سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آبادان امروز در گفتگوی اختصاصی با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت این شهرستان در خصوص مواجهه با سیلاب اظهار کرد: آبادان آخرین ایستگاه سیلاب های خوزستان و استان های بالادست است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، سید زین العابدین موسوی، افزود: برنامه ریزی برای عدم ورود سیلاب ها به شهر آبادان از مدتها قبل انجام شده بود، چرا که آبادان جزیره ای است که در دو طرف آن رودخانه های اروند و بهمنشیر قرار دارند. به همین دلیل شرایط خاص تری نسبت به دیگر شهرستانهای خوزستان دارد.
موسوی با بیان اینکه ما از ابتدای شروع سیل، از حرکت سیلاب به سمت آبادان و پایین دست استان اطلاع داشتیم، خاطر نشان کرد: از مدت ها قبل با احداث سیل بند در شمال رودخانه بهمنشیر برای جلوگیری از ورود آب به رودخانه و در جنوب رودخانه بهمنشیر برای جلوگیری از ورود سیلاب به منازل مسکونی اقدام کردیم.
وی افزود: همچنین سیل بندهایی در کنار رودخانه اروند رود احداث و به ترمیم خاکریزها و سیل بندهای این رودخانه پرداختیم.
موسوی ادامه داد: در محدوده روستاها بیش از ۱۰۰ نهر مستعد ورود آب وجود دارد که این نهر ها در دو طرف با سیل بند مسدود شده است. همچنین بیش از ۲۰ کیلومتر سیل بند در شمال جاده قفاس برای جلوگیری از ورود آب به روستاها احداث شده است.
سرپرست فرمانداری ویژه آبادان با اشاره به اینکه تا کنون و در مجموع بیش از ۱۰۰ کیلومتر سیل بند برای مقابله با سیل احداث شده است، تصریح کرد: تا این لحظه به شهر و هیچ روستایی از شهرستان آبادان سیلاب نفوذ پیدا نکرده است و در حال حاضر مشغول هدایت آب تالاب شادگان به سمت خلیج فارس به وسیله همین سیل بندها هستیم.
موسوی با اشاره به اینکه روزانه دستگاههای زیادی مشغول ترمیم و تقویت سیل بندها هستند، تاکید کرد: تعداد زیادی از نیروها و مسئولین با اطلاع رسانی لحظه به لحظه و استحکام بخشی سیل بندها موجب شدند آبادان به وسیله سیلاب تهدید نشود.
سرپرست فرمانداری آبادان با اشاره به اینکه طی ۲ شب گذشته با احداث ۶ پل در جاده امام علی«ع» به بیمارستان صحرایی، سیلاب را از شرق به غرب انتقال دادیم، عنوان کرد: جاده ماهشهر- آبادان ۴۷ کالورت داشت که باز شد و پس از این اقدام، متوجه شدیم تراکم آب همچنان زیاد است و تصمیم گرفتیم جاده امام علی «ع» به بیمارستان صحرایی را شکافته و ۶ پل با لوله های بزرگ ۱۴۰۰ اینچ سه تایی، چهارتایی و تکی ایجاد کردیم تا بتوانیم جریان آب تالاب شادگان را به سمت غرب و در نهایت خلیج فارس هدایت کنیم و سطح آب تالاب شادگان را کاهش دهیم تا از زیر آب رفتن جاده ماهشهر - آبادان جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه در خصوص مدهای اکبر رودخانه اروند کنار مشکل خاصی نداریم و وضعیت عادی است، اذعان کرد: مد اکبر، مدی است که نسبت به مدهای معمولی در طول شبانه روز وضعیت خاص تری دارد.
موسوی ادامه داد: تلاقی مد خلیج فارس و رودخانه کارون در روزهای کامل شدن ماه قمری، موجب افزایش ارتفاع آب می شود که تا کنون آخرین طول موج گزارش شده، ۳ متر و ۳۰ سانتی متر بوده که امیدواریم افزایش پیدا نکند. البته با بستن دهانه نهرها دیگر مشکلی بابت هر میزان طول موج نخواهیم داشت و مد در حال کنترل است.