دبیر انجمن میراث فرهنگی نوژان کارون گفت: سرای معین تجار، یکی از بناهای ارزشمند بافت قدیم اهواز، سرای بازرگان سرشناس حاج محمد تقی معین تجار است که عده ای به اشتباه آن را با نام جعلی کاخ شیخ خزعل معرفی می کنند و در دوره قاجاریه با همکاری محمد حسن خان سعدالدوله در ساحل رودخانه کارون بنا شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، مجید کیوانی اظهار کرد: بنای معین تجار مربوط به دوره قاجار و در اهواز است که در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۵۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
وی افزود: در تاریخ ۲۴ خرداد ۹۸ در طی بازدید مجدد اعضای انجمن از خانه تاریخی معین تجار اهواز متوجه آسیب دیدگی هایی در برخی از دیوارها و لایه های مرمت شده بنا، انباشت زباله در محوطه های اطراف آن، رشد فزاینده گیاهان وحشی در فضای بیرونی زیر تراس بنا به سمت رودخانه و همچنین به سرقت رفتن ملزومات روشنایی و تزینی که در گذشته توسط اداره کل میراث فرهنگی خوزستان نصب شده، بودیم.
کیوانی ادامه داد: متاسفانه طی این چند سال گذشته به علت تغییرات پی در پی، حضور مدیران سفارشی، غیر مرتبط و نبود پیگیری جدی تر در مدیریت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان شاهد از بین رفتن تدریخی بیشترین آثار غیر منقول میراث فرهنگی در اکثر نقاط استان هستیم.
دبیر انجمن میراث فرهنگی نوژان کارون ادامه داد: باید مدیریت فعلی سازمان، استاندار خوزستان و سازمان های ذی ربط با حوزه میراث فرهنگی تکلیف خانه های تاریخی اهواز، بویژه خانه هایی که دارای ثبت ملی هستند را خیلی سریع مشخص کنند و حل این مشکلات تنها با مذاکره مطلوب و کسب رضایت نسبی مالکین این بناها است.
وی عنوان کرد : بیشتر مالکین بناها به علت تعدد وارثین املاک و شاید اختلاف نظر در بین آنها برای واگذاری بناها به اداره کل میراث فرهنگی، چندان معتقد و متعهد به پاسداری از میراث ارزشمند شهر خود نیستند در نتیجه بهترین را حل، کسب رضایت مالکین و نجات فوری این بناهای ارزشمند باقی مانده در شهرها، پرداخت به موقعه مبالغ مورد توافق فی مابین از سوی اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری ها و استانداری ( مدیریت برنامه و بودجه ) خوزستان به آنهاست.
کیوانی در پایان خاطرنشان کرد : برای مثال در سال ۹۸ خانه نیما یوشیج به وسیله شهردار منطقه ی یک تهران بعد از انجام توافقات نهایی با ورثه ی نیما و در طی دوره از مذاکرات و پس از جلسات بسیار طولانی با مالکین این خانه ی بسیار تاریخی، مذاکرات را به سمتی پیش ببرند که در نهایت بتوانند خانه ی تاریخی نیما را خریداری کنند و به گفته آنها مشکل اصلی بر سر راه این توافقات، قیمت خانه بود که در نهایت میراث فرهنگی و شهرداری تهران توانستند تا با اختصاص مبلغ ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان این خانه را خریداری نمایند.