عبدالامیر عریضاوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیشترین بازدید کنندگان خارجی از موزه خرمشهر را از کشورهای عراق، آلمان، سوئد، سوئیس، هلند، نیوزلند، استرالیا، روسیه، ایتالیا، آمریکا، ترکیه، فرانسه بیان کرد و افزود: برخی گردشگران خارجی ضمن حضور در یادمان های شهدای شلمچه و علقمه، از مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر نیز دیدن کردند.
وی آمار کل بازدید کنندگان امسال از مرکز فرهنگی دفاع مقدس را 452 هزار و 717 نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد 347 هزار و 28 نفر خانوادگی، 34 هزار و 635 نفر دانش آموز ،17 هزار و 779 نفر دانشجو، 49 هزار و 743 نفر کارکنان ادارات و ارگان های دولتی و 326 نفر مقام های کشوری و لشکری بوده اند.
عریضاوی، اوج بازدید کنندگان خارجی را در ماه های اسفند و فروردین بیان کرد و گفت: پارسال بیش از 2 میلیون نفر بازدید کننده اعم از کاروان های راهیان نور دانش آموزی، دانشجویی و خانوادگی از مرکز فرهنگی دفاع مقدس دیدن کردند که از این تعداد پنج هزار نفر گردشگر خارجی بودند.
وی در بخش دیگری ضمن اشاره به فعالیت های مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر گفت: فعالیت مرکز فرهنگی در بخش تاریخ شفاهی از جمله ثبت وقایع، خاطرات و اقدامات رزمندگان و ارگانهای درگیر جنگ در دوران دفاع مقدس در حال انجام است.
عریضاوی افزود: همچنین شناسایی، ثبت و تملک آثار و اماکن تاثیر گذار در دوران دفاع مقدس به عنوان موزه طبیعی دفاع مقدس با کاربری نسل جدید به همت اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر در حال پیگیری و اقدام است.
وی اظهار داشت: در این راستا 20 نقطه شناسایی و در یک جلد کتاب به نام باز زنده سازی بناهای باقی مانده از جنگ تحمیلی گردآوری شده ولی متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار و بی مهری مسئولان به چاپ انبوه نرسیده و در اختیار عموم قرار نگرفته است.
به گزارش ایرنا ساختمان فعلی موزه جنگ و مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در سال 1309ساخته شد و تا قبل از شروع جنگ تحمیلی به عنوان بخش اداری شرکت نفت استفاده می شد.
در دوران جنگ تحمیلی این ساختمان به عنوان محل دیده بانی نیروهای عراقی مورد استفاده قرار گرفت.
با بازسازی گوشه ای از ساختمان اداری شرکت نفت، در سال 1375 این مکان به عنوان مرکز فرهنگی دفاع مقدس گشایش یافت.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس در مساحتی به وسعت 2 هزار و 400 متر مربع، دارای کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با حدود سه هزار جلد کتاب، سرسرای نمایش فیلم، آرامگاه سه شهید گمنام که در نوروز سال 85 در این مکان دفن شدند، است.
با توجه به اینکه این مرکز محل دیده بانی دشمن در دوران جنگ تحمیلی بوده، دست نوشته های اشغالگران عراقی بر روی دیوارهای ساختمان به جای مانده است، که یکی از دست نوشته ها، جمله ' آمده ایم تا بمانیم ' بوده که در این مرکز، خودنمایی می کند.
مرکز فرهنگی خرمشهر دارای چهار سرسرای مقاومت، اشغال، آزادسازی و بازسازی خرمشهر است ، که هر بخش گوشه هایی از حماسه آن دوران را نشان می دهد.
همچنین در این مرکز فرهنگی، آثار به جامانده از سرداران شهید حماسه مقاومت خرمشهر همچون سیدمحمدعلی جهان آرا و سیدعبدالرضا موسوی از فرماندهان سپاه خرمشهر و دیگر شهدای ارتش و سپاه و نیز ادوات نظامی به نمایش گذاشته شده است.
هر ساله شمار زیادی از هموطنان در ایام نوروز از این مرکز فرهنگی دیدن می کنند.
7100/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.