رییس خانه کشاورز خوزستان در جلسه شورای مرکزی خانه کشاورز، گفت: در سیل فروردین یا وزارت نیرو مقصر است یا استاندار؛ گزینه سومی وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، جلسه شورای مرکزی خانه کشاورز با محوریت بررسی آثار و خسارات سیلاب فروردین و با حضور کلانتری دبیرکل خانه کشاورز در محل دفتر مرکزی خانه کشاورز برگزار شد.
در ابتدای جلسه مسعود اسدی عضو شورای مرکزی و رییس خانه کشاورز خوزستان، گفت: خسارات سیلاب وارد شده به کشاورزان استان چنان مهیب و غیرقابل تصور است که امکان جبران آثار آنها بسیار سخت و دشوار است، چرا که فقط خسارت مادی نیست چون خسارات مادی را شاید بتوان با پرداخت خسارت جبران نمود، ولی خسارات روحی و معنوی و فشارهای وارد آمده به خانواده های کشاورزان استان به هیچ وجه قابل جبران نیست. آسیب های روحی وارد شده به کشاورزان و بیماری هایی که ناشی از سیل است غیرقابل گذشت است.
وی افزود: هر چند در بحث خسارات وارده به کشاورزان تنها ورود و اعلام حمایت مقام معظم رهبری باعث دلگرمی و اطمینان کشاورزان شده و در غیر اینصورت وعده ها و قول های دولت برای کشاورزان خوزستان و حتی کشاورزان سایر نقاط کشور هیچ ارزش و اعتباری ندارد.
اسدی ادامه داد: موضوع دیگری که کل کشور باید روی آن حساس باشد بحث سوءمدیریت و خطای مدیریتیِ واقع شده در استان خوزستان است. متاسفانه برخی می خواهند وقوع سیلاب در تعداد زیادی از استان های کشور را به استان خوزستان تعمیم دهند و بگویند خوزستان نیز مانند بقیه کشور دچار سیلاب گردید در حالیکه هیچ کدام از استان هایی که دچار سیلاب گردیدند دارای 6 سد بزرگ مخزنی در بالادست خود نبودند.
رییس خانه کشاورز خوزستان با ارائه اسناد و مدارکی در جلسه اعلام کرد: پس از فروکش نمودن سیلاب بهمن ماه حدود 45-40 روز فرصت کافی برای تخلیه سدهای کرخه و دز وجود داشت، ولی متاسفانه مسئولین در این امر کوتاهی نمودند. در نگاه نخست باید وزارت نیرو پاسخگو باشد که چرا دچار این سوءمدیریت گردید، ولی تاسف آنجاست که شواهد و مدارک غیرقابل ردی وجود دارد مبنی بر اینکه استاندار خوزستان جلوی افزایش کنترل شده خروجی سدهای دز و کرخه بعد از سیلاب بهمن ماه که البته سیلابی با حداقل خسارات و به نوعی قابل تحمل بود را گرفت. البته در نیت خیر استاندار تردیدی وجود ندارد، اما این خطای فاحش و این دخالت غیرفنی که منجر به فاجعه سیل فروردین ماه گردید غیرقابل اغماض است. استاندار در جو احساسیِ کشاورزان با افتخار اعلام می کند که می خواستند خروجی آب را افزایش دهند و من نگذاشتم و حتی از دفتر رییس جمهور خواستم که جلوی خروجی آب را بگیرد. هم استاندار و هم دفتر رییس جمهور تخلف نموده اند که در امر فنی خروج و ورود آبها به سدها دخالت کرده اند.
وی افزود: امروز جامعه کشاورزان و افکار عمومی منتظر واکنش نظام و دولت به سوءمدیریتی است که دهها هزار میلیارد به کشور لطمه وارد نموده است. اگر با این سوءمدیریت برخورد نشود از فردا در کشور سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و هیچ مدیری نگران سوءمدیریت خود نخواهد بود.
اسدی گفت: ما بعنوان نمایندگان کشاورزان حتی اگر نظام و دولت از حق خود نسبت به سوءمدیریت های وارده بگذرد ما از حق کشاورزان مظلومی که در این ایام زنان و فرزندانشان را در جنگل سکنی دادند نخواهیم گذشت. البته بدیهی است آقای روحانی برای حفظ آبروی مدیریتی دولت خود تلاش کند بر روی این سوءمدیریت سرپوش بگذارد، ولی قطعا تا بازخواست و روشن شدن ابعاد دقیق سوءمدیریت های اتفاق افتاده در استان خوزستان چه از سوی عوامل وزارت نیرو و چه از سوی استاندار کوتاه نخواهیم آمد. در سیل فروردین ماه سال جاری یا وزارت نیرو مقصر است یا استاندار و گزینه سومی وجود ندارد.
رییس خانه کشاورز خوزستان ادامه داد: یک موضوعی که مشخص و غیرقابل رد است و با گذشت زمان نیز اسناد آن محو نمی شود خطای مدیریتی فاحش و غیرقابل بخشش در تخلیه ی کنترل شده سدهای دز و کرخه در 40 روز منتهی به سیلاب فروردین است. اگر عوامل وزارت نیرو سوءمدیریت داشته اند باید محاکمه شوند و اگر استاندار دخالت غیرفنی کرده هم باید پاسخگو باشد و حتی اگر مقام ارشد دیگری در این قضیه دخالت غیرفنی نموده باید پاسخگوی کشاورزان خوزستان باشد.
عضو شورای مرکزی و رییس خانه کشاورز خوزستان گفت: ما منتظر اقدامات دولت، نهادهای بازرسی، قضایی، اطلاعاتی و امنیتی می مانیم، ولی اگر اقدامی صورت نگیرد و جواب مشخصی داده نشود ما در انجام وظیفه خود نسبت به برخورد با کسانی که این ظلم بزرگ را به نظام جمهوری اسلامی، بیت المال و جامعه کشاورزان خوزستان نمودند لحظه ای تردید نمی کنیم.
اسدی در پایان خاطرنشان کرد: در اجرای این مسئولیت برنامه ریزی دقیقی از سوی تشکل های کشاورزی استان صورت گرفته که با زمان بندی مشخصی انجام خواهد شد.