خرمشهر ظرفیت بزرگی برای پذیرش گردشگران و مسافران از عراق و کویت دارد ، عراقی ها روز بروز تمایل بیشتری از خود برای حضور در ایران نشان می دهند و همزمان مدیر کل بندر و دریانوری خرمشهر (که اخیرا تودیع شد) از افزایش سفرهای ایرانیان به کویت خبر داده است.
محمد محسنی قلعه قاضی مدیرکل وقت بنادر و دریانوردی خرمشهر گفته بود: طی پنج ماهه نخست سال جاری تردد بیش از 9 هزار و 206 مسافر در مسیر دریایی بندر خرمشهر به کشور کویت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 25 درصدی را نشان می دهد. این میزان مسافر در قالب 144 سفر دریایی تردد داشته اند که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال از رشد 75 درصدی برخوردار است.
به گفته وی خط مسافری دریایی بندر خرمشهر به کویت پیش از جنگ تحمیلی در بندر خرمشهر فعال بوده و با شروع دوران بازسازی از سال 73 توسط یک فروند کشتی با ظرفیت 250 مسافر مجددا راه اندازی شد و فعالیت آن تاکنون بدون وقفه ادامه داشته است.
از سوی دیگر پایانه مسافری شلمچه که در اربعین حسینی سال گذشته با هفت هزار و پانصد مترمربع زیربنا افتتاح شده بود اخیرا با حذف روادید از سوی سازمان منطقه آزاد اروند برای رفت و آمد عراقی ها و تبعه های دیگر کشورها به این منطقه، شاهد سیل مسافران زمینی با اکثریت عراقی ست.
در سال 93 تعداد 71هزار مسافر از پایانه مرزی شلمچه تردد کرده بودند که در مقایسه با مدت مشابه در سال 92 ، حدود 21درصد افزایش داشت، همچنین در تیرماه سال 95 حدود 70 هزار مسافر از پایانه مرزی شلمچه تردد کردند که رشد 14 درصدی تردد را در پی داشت.
عراقی ها بدلایل مختلف از جمله مرز نزدیک زمینی، تبادلات فرهنگی-مذهبی، استفاده از امکانات رفاهی-‌درمانی و افزایش قدرت خرید در پی کاهش ارزش ریال، طی چند ماه گذشته اشتیاق زیادی از خود برای حضور در ایران و بازارهایش از خود نشان داده اند.
ازسوی دیگر افزایش تردد ایرانیان به کویت نشان میدهد صنعت گردشگری، مسافربری و تبادل ارزی در خرمشهر بعلت داشتن مرز آبی با کویت و مرز خاکی با عراق، رونق خاصی بخود گرفته است و این ظرفیت را دارد که در آینده ای نزدیک به قطب اقتصادی و گردشگری کشور تبدیل شود.
مجهز بودن به راههای حمل و نقل ریلی و هوایی و دریایی ، هم مرز بودن با حداقل دوکشور، سبقه ی مناسب ترانزیتی، بندری با ظرفیت بین المللی، و تلاش و تمایل ساکنان و مدیران منطقه برای کسب جایگاه قابل قبول بین المللی از ظرفیت های قابل توجه این منطقه است.
منطقه آزاد اروند با دارا بودن ظرفیت های کامل گردشگری در آبادان و خرمشهر از دیر باز محل حضور گردشگران و مسافران زیادی از اقصی نقاط جهان بوده است که اکنون پس از گذشت سالها از جنگ تحمیلی، میرود که آغازی دوباره برای بازپسگیری وجهه ی دست کم گرفته شده اش داشته باشد.
منطقه آزاد اروند با دسترسی اولیه به راه های آبی، زمینی و هوایی مستعد تبدیل به قطب اقتصادتوریسم کشور است.
علاقمندان و سرمایه گذاران هتلینگ، کترینگ، حمل و نقل و هرآنچه که با جذب، پذیرش و سرویس دهی به گردشگران مرتبط است می توانند با بازاریابی علمی در این منطقه بستر مناسبی برای سرمایه گذاری خود بیایند.
فراموش نکنیم این منطقه با این وسعت و جمعیت و آماربالای مسافرین بین مرزی هنوز از مراکز خدماتی مناسب به گردشگران و حتی شهروندان بهره مند نیست و فرصت های زیادی برای سرمایه گزاری توریسم دارد. انتظار میرود مسؤلین منطقه ، فعالین این حوزه و علاقمندان این امر با معرفی ظرفیت های این منطقه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی ، پیوند مناسبی بین سه ضلع سرمایه گذاران، گردشگران و بومیان منطقه ایجاد کنند.
7158/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.