محمد داس‌مه سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: مجری طرح گردشگری در منطقه حفاظت شده خائیز جاده سازی و فنس کشی انجام داده و ماشین آلات را در منطقه مستقر کرده است، این در حالیست که مناطق حفاظت شده فاقد زون (کاربری)گردشگری هستند و ساخت و ساز در آنها غیرقانونی است.
وی افزود: ضابطان قضایی اکنون در محل هستند تا منطقه را پاکسازی و دستور دادستان را اجرایی کنند.
داس‌مه اضافه کرد: نامه دادستان بهبهان، در پی نامه دادستان کل کشور به دادستان خوزستان برای رسیدگی به پرونده ویلاسازی در منطقه حفاظت شده خائیز است.
وی با اشاره به همکاری برخی مقامات سازمان محیط زیست برای ویلاسازی در منطقه حفاظت شده خائیز، تاکید کرد: شورای هماهنگی تشکل های محیط زیستی شکایت خود را از این مسئولان تا حصول نتیجه ادامه خواهد داد.
این سومین رای محیط زیستی دادستان بهبهان در روزهای اخیر بوده است. روح الله زندی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان اول اردیبهشت ماه دستور قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه مارون را صادر کرده است. همچنین در هفته گذشته حدود 13 دکه که به صورت غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز و در مسیر سیلاب های فصلی ساخته شده بود، به دستور دادستان این شهرستان تخریب شدند.
شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان مرداد ماه 97 شکوائیه خود را در رابطه با واگذاری و آغاز طرح مجتمع تفریحی و ویلاسازی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز در بهبهان به دادگاه ارائه کرد.
این تشکل مردمی آبان ماه 97 نیز طی نامه ای به دادستان کل کشور به دلیل دستور ادامه ویلاسازی غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز، علیه سازمان حفاظت محیط زیست اعلام جرم کرد. عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامه ای به مدیران استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد برای ویلاسازی و اجرای طرح گردشگری غیرمجاز در منطقه حفاظت شده خائیز، دستور داده بود.
منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از 33 هزار هکتار در سال 1377 به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد. این منطقه در فاصله 15 کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد. بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار راس کل و بز دارد که به دلیل وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها تمرکز آن در تنگ تکاب است، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهیخوار به اهمیت این منطقه افزوده است.
«تنگ تکاب» نام روستایی در منطقه حفاظت شده خائیز است. طرح گردشگری منطقه «تنگ تکاب بهبهان» یکی از 30 منطقه نمونه گردشگری در خوزستان است که قرار بود با سرمایه گذاری یک هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی اجرا شود. ساخت اقامتگاه، باغ سنتی، دریاچه موزیکال، ورزش صخره نوردی، پیست دوچرخه سواری، برج دیدبانی و کمپ دانشجویی و دانش آموزی از جمله ویژگی هایی است که در طرح اولیه آن بیان شده است.

9754/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.