رضا رضایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری یکی از اصلی ترین سیاست های وزارت راه و شهرسازی است، گفت: تولید مسکن و خارج کردن مردم که در بافت های ناکارآمد زندگی می کنند از جمله اهداف این طرح است.
به گفته وی، در اینگونه بافت ها خطر جدی مردم ساکن در این مناطق را تهدید می کند که در این طرح به آنها توجه ویژه ای شده است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری استان خوزستان یادآور شد: در سال گذشته عملیات اجرایی بیش از 10 پروژه عمرانی این ستاد در استان به ارزش 546میلیارد ریال به اتمام رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان با تاکید بر اینکه مناطقی که استعداد و ظرفیت بازآفرینی شهری با رویکرد تولید مسکن را دارند در اولویت های اجرای اقدام جامع مشترک در چارچوب یک نظام هماهنگ در سیاست گذاری توسعه شهری قرار خواهند گرفت، افزود: برابر مجوز وزیر راه و شهرسازی به استان ها، محلات و مناطقی که واحدهای مسکونی آنها در معرض خطر هستند می توانند از امتیازات این طرح بهره مند شوند.

*جابجایی811 خانواده ساکن در نقاط پرخطر منبع آب به سپیدار اهواز
رضایی همچنین یادآور شد: مقدمات اجرایی برای آماده سازی زمینی به مساحت 20 هکتار در منطقه سپیدار جهت جابجایی خانواده های ساکن در نقاط پرخطر منبع آب اهواز پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: طی هفته آینده قرارداد مشاور پروژه منعقد می شود و ساکنین با دریافت تسهیلات بانکی کم بهره و مناسب واحدهای مسکونی جدید و استانداردی را دریافت می کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان افزود: در اجرای این طرح ساکنین نیز مشارکت خواهند داشت و برای تامین بخشی از سهم آورده شیوه نامه ای تدوین شده است.
کوی منبع آب اهواز از نخستین هسته های حاشیه ‌نشینی اهواز و در شرق این شهر واقع است. این منطقه در سال 1388 دارای وسعتی بیش از 750 هزار مترمربع و جمعیتی حدود 22 هزار نفر با یکهزار و 170 خانوار بود.
مهر سال 1396 در این منطقه صخره ای بزرگ از یک تپه بر روی منازل ساخته شده در پایین آن سقوط کرد تا با تخریب 2 باب منزل در این منطقه و مرگ 2 کودک خردسال بار دیگر توجه مردم و مسئولان را به این منازل ناایمن جلب کند.
ساخت ‌و ساز غیر مجاز، نداشتن پروانه ساخت و سند قانونی، نارسایی خدمات شهری، آلودگی زیست‌ محیطی، بیکاری، اشتغال کاذب و ... از مشکلات این منطقه حاشیه نشین اهواز است.
بر اساس این گزارش، کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی معتقد هستند که بافتهای ناکارآمد شهری پهنه هایی از شهر هستند که درمقایسه باسایر پهنه های شهر از جریان توسعه عقب افتاده و به کانون مشکلات و نارسایی ها تبدیل شده اند.
9931/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.