ایوب سلطانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجموعه تاریخی شهسوار شامل نقش برجسته ایلام کهن ، بقعه شهسوار (تیموری) و قبرستان تاریخی شهسوار است که در بردارنده بیشترین مجموعه شیر سنگی در کشور است.
وی گفت: این مجموعه بر روی یکی از ایل راه‌های بزرگ بختیاری قرار دارد و مشرف بر تالاب بندون است.
وی محوطه شهسوار را یکی از موارد مهم منظر فرهنگی ، طبیعی لحاظ شده برای پرونده ثبت جهانی ایذه دانست و تصریح کرد: یک گروه از متخصصان پایگاه تخت جمشید که از زبده‌ترین مرمتکاران سنگ کشور هستند برای مرمت قبرستان تاریخی شهسوار به ایذه سفر کرده و کار مرمت بردشیرهای شهسوار را آغاز کردند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایذه در تشریح اقدامات مورد نظر برای این مجموعه گفت: ساماندهی محوطه، گابیون بندی دره وسط محوطه، ایجاد مسیرهای دسترسی گردشگری و مقاوم سازی بقعه ، نصب تابلو راهنمای گردشگری از برنامه های اجرایی این طرح است.
وی از مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، دهیاری‌ها و مردم با برنامه‌ریزی پایگاه میراث فرهنگی در فرآیند ساماندهی این محوطه‌ تاریخی خبر داد و بیان داشت: میراث فرهنگی یک مقوله مردمی است و مردم وقتی در کار ساماندهی و مرمت سهیم باشند قطعا در مدیریت، پایش و حفاظت محوطه نیز احساس وظیفه بیشتری می‌کنند.
گورستان و زیارتگاه شهسوار غنی‌ترین منبع وجود شیر سنگی است که در شهر باستانی ایذه واقع شده است، این اثر در تاریخ 27 بهمن 1378 با شماره 2596 به‌عنوان یکی ازآثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
9434/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.