مصطفی کنارکوهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ادامه افزود: پس از نفت ، دام و طیور بیشترین ثروت تجدید پذیر خوزستان را تشکیل می دهد.
وی گفت:سرمایه گذاری مناسب منطبق با ظرفیت های دام استان می تواند اشتغال قابل توجهی در این بخش ایجاد کند.
وی ادامه داد:در صورت سرمایه گذاری مناسب در بخش فراوری دام و طیور خوزستان ، ارزش افزوده آن بیش از 2 برابر خواهد شد ضمن آنکه از هدررفت ضایعات با ارزش دام که می تواند برای محیط زیست خطرآفرین باشد جلوگیری کند.
کنارکوهی افزود: در سرمایه گذاری بخش خصوصی و غیردولتی در بخش فراوری دام خوزستان و احداث کشتارگاه تمام صنعتی هنوز در ابتدای راه هستیم.

** کمبود نیروی انسانی و ناکافی بودن اعتبار 2 چالش دامپزشکی است
وی ادامه داد: کمبود نیروی انسانی متخصص و ناکافی بودن اعتبارات و تجهیزات از چالش های دامپزشکی خوزستان برای تامین امنیت غذایی در بخش دام ، طیور و آبزی پروری است.
کنارکوهی افزود: اعتبارات تخصیصی برای بهداشت دام و طیور خوزستان در حد صفر است و در سال های اخیر هیچگونه اعتباری برای بهداشت دام تخصیص و پرداخت نشده است.
وی با اشاره به اینکه سلامت شهروندان ارتباط مستقیم با سلامت دام و فرآورده ها خام دامی دارد و نظارت نکردن بر سلامت دام می تواند سلامت مردم را با چالش جدی رو به کند گفت: در کنار کمبود اعتبار ، نیروی انسانی متخصص در اختیار دامپزشکی قرار نگرفته چون در سال های اخیر مجوز بکارگیری نیروی مورد نیاز داده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه بودجه سلامت برای بخش دام تاکنون تخصیص و پرداخت نشده و این یک نقیصه و غفلت است افزود: هزینه کرد بر سلامت دام سرمایه گذاری است و بی توجهی به آن می تواند عواقب غیرقابل پیش بینی داشته باشد.
وی بیان کرد: هم اکنون دامپزشکی خوزستان به دلیل کمبود تجهیزات و امکانات سخت افزاری در بخش نظارت و انجام امور حاکمیتی ، با چالش و کمبود زیادی رو به رو است و از سویی نمی توان این امور را به بخش خصوصی سپرد.
کنارکوهی با بیان اینکه آنچه در بخش سلامت دام ، طیور و آبزی پرورشی و دریایی انجام شده با حداقل امکانات و با مشارکت صاحبان دام و طیور و توان دامپزشکی خوزستان انجام شده افزود: متاسفانه اهمیت و نقش تاثیرگذار دامپزشکی بر سلامت مردم ، مورد غفلت تصمیم گیران قرار گرفته به همین دلیل در بودجه عمومی کشور تنها اعتبارات بخش سلامت تنها به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اختصاص می یابد و سهم دامپزشکی ، صفر است.
وی گفت: چنانچه 2 تا سه درصد اعتبار بخش سلامت کشور به دامپزشکی اختصاص یابد شاهد تحول اساسی در ارتقای سلامت دام و اجرای برنامه های پیشگیری از بیماری ها ، و مایه کوبی رایگان دام و طیور خوزستان خواهیم بود.
کنارکوهی با مقایسه اهمیت دامپزشکی و سلامت دام در برخی کشورها همچون برزیل با ایران افزود: در برزیل به محض وجود یک بیماری دامی حتی در یک کشور همجوار و احتمال شیوع آن ، همه امکانات و حتی ارتش برای مهار و کنترل بیماری دام وارد عمل می شوند تا بیماری را در همان روزهای اولیه مهار و از ثروت عظیم این کشور حفاظت کنند.
استان خوزستان ، حدود 400هزار راس دام سنگین و 2.5میلیون راس دام سبک ، بیش از یک هزار واحد مرغداری با تولیدسالانه 43میلیون قطعه جوجه وجود دارد.
6065/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.