به گزارش ایرنا صادق کریمی کیا یکشنبه در شورای اجتماعی استان که در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهارداشت: ایجاد یک واحد جدید در سپاه پاسداران تحت عنوان معاونت اجتماعی رویکرد جدیدی را در این حوزه از مسائل اجتماعی به وجود آورده است.
وی با اشاره به آماده سازی یک مرکز ماده 16 ترک اعتیاد توسط سپاه پاسداران در استان، افزود: این مرکز به صورت آزمایشی در چند استان کشور از جمله خوزستان در حال آماده سازی است.
دبیر شورای اجتماعی استان افزود: این مرکز دارای کمپ و اردوگاه نگهداری معتادان است اما دامنه فعالیت ها تنها به نگهداری از این افراد محدود نمی شود بلکه رویکرد کار و درمان آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان یکی از مشکلاتی که کلانشهر اهواز در حوزه آسیب های اجتماعی با آن رو به رو است جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر دانست و از بهره برداری مرکز ماده 16 ترک اعتیاد استان تا قبل از پایان سال خبر داد.
کریمی کیا با تاکید بر اینکه ورود سپاه به حوزه آسیب های اجتماعی و نیز جمع آوری معتادان متجاهر به معنی سلب مسئولیت از دیگر دستگاه های متولی در این زمینه نخواهد بود؛ معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بهزیستی و فنی حرفه ای را مکلف به انجام وظایف تعریف شده در این حوزه عنوان کرد.
وی همچنین آسیب حضور زنان معتاد متجاهر در سطح شهرها را بیشتر از مردان معتاد عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه جمعیت چنین افرادی ناچیز است اما باید بر اساس وظایفی که شورای اجتماعی تعریف کرده و بهبود شرایط جامعه نسبت به درمان و توانمندسازی آنها اقدام کرد.

*زنان معتاد متجاهر نیاز به ساماندهی دارند
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان در ادامه خواستار مشارکت همه دستگاه های اجرایی برای درمان زنان معتاد متجاهر شد و گفت: بخش زیادی از معتادان ترک اعتیاد بانوان را زنان متجاهر که دچار اعتیاد شده اند تشکیل می دهند.
فرانک موسوی یادآور شد: زنانی که در مرکز تی سی دوره درمان خود را سپری می کنند را نیز معتادان متجاهر تشکیل می دهند و از آنجایی که مرکز ماده 16 ترک اعتیاد زنان را تحت پوشش قرار نمی دهد از شورای اجتماعی درخواست می شود تا اعتباری مستقل به حوزه درمان و توانمندسازی و مهارت آموزی زنان معتاد اختصاص دهد.
وی ساماندهی این دسته از زنان معتاد را یک امر ضروری خواند و برپشتیبانی دستگاه های مرتبط از مرکز ماده 16 تاکید کرد.

*معتادان متجاهر می توانند به مسیر زندگی بازگردند
معاون اداره کل زندان های خوزستان نیز در این نشست عنوان کرد: نگهداری از این قشر مشکلات خاص خود را دارد که باید با دقت و نظارت ویژه ای همراه باشد.
نادر ایگدر با بیان اینکه این اداره کل آمادگی دارد تا در این راستا با سپاه و شورای اجتماعی استان همکاری کند، گفت: حضور معتادان در جامعه آسیب های جدی را به همراه دارد اما تجربه نشان داده که این افراد در صورت حمایت های لازم می توانند به مسیر زندگی بازگردند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز ماده 16 ترک اعتیاد می تواند بخش مهمی از مشکلات استان در حوزه معتادان متجاهر را کاهش دهد و در این راستا بحث روش های علمی و مناسب درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

*کانون در مناطق مرزی و عشایری حضور بیشتری پیدا می کند
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان در بخش دیگری از نشست شورای اجتماعی استان اظهارداشت: بر اساس بند 'ح' ماده 62 قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه دولت موظف است در طول سالهای برنامه اعتبار و منابع لازم را در جهت ترویج ارزش های ایرانی اسلامی و توسعه فرهنگ مطالعه و پژوهش در مناطق محروم روستایی و مناطق عشایری و مرزی در اختیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار دهد.
وحید کیانی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مناطق مرزی و عشایری نسبت به گذشته تقویت پیدا کرده، گفت: کانون حضور جدی در این مناطق خواهد داشت و با ابزار های مختلفی که در اختیار دارد می تواند به توسعه همه جانبه شاخص های فرهنگی و آموزشی در این مناطق کمک کند.
این عضو شورای اجتماعی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد سه مرکز در مناطق کمتر توسعه یافته ملاشیه، عین2 و زویه راه اندازی شده است، افزود: حمایت های شورای اجتماعی در این راستا می تواند به ادامه فعالیت ها در این مناطق و گسترش هرچه بیشتر آن ویژه کودکان و نوجوانان منطقه منجر شود.
وی ادامه داد: کانون این آمادگی را دارد تا کتابخانه مدارس و یا روستاها را تجهیز و در اختیار مخاطبان کودک و نوجوان قرار دهد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان همچنین از اختصاص 2 هکتار زمین توسط یک خیر در شهرستان دزفول برای ساخت اولین پردیس فرهنگی و اجتماعی کودکان در کشور خبر داد و گفت: با موافقت شورای اجتماعی استان بعد از تصویب این طرح اعتبار لازم برای ساخت این پردیس از سوی شورای برنامه ریزی استان تامین می شود.
کیانی یادآور شد: علاوه بر این در حال آماده سازی مقدمات برای ارائه طرح پردیس فرهنگی و اجتماعی کودکان و نوجوانان در شهر اهواز به شورای اجتماعی استان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در این پردیس کودکان و نوجوان به فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی می پردازند و در کنار آن سینمای کودک و نیز کارگاه ساخت عروسک راه اندازی می شود.
بر اساس این گزارش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان 62 مرکز ثابت و سیار دارد که کودکان 6 تا 17 ساله از فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی آن استفاده می کنند.
9931/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.