به گزارش ایرنا سید سعید پورداد، شنبه در بازدید نمایندگان فائو از مزرعه آزمایشی کشت گندم طرح «ایران- سیمیت» در دشت آزادگان اظهار داشت: آنچه مهم است، توسعه نتایج این مزارع آزمایشی به بیرون از محدوده طرح و بین کشاورزان است که امسال برنامه وسیعی برای آموزش کشاورزان و کارشناسان داریم.
وی درباره طرح سیمیت توضیح داد: این پروژه با مشارکت فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) در سال زراعی گذشته در کشور آغاز شده که هدف آن افزایش 25 درصدی عملکرد گندم است در استان هایی که به صورت دیم کاشته می شود و 30 درصد افزایش در استان های که به صورت آبی کشت می شود.
پورداد با بیان اینکه پروژه تا پنج سال آینده ادامه می یابد افزود: از استان های عمده تولید گندم آبی استان های خوزستان، فارس و گلستان و از استان های تولیدکننده گندم دیم نیز همدان، زنجان، قزوین و اردبیل در این طرح شرکت کرده اند.
وی اضافه کرد: در این طرح وزارت جهاد کشاورزی، مراکز تحقیقات و بخش خصوصی و سازندگان ماشین آلات مشارکت دارند.
پورداد افزود: بودجه پیش بینی شده اولیه، در آغاز طرح ایران- سیمیت 20 میلیون دلار برای 6 سال و در هفت استان کشور بوده است.
وی در ادامه گفت: به دلیل ویژگی های خاص خوزستان از نظر سطح و میزان تولید، تعداد پلتفرم های اجرا شده در آن بیشتر است، دراین استان یک پلتفرم در صفی آباد دزفول، چهار پلتفرم آموزشی ترویجی در دشت آزادگان، شوش و کشت و صنعت های بهشتی و رجایی دیده شده است.
پورداد پروژه سیمیت را شامل 2 بخش اساسی، «به نژادی» و ایجاد ارقام با پتانسیل عملکرد بالا و «کشاورزی حفاظتی» دانست و اظهار داشت: به این معنی که افزایش عملکرد گندم از 2 طریق برنامه به نژادی و برنامه کشاورزی حفاظتی محقق خواهد شد.
به گفته وی در این طرح سعی می شود که با توصیه و ترویج کشاورزی حفاظتی در وقت و هزینه ها و نهاده ها صرفه جویی شود، از سوی دیگر با توجه به مشکلات خاک که در زراعت کشور وجود دارد میزان ماده آلی خاک را افزایش دهد.
وی استقبال از طرح سیمیت را بسیار عالی و فراتر از انتظار توصیف کرد و گفت: نتایج اولیه در استان ها نشان می دهد که اهداف نهایی در افزایش 30 درصدی عملکرد، محقق شود.
مسئول ملی طرح سیمیت، تاکید کرد: مطالعات کاهش مصرف آب در این طرح باید انجام شود، اما انتظار است در حال حاضر در میزان آب و نهاده ها و انرژی و زمان صرفه جویی شود.
وی ادامه داد: مشابه این طرح در کشورهای مکزیک و هند نیز اجرا شده اما این تجارب بر اساس شرایط آب و هوایی بومی سازی شده است.
اجرای طرح مشترک ایران و مرکز بین المللی سیمیت، مرداد ماه امسال، در پنجاه و نهمین جلسه کمیته فنی گندم کشور به تایید رسیده است.
در این طرح سه اصل مهم فائو در کشت زراعت شامل حذف گاو آهن برگردان ( کشاورزی حفاظتی)، حفظ 30 درصدی بقایای گیاهی و تناوب در کشت رعایت می شود.
در حاشیه بازدید نمایندگان فائو از پلتفرم دشت آزادگان، کارگاه آموزشی برای تعدادی از کشاورزان نیز برگزار شد.

9754/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.