دو اثر تاریخی از شهرستان گتوند و یک اثر از مسجد سلیمان با دریافت کد از سوی سازمان میراث فرهنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، بنابه اعلام روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، این آثار شامل "تپهمزرعه 107" و "تپه گچسنگی" در شهرستان گتوند و "مجموعه آسیابهای تمبی" در مسجدسلیمان هستند.
تپهمزرعه 107 از جمله تپههای مهم و شاخص شهرستان گتوند است که قدمت آن به دوره تاریخی و پیش از تاریخی بازمیگردد. این تپه به دلیل جایگاه مهمی که در سابقه استقرار در منطقه دارا است، پیش از بررسیهای انجامشده از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با شماره 32043 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
این تپه در بخش دیمچه شهرستان گتوند و در 18 کیلومتری جنوب غربی این شهرستان و نیز 5/8 کیلومتری جنوب شرقی صالحشهر در مزرعههای کشت و صنعت کارون قرار دارد.
همچنین تپه گچسنگی نیز از همین شهرستان که مربوط به دوره پیش از تاریخی است و یکی از قدیمیترین بقایای استقرار در شهرستان گتوند به شمار میآید، پس از طی تشریفات قانونی با شماره 32046 از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ثبت ملی شد.
این تپه در 460 متری غرب جاده گتوند به شوشتر و 50 متری شمال شرقی تأسیسات آبی گچسنگی قرار دارد.
همچنین مجموعه آسیابهای تمبی نیز در شهرستان مسجد سلیمان سومین اثری است که پس از طی تشریفات قانونی لازم با شماره 32038 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. قدمت این اثر تاریخی به دوره قاجار برمیگردد و مجموعهای شامل آسیاب، آبشار و سازههای آبی است.
این اثر در بخش گلگیر، دهستان تمبی گلگیر و در یک کیلومتری جنوب غربی روستای تمبی قرار گرفته است.
گفتنی است، تپه چغا،نهر پادشاهی،گور دخمههای کوه طبل خانه در کنار سد تنظیمی،سه پولو، بند بهمن، قلعه های تاریخی شهرسماله و روستای آبیدعلیباز از دیگر آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان گتوند هستند. این شهرستان تاریخی در شمال استان خوزستان دارای دو بخش مرکزی و عقیلی و پنج شهر گتوند، جنت مکان، صالح شهر ، ترکالکی ، سماله و نیز 45 روستا میباشد.
معبد سرمسجد، معبد بردنشانده، تپه باستانی کلگه زرین و تپه باستانی گلگیر نیز از جمله آثار تاریخی شهرستان مسجدسلیمان هستند.
درخور ذکر است آثار مذکور تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی، نایع دستی و گردشگری است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آنها شود برابر مواد 558 لغایت 569 از کتاب پنجم قانون مجازاتهای اسلامی، تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده، جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این سازمان ممکن خواهد بود.