امین مهدوی کیا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:مرمت و استحکام بخشی دیواره جنوبی موسوم به برنج کوبی در محوطه این قلعه، از نیمه آذر توسط تیم عملیاتی این پایگاه و با استفاده از اعتبارات داخلی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود:این جداره به دلیل نبود پایداری مصالح و در نتیجه جدا شدن آن از بنا در حال تخریب بود که به وسیله سنگ محلی شوشتر هم اکنون در حال بازسازی است.
مسئول اجرایی پایگاه سازه های آبی شوشترادامه داد:این شهرستان با توجه به دارا بودن اثر ثبت جهانی مجموعه آبشارها و سازه آبی شوشتر از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است و از این رو در جهت حفظ و صیانت از ارزش های تاریخی فعالیت های این پایگاه جهانی در سایت تاریخی قلعه سلاسل در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: کار مرمت دیواره این قلعه از نیمه آذر شروع و تا پایان امسال به اتمام می رسد.
قلعه سلاسل شوشتر بخش از 13 اثر مجموعه سازه های آبی شوشتر است که ثبت جهانی شده اند. این قلعه دژی بزرگ دارای چندین حیاط ، سربازخانه، طویله، حمام، شبستان، برج ، باغچه و... است.
شوشتر با بیش از 100 بنای آبی تاریخی متعلق به دوران مختلف از شهرهای کهن ایران است و شاهکارهای مهندسی آب در این شهرستان، شوشتر را به عنوان موزه مهندسی آب ایران تبدیل کرده است.
سازه های آبی تاریخی شوشتر مجموعه ای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب ها، آبشارها، کانال ها و تونل های عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان برای بهره گیری بیشتر از آب ساخته شده اند و در سفرنامه ژان دیولافوآ باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
آثار باستانی این سازه های آبی ،با عنوان «نظام آبی تاریخی شوشتر» به صورت یکجا به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره 1315 به ثبت رسیده اند.
7159/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.