معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما در مجموعه جهاد کشاورزی متعهدیم تا پایان کار و پرداخت خسارت و آماده سازی و بازسازی اراضی جهت کشت در کنار کشاورزان متأثر از سیل باقی بمانیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، عبدالمهدی بخشنده عصر چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در جلسه بررسی برآورد و پرداخت خسارات سیل به بهره برداران بخش کشاورزی خوزستان اظهار کرد: در سیل اخیر ۲۳ استان کشور به درجات مختلف متأثر شدند که ۷۵ درصد خسارات این سیل به حدود ۴ یا ۵ استان کشور وارد شد که خوزستان با حدود ۵۰ درصد خسارت در رتبه نخست قرار دارد.
وی افزود: مجموعه خسارت های سیل امسال حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه زیر ساخت های بخش های مختلف استان بوده است.
بخشنده با اشاره به اینکه طی ۱۲ ماهه سال گذشته، ۱۹ میلیون تن واردات در بخش کشاورزی داشته ایم که بیشتر مربوط به محصولاتی چون، ذرت، کنجاله سویا و جو بوده است، تصریح کرد: در سال جاری نیز اگر قیمت های جهانی ثابت باشد، حدود ۱۰ میلیارد دلار واردات کالای اساسی و مورد نیاز کشور را در دستور کار خواهیم داشت.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دولت تصمیم گرفته است کالاهای اساسی کشور را با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کند، عنوان کرد: کالاهای گوشت، حبوبات، کره و چای نیز با تصمیم دولت با ارز نیمایی وارد می شود.
بخشنده بیان کرد: ما در جهاد کشاورزی مصر هستیم نهاده های تولید مانند کود، سم، داروهای دامی، مکمل های دامی، واکسن و بخشی از ماشین آلات خاص را با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کرده و در اختیار تولید کنندگان قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون تن گندم در استان های سیل زده از دست داده ایم، تصریح کرد: در میان این میزان خسارت، خبر خوب این است که خرید گندم خوزستان از مرز ۹۰۰ هزار تن عبور کرده است و طبق آمارهایی که در دست داریم قطعا میزان خرید نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت و امیدواریم امسال نیز به مانند سال گذشته همچنان در تامین گندم کشور خودکفا بمانیم و نیازی به واردات نداشته باشیم.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پرداخت ۹۰ درصد از وجه خرید گندم از کشاورزان، گفت: همه ما در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی متعهدیم تا پایان کار و بازسازی و آماده سازی مزارع و اراضی جهت کشت در کنار کشاورزان خسارت دیده باقی بمانیم و امید را به آنها بازگردانیم.
بخشنده با اشاره به اینکه پرداخت غرامت در هر هکتار حدود ۱۲ میلیون تومان برای دولت هزینه دارد و چنین پرداخت خسارتی چه قبل و چه بعد از انقلاب بی سابقه است، بیان کرد: تصمیم گرفتیم تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی با سود ۴ درصد با تنفس سه ساله و باز پرداخت ۳ ساله در اختیار آسیب دیدگان از سیل قرار دهیم و تسهیلاتی نیز که قبلا دریافت کرده اند را نیز به مدت ۳ سال امهال کنیم که همه هزینه های این تاخیرها و مابه التفاوت سود بانک از ۴ درصد تا ۱۸ درصد به عهده دولت است.
وی ضمن درخواست ارزیابی دقیق و قابل دفاع از خسارت های بخش کشاورزی، تاکید کرد: بازسازی و آماده سازی مزارع و اراضی برای کشت تابستانه و پاییزه و تخلیه آب از اراضی باید به سرعت انجام شود.
بخشنده با اشاره به اینکه در سیلاب اخیر ۵ واحد نیشکر به زیر آب رفت، تصریح کرد: با از دست دادن چند صد هزار تن شکر به دلیل سیل و خشکسالی سال گذشته و کاهش تولید نی، مجبور به واردات شکر شدیم باید هر چه سریعتر تاسیسات و مزارع نیشکر راه اندازی و بازسازی شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه خوزستان توانایی پرچمداری تولیدات کشاورزی در کشور را دارد، تاکید کرد: ما مصر هستیم که شرایط تولقد محصولات کشاورزی در خوزستان به شکل اولیه خود باز گردد، چون خوزستان تامین کننده بخش گسترده ای از تولیدات کشاورزی در کشور است.