به گزارش ایرنا رئیس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت روز پنجشنبه در این همایش گفت: هنر جزو ذات انسان است و همه انسان ها هنر را دوست دارند ولی با توجه به اینکه این پدیده در شریعت اسلام احکامی دارد و گاهی با برخی عوارض معارض می شود فقیه باید به آنها ورود کند.
آیت اله ابوالقاسم علیدوست افزود: در جمهوری اسلامی ایران نیز چون باید فقه، پدیده هنر را اداره کند ضرورت دارد که چنین همایش هایی برگزار و نگاهی کارآمد، راهگشا و فقیهانه به این مسئله شود و رسانه های ارتباط جمعی نیز نباید با این موضوع مشکلی داشته باشند.
وی با بیان اینکه فقه هنر یکی از ظرفیت های فقه شیعه است و در حد وسیعی از نظر هنرمندان استفاده شود، اظهار داشت: فقه هنر یکی از ضروری ترین مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت دلیل انتخاب دزفول برای برگزاری این همایش را سابقه فرهنگی و علمی این شهرستان دانست و افزود: دزفول زادگاه شیخ انصاری است.
وی بر ضرورت مطالعه رفتار فقیهان امامیه از جمله شیخ اعظم و رفتارشناسی و استنباط رفتار بزرگان در باب فقه هنر تاکید کرد و گفت: فقه هنر باید از نظر فلسفی، نقد و ارائه نظریه تبیین شود.
آیت الله علیدوست تبلیغ دین را از وظایف علما دانست و افزود: این تبلیغ نیاز به استفاده از ابزار دارد که هنر یکی از بهترین ابزارها است.

** هیچ حرکتی نباید خارج از چارچوب انضباط فقهی صورت گیرد
رئیس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت: ادعای کارگزاران نظام جمهوری اسلامی این است که امور بر اساس فقه اداره شوند لذا هیچ حرکتی نباید خارج از چارچوب انضباط فقهی صورت گیرد.
وی افزود: در بسیاری از موارد نگاهی سلبی به مقوله هنر شده است درحالی که باید نگاهی بی طرفانه داشته باشیم.
آیت الله علیدوست با بیان اینکه آنچه به دست هنرمند می رسد باید شفاف، اساسی و بنیادین باشد، اظهار داشت: کارهای زیادی در حوزه فقه هنر انجام شده ولی هنوز کارهای زیادی باقی مانده است.
وی افزود: فقیهان امروزی باید ابهامات هنر را برطرف و افق های جدیدی در فقه هنر باز کنند.
7278/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.