مسعود انصاریان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون 15هزار و 626واحد مسکونی شهری و روستایی ناشی از بروز سیلاب فروردین ماه امسال توسط کارشناسان معین استان های کرمان ، فارس ، البرز ، هرمزگان و تهران ارزیابی شده است که از این تعداد هشت هزار و 450 واحد تعمیری و یک هزار و 542 واحد نیز تخریبی است که باید از نو ساخته شوند.
وی گفت: عملیات بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده پس از تشکیل پرونده ، تحویل مدارک و عقد قرارداد به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند.
انصاریان افزود: تاکنون از مجموع واحدهای مسکونی ارزیابی شده ، یک هزارو 542واحد تخریبی روستایی، هشت هزار و 450واحد تعمیری روستایی، 84واحد تخریبی شهری و یک هزار و 112 واحد تعمیری شهری هستند.
انصاریان با بیان اینکه به هر خانوار خسارت دیده ، 50میلیون ریال کمک بلاعوض معیشتی و 150میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود پنج درصد تعلق می گیرد افزود: برای بازسازی واحد مسکونی روستایی 400میلیون ریال تسهیلات بانکی و 100میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می شود که این مبلغ در مناطق شهری 500میلیون ریال تسهیلات و 120میلیون ریال کمک بلاعوض خواهد بود.
به گفته وی واحدهای تجاری روستایی خوزستان که بر اثر سیلاب آسیب دیده اند نیز 450میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت بانکی دریافت می کنند.
انصاریان با بیان اینکه در حال تهیه مصالح ساختمانی برای شروع عملیات بازسازی منازل مناطق شهری و روستایی خوزستان هستیم ابراز امیدواری کرد روستاییان برای تشکیل پرونده و تحویل مدارک مورد نیاز به بنیاد مسکن استان مراجعه کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه افزود:بر اساس مصوبه هیات دولت ، دریافت کمک بدون عوض و تسهیلات بانکی به سیل زدگان خوزستانی بدون درنظر گرفتن وام های قبلی روستاییان و ساکنان مناطق روستایی خواهد بود.
سیلاب مهیب خوزستان که دست کم در 100سال اخیر بی سابقه بوده 300روستا در 12شهرستان استان را درگیر کرد و زندگی حدود 400 هزار نفر تحت تاثیر این سیلاب قرار گرفت.
برآوردهای مدیریت بحران استان خوزستان نشان می دهد که سیلاب اخیر 125هزار میلیارد ریال به بخش های اقتصادی ، کشاورزی ، زیرساخت ها ومنازل شهری و روستایی استان خسارت زده است.
بر اساس آمار رسمی ، 58 شهر استان خوزستان زیر 25هزار نفر جمعیت دارند و حدود 1.2 میلیون نفر از جمعیت 4.7میلیونی استان در چهار هزار و 9 پارچه آبادی و روستا زندگی می کنند.
بر اساس سرشماری مسکن شهری و روستایی سال 1392 ، حدود 210هزار واحد مسکن روستایی در خوزستان وجود دارد ولی از تعداد مسکن فرسوده و غیرمقاوم در این استان آمار دقیقی در دست نیست.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان متولی نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی ، اجرای طرح مسکن مهر در شهرهای زیر25هزار نفری استان و تامین مسکن مناسب برای خانوارهای بی سرپناه شهری و روستایی است.
روز چهارشنبه گذشته استاندار خوزستان با فروکش کردن سیلاب و کاهش قابل توجه خروجی آب سدهای دز ، کرخه و گتوند ، پایان وضعیت اضطراری در استان را اعلام کرد.
با پایان بحران سیلاب ، بیش از 100 هزار از ساکنان مناطق سیل زده خوزستان به خانه و کاشانه خود بازگشتند و تنها حدود سه هزار نفر در اردوگاه های موقت اسکان دارند.
6065/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.