علی رحم کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:بارندگی های شدید که منجر به بروز سیلاب در این مناطق شد خساراتی به ایل راه های عشایری وارد کرد به گونه ای که بخش های مهمی از مسیرهای تردد عشایر کوچ رو بر اثر شدت سیلاب شسته شده است.
وی گفت: گروه های اعزامی به مناطق سیل زده شمال و شمال شرق خوزستان در حال برآورد حجم دقیق خسارات وارده به راه های عشایری هستند ولی در برخی مناطق که راه دسترسی به مناطق عشایری قطع شده امکان دسترسی به این مناطق وجود ندارد.
کریمی با بیان اینکه با تدابیر لازم خوشبختانه گزارشی از تلفات دام بر اثر سیلاب اخیر در مناطق سیل زده گزارش نشده افزود: با وجود بارندگی شدید در سال آبی جاری ، خسارات وارده به اموال و احشام عشایر خوزستان در مقایسه با حجم بارش ها خیلی قابل توجه نبوده است ولی به زیرساخت های این مناطق خسارات زیادی وارد شده است.

** جابجایی 80خانوار روستایی از حاشیه رودخانه دز
مدیرکل امور عشایری خوزستان گفت: با هماهنگی بین بخشی ، 80خانوار عشایری در حاشیه رودخانه دز جابجا شده و به مناطق امن انتقال یافته اند.
دبی رودخانه دز در شمال خوزستان با رهاسازی آب سد دز به بیش از 2 هزار متر مکعب در ثانیه رسیده که به دنبال آن خساراتی به زیرساخت های شهری و زیربنایی در 2 سوی این رودخانه در دزفول و مناطق پایین دست وارد شده است.
کریمی با اشاره به برخی مشکلاتی که بر اثر بارندگی ها و سیلاب اخیر در مناطق عشایری به وجود آمده گفت:این مشکلات طبیعی است ولی چون زندگی عشایر با طبیعت عجین است آنان از پیش تمهیدات لازم را برای پیشگیری از خسارات احتمالی به کار بسته اند.
در سال آبی جاری بر اثر بروز سیلاب در مناطق عشایری شمال ، شمال شرق و جنوب شرق خوزستان بیش از 300کیلومتر ایل راه و مسیرهای دسترسی به عشایر از بین رفت و 265راس دام سبک نیز بر اثر جریان سیلاب تلف شدند.
خشکسالی در سال آبی 1397-1396 و کاهش نزولات جوی شرایط بسیار سختی برای تامین علوفه (مراتع) عشایر به وجود آورد ولی خوشبختانه بارندگی پاییزی و ادامه آن در دی امسال نگرانی آنان برای آب بهداشتی و دام عشایر را برطرف کرد.
مناطق قشلاقی خوزستان میزبان دام عشایر استان های لرستان ، همدان ، ایلام ، اصفهان ، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه است.
استان خوزستان در سال آبی گذشته با خشکسالی بی سابقه در نیم قرن اخیر رو به رو بود که این مساله مشکلات زیادی برای عشایر خوزستان به وجود آورد.
این عشایر با داشتن 1.1میلیون راس دام سبک به مدت هفت ماه در مناطق قشلاقی ، شمال ، شمال شرق و جنوب شرق استان خوزستان ساکن هستند.
عشایر خوزستان نیز حدود یک میلیون و 950هزار راس دام سبک نیز در اختیار دارند و از مراتع استان بر اساس تقویم چرای دام ، استفاده می کنند.
بر اساس اعلام سازمان امور عشایری کشور ، عشایر ایران حدود 25درصد نیاز کشور به گوشت قرمز را تامین می کند.
6065/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.