خانه هندیجان در استان خوزستان در روزهای گذشته میزبان عروسکهای دستساز اقوام ایرانی شد.
به گزارش ایلنا ،کودکان هندیجانی روزهای 16 تا 18 اسفند ماه جاری در کنار مادران و معلمان خود، در کارگاه "عروسک ،سخنگوی خاموش فرهنگ " شرکت کردند ،با عروسکهای اقوام مختلف ایران و روایتهای آنها از عقاید و شیوه زندگی آشنا شدند و عروسکهای محلی و دستساز بومی خود را هم شناختند .
در این کارگاه که با حمایت معنوی کمیته هنرهای تجسمی ایکوم _سازمان جهانی مشاور موزهها_ پنج گروه شهری و روستایی شرکت داشتند حاضران پس از آشنایی و گشت در "خانه هندیجان" و سبک زندگی بومی و قدیمی منطقه،تفاوتهای آن را با شیوه های جدید دریافتند و درباره مزیتهای معماری بومی حرف زدند.
در ادامه آنها با عروسکهای دستساز مناطق اردبیلک در استان قزوین، سیستان و بلوچستان،خراسان و یزد آشنا شدند و داستانهای آنها را شنیدند.
بیشتر حاضران عروسکهای خارجی مثل باربی را میشناختند اما از وجود عروسک "بگ لیلی" عروسک قدیمی منطقه خودشان بی خبر بودند.
دعوت از بانوی عروسکساز هندیجانی خانم ماه شکر موسوی و شنیدن نقل های ایشان ،یکی دیگر از بخشهای کارگاه بود.
در کارگاه "عروسک،سخنگوی خاموش فرهنگ" کودکان پنج تا دوازده سال با توجه به قصهها ، لباسها و تزیینات عروسکها ، عناصر فرهنگی مختلف را تشخیص دادند و متوجه گوناگونی شیوه های زندگی در کشور ایران شدند.
در پایان کارگاه، بچهها با ساختن عروسکهای پارچه ای با وسایل بازیافتی و ساده ترین ابزار خلاقیت هنری را تجربه کردند.
علاوه بر نمایشگاه دایمی عروسکهای اقوام ایرانی، به زودی نمایشگاهی از عروسکهای دستساز بچهها در این خانه برپا میشود که خانواده های عزیز میتوانند کارهای زیبای فرزندان خود را در "خانه هندیجان" ببینند.