما وحدت را در عین کثرت می پذیریم. سعی کنیم بجای اخبار منفی به تولید اخبار مثبت اهتمام بورزیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در این همایش اغلب سخنرانان به مسئله انسان به عنوان محور توسعه اشاره کردند. مفهوم توسعهٔ انسانی به جای تمرکز بر ابزار به اهداف پیشرفت و توسعه تأکید دارد. هدف واقعی توسعه باید خلق محیطی برای افراد باشد که در آن بتوانند از زندگی طولانی، سالم و خلاق لذت ببرند. این حقیقت ساده اغلب با بروز نگرانی‌ها و اولویت‌های لحظه‌ای مورد غفلت قرار می‌گیرد. توسعهٔ انسانی به مفهوم فرایند گسترش حیطه انتخاب افراد و بهبود رفاه آنهاست. مهم‌ترین ابعاد توسعهٔ انسانی زندگی طولانی و سالم، دانش و استانداردهای زندگی آبرومندانه هستند. به این ابعاد می‌توان آزادی‌های سیاسی و اجتماعی را افزود. این مفهوم بین دو جنبه از توسعهٔ انسانی تفاوت قائل می‌شود. متولیان این همایش سعی دارند با اجرای طرح بورس تحصیلی به توسعه انسانی در خوزستان کمک کنند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1208389
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.