استاندار خوزستان گفت: اکنون بازتوانی اجتماعی و روانی بویژه در مورد زنان و کودکان اولویت جدی دولت است و تمام همت ما بر این بود که کمترین آسیب به زنان و کودکان و سالمندان برسد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، نشست مشترک استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان استانی با سفیران و هیأت اعزامی سازمان ملل متحد به استان با موضوع وضعیت سیل و کمک رسانی به سیل زدگان روز چهارشنبه 18 اردیبهشت ماه در محل استانداری برگزار شد.
غلامرضا شریعتی در این نشست با تقدیر از حضور این هیأت و کمک های صورت گرفته به استان، گفت: ما در این سیل در وهله اول چند دستورالعمل را مد نظر خود قرار دادیم که منطبق با دستورالعمل های جهانی برای مقابله با سیل بود.
استاندار خوزستان افزود: با توجه به حجم عظیم سیل بنا را گذاشتیم که تلفات انسانی حداقل باشد و همه امکانات خود را در این راستا به کار گرفتیم و خوشبختانه این هدف محقق شد و تلفاتی نداشتیم.
شریعتی ادامه داد: دستورالعمل بعدی مدنظر ما پایدار نگه داشتن وضعیت سدها بود. با توجه به شرایط پیش آمده و حرکت سیلاب ها از استان های بالادست و با توجه به پر شدن حجم زیادی از سدها بر اثر بارش های سال گذشته با محدودیت هایی مواجه بودیم.
استاندار خوزستان توضیح داد: در یک سال آبی نرمال آورد آب رودخانه های استان 28 میلیارد متر مکعب است، اما امسال که هنوز چند ماه تا پایان سال آبی زمان داریم حدود 40 میلیارد متر مکعب آورد آبی در استان بوده است که حدود 15 میلیارد از این رقم در جریان سیل اخیر وارد استان شد.
وی خاطرنشان کرد: دستورالعمل و اولویت بعدی ما به حداقل رساندن آسیب ها به زیرساخت ها بود و تلاش کردیم هیچ شهری زیر آب نرود که در این زمینه هم موفق شدیم و شهرها به طور مستقیم دچار آبگرفتگی و سیلاب نشد و در نتیجه جمعیت و مناطق کمتری متأثر از بحران داشتیم.
استاندار خوزستان عنوان کرد: سیلاب اخیر براساس نظر کارشناسان در حوضه آبریز کرخه با دوره بازگشت 1000 ساله در و دویست ساله در حوضه دز و کارون رخ داده است. همچنین بنا بر همه مدل های ریاضی و کارشناسی برخی از شهرهای ما صد در صد دچار آبگرفتگی میشد و تاکید کارشناسان این بود که هیچ راهی برای جلوگیری از این خطر جز برخی کارهای بسیار سنگین که احتمال انجام آن پایین است وجود ندارد، اما ما با همت و همراهی مردم و دستگاههای اجرایی و نظامی موفق شدیم این کارها را اجرایی نماییم.
شریعتی اظهار کرد: ما از سمن ها که سرمایه های اجتماعی کشور هستند استفاده کردیم و در جریان این سیل سرمایه اجتماعی ما رشد داشت. ما 95 سمن استانی و 15 سمن کشوری را در این بحران به کمک گرفتیم و این ها غیر از گروه های جهادی و جمعیت هلال احمر و سایرین که در امداد رسانی از هیچ کوششی فروگذار نکردند بود.
وی ادامه داد: دولت هم علی رغم فشارها و تنگناهای مالی از حمایت و پشتیبانی از سیل زدگان دریغ نداشت همچنین مردم هم در این کمک رسانی مشارکت قابل تحسین داشتند.
شریعتی تصریح کرد: بحران سیل بدون مشکلات امنیتی و تنها از جهت اجتماعی در حال مدیریت است و از این نظر مشکل خاصی نداریم. هم اکنون در حال گذراندن مرحله چهارم سیل که بازسازی و بازتوانی است قرار داریم؛ البته در آبادان خرمشهر و شادگان همچنان برخی مشکلات سیل وجود دارد.
استاندار خوزستان بیان کرد: اکنون بازتوانی اجتماعی و روانی بویژه در مورد زنان و کودکان اولویت جدی دولت است و تمام همت ما بر ابن بود که کمترین آسیب به زنان و کودکان و سالمندان برسد.
شریعتی گفت: تلاش کردیم سیل زدگان به منازل خود بر گردند و انشاءالله تا هفته آینده کلنگ بازسازی و نوسازی منازل سیل زدگان زده خواهد شد، همچنین تلاش میکنیم زمین های کشاورزی برای کشت تابستانه آماده شوند تا مردم بتوانند به تدریج به روند عادی زندگی برگردند.
وی در پایان با ابراز امیدواری برای خشک شدن همه روستاهای آبگرفته ظرف یک هفته آینده و بازگشت روستاییان سیل زده به منازل خود، عنوان کرد: از کمک ها و حمایت های کشورهای مختلف صمیمانه تشکر میکنم و دستور میدهم پایش شود تا کمک ها به مقصد مورد نظر و نیازمندان برسد.