استاندار خوزستان بر حمایت از سرمایه گذاران بویژه درحوزه تولید تجهیزات نفت و رسوب سرمایه در استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی در مراسم اتمام ساخت و حمل اولین تجهیز پروژه NGL، اظهار کرد: وقتی می‌پرسیم چرا پتروشیمی‌ها با ظرفیت 100 درصد یا 90 درصد فعالیت نمی‌کنند دلیل این است که خوراک لازم تامین نمی‌شود. خوراک این پتروشیمی‌ها وجود دارد و در حال آلوده کردن محیط زیست ما است و برای اهواز و استان آلایندگی ایجاد می‌کند. آماده سازی این خوراک و رساندن آن به پتروشیمی به حلقه مفقوده ما تبدیل شده است.

وی با اشاره به لزوم تامین خوراک لازم برای افزایش فعالیت پتروشیمی‌های استان، گفت: فلرهای نفتی که موجب بروز آلایندگی در استان شده‌اند باید به خوراک اولیه برای پتروشیمی‌ها تبدیل شوند.

شریعتی افزود: NGL3200 که در غرب کارون در حال انجام است، 1.4 میلیارد یورو هزینه دارد و می تواند ظرفیت عظیمی از فلرهایی که در آنجا میسوزد را به مواد اولیه برای صنایع پتروشیمی بندر امام و...  تبدیل کند. ما این صنایع را ایجاد کرده‌ایم و سرمایه‌گذاری لازم را انجام داده‌ایم، اما این سرمایه را به پول و ثروت برای مردم تبدیل نمی‌کنیم.

استاندار خوزستان گفت: این انتقادات و ایرادات به کار ما وارد است و باید آن را به طور جدی پیگیری می‌کردیم. این پیگیری‌ها به توافقنامه‌ای منجر شد که در حضور رئیس جمهور سال گذشته در عسلویه امضا شد؛ براساس این تواقنامه صنایع پتروشیمی اعلام آمادگی کردند که اکنون که وزارت نفت نمی‌تواند این کار را انجام دهد، آن‌ها هزینه‌‌های لازم را برای خرید دستگاه‌ها انجام می‌دهند تا این گازها به خوراک اولیه برای پتروشیمی‌ها تبدیل شوند. این توافقنامه در حال اجرایی شدن است و این کار در برخی مناطق اهواز در حال آغاز شدن است.

شریعتی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که یک میلیارد دلار یا یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. با انجام این کار بیش از 80 درصد فلرهایی که در استان در حال سوختن هستند را به خوراک اولیه برای پتروشیمی‌ها تبدیل می‌کنیم. برای این کار ممکن است لازم باشد صنایع پتروشیمی جدیدی نیز در استان راه‌اندازی شوند که این کار به تولید ثروت بیشتر منجر می‌شود. در عین حال از آلایندگی جلوگیری می‌شود و سلامت جامعه و مردم ما بیش از پیش تامین می‌شود.

وی بیان کرد: کمتر استانی در کشور وجود دارد که این ظرفیت‌ها را داشته و بتواند این صنعت پتروشیمی را داشته باشد. پتروشیمی و پالایشگاه‌ها ثروت‌های ارزشمند استان هستند که باید حفظ شوند و باید برای آن‌ها ارزش قائل شد.

استاندار خوزستان با اشاره به برخی تغییرات اقلیمی که در کشور و دنیا در حال روی دادن هستند، گفت: تغییرات اقلیمی شدید می‌تواند مشکلات جدی برای دنیا یا کشور ایجاد کند، اگر همه در کنار هم و همراه باشیم و دست به دست هم دهیم می‌توانیم به این تغییرات فائق شویم.

شریعتی ادامه داد: در سیل عظیمی که رخ داد، 15 میلیارد متر مکعب آب ظرف مدت کوتاهی وارد استان شد و همه ما در این شرایط منیت را کنار گذاشتیم و هر کدام بخشی از کار را انجام دادیم. همه هر کاری که از دستشان بر می‌آمد انجام دادند. این سیل باید برای استان و کشور مستندسازی شود. علی رغم همه مشکلات با همکاری مردم با یکدیگر در این سیل یک سرمایه اجتماعی عظیم به دست آمد. هرچه از دست داده باشیم ارزش چیزی را که به دست آورده‌ایم را داشته است، چراکه به معنی واقعی کلمه یک ملت سازی عظیم برای ما رخ داد، بعد از 8 سال دفاع مقدس ما چنین اجماع عمده‌ای از مردم را نداشتیم.

وی افزود: سیل چندین استان را گرفتار کرد و یک سرمایه اجتماعی عظیم برای ما ایجاد کرد. البته حتما باید ایرادات، اشکالات و قصور و ضعف‌های ما مشخص شود، اما نباید این کار منجر به کاهش سرمایه اجتماعی و آسیب زدن به این سرمایه بزرگی که به دست آورده‌ایم شود.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: سیل مشکلات جدی برای ما ایجاد کرد اما در خوزستان تلفات نداشتیم. سدهای استان پایداری داشتند و همچنین سیل خوزستان را احیا کرد و تالاب‌ها زنده و کانون‌های ریزگرد استان نیز از آب پر شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.