به گزاش ایرنا آیت الله محسن حیدری روز پنجشنبه در نشست خبری با رسانه ها در محل حوزه علمیه الغدیر درخصوص مشکلات اقتصادی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اظهار داشت: این شرکت نیز با قدمتی بیش از 60 سال جزء یکی از واحدهای موفق کشاورزی کشور بود که دچار بحران هایی شد و دولت با استناد به اصل 44 قانون اساسی مالکیت آن را به بخش خصوصی واگذار کرد.
وی با اشاره به اینکه اصل واگذاری قانونی است ادامه داد: در قانون اساسی نیز برای واگذاری به بخش خصوصی شرایطی ذکر شده اما سازمان خصوصی سازی آنها را رعایت نکرده است و در حال حاضر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دچار ضرر و زیان های بسیاری شده است.
امام جمعه موقت اهواز اظهار داشت: اگر واگذاری یک واحد صنعتی و یا شرکت به بخش خصوصی سبب توسعه و رشد نشود و برعکس زیان آور باشد نباید از آن حمایت کرد.
وی ادامه داد: کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به طور میانگین پنج هزار نفر هستند که با احتساب خانواده های آنان می توان گفت حدود 25 هزار نفر در این شرایط اقتصادی نابسامان فعلی، با مشکلات ناشی از نابسامانی ای واحد صنعتی مواجه هستند.
آیت الله حیدری تصریح کرد: به دلیل پرداخت نشدن حقوق چندماه، این کارگران حق اعتراض پیدا می کنند اما از این رهگذر دشمنان نظام با بزرگنمایی و سوء استفاده، در صدد تبدیل این مشکل به یک مساله امنیتی بر می آیند.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به اشخاص کم تجربه عوارض منفی دارد اظهار داشت: در سال 94 با پیش بینی بروز مشکلات اقتصادی در این شرکت به دلیل تصدی افراد کم تجربه، اعتراض خود را در اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری به رییس سازمان برنامه و بودجه منتقل کردیم.
وی با اشاره به اینکه در این خصوص با وزیر اطلاعات صحبت شد ادامه داد: در اسفندماه سال گذشته نیز همزمان با شروع تجمعات کارگران شرکت گروه ملی فولاد و کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نامه ای به امضای 6 نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به رییس جمهور تحویل داده شد.
آیت الله حیدری یادآور شد: رییس جمهوری نیز پذیرفت که درخصوص این 2 واحد صنعتی اشتباهاتی صورت گرفته است و قول حل این مشکلات را داد، درحال حاضر نیز خواسته ما از رییس جمهوری، وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی سازی حل مشکلات این 2 واحد صنعتی است.

**ضعف مدیریت عامل تعطیلی گروه ملی فولاد
وی در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص گروه ملی فولاد گفت: گروه ملی فولاد یکی از واحدهای صنعتی موفق در گذشته بود اما پس از واگذاری مالکیت آن به بخش خصوصی توسط سازمان خصوصی سازی دچار مشکلاتی شد و سپس به دلیل بدهی های این واحد به بانک ملی مالکیت آن از سوی قوه قضاییه به بانک ملی واگذار شد.
وی ادامه داد: به دلیل ضعف مدیریت و عدم تجربه کافی این واحد صنعتی روز به روز دچار بحران های بیشتری شد و در نهایت خط تولید گروه ملی فولاد به سمت و سوی تعطیلی رفت.
آیت الله حیدری یادآور شد: از سال 95 اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد آغاز شد از همین رو نماینده ولی فقیه در خوزستان، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی پیگیر حل این مشکلات شدند اما اقدامات سریع و به هنگامی صورت نگرفت.
وی تصریح کرد: در ماه های اخیر اقدامات خوبی در گروه ملی فولاد صورت گرفته و شاهد تغییراتی در مدیریت و خط تولید آن هستیم اما مساله ای که باعث نگرانی بود بحث انجام معاملات مربوط به تولیدات این واحد از طریق بورس است.
آیت الله حیدری خاطرنشان کرد: انجام معاملات از طریق بورس برای این واحد صنعتی به صرفه نبود از همین رو در نهایت دولت مجوز انجام معاملات خارج از بورس را داد که امیدواریم سبب رفع مشکلات گروه ملی فولاد شود.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین خواسته های کارگران راه اندازی خط تولید است زیرا به خوبی می دانند که با پرداخت یک یا 2 ماه از حقوق آنان مشکلات به طور دائم حل نمی شود.
نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر مشکلات گروه صنعتی ملی فولاد با راهکارهای مورد نظر حل شود که جای خرسندی دارد در غیر این صورت یا دولت باید مالکیت این واحد صنعتی را به خود باز گرداند و یا اینکه آن را به نهادها و سازمان های کارآمد همچون قرارگاه خاتم الانبیا، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد برکت واگذار کند.

**نمایندگان خبرگان رهبری حلقه وصل مردم و مسئولان
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری مسئولیت اجرایی ندارند اما انعکاس دهنده مشکلات مردم به مسئولان اجرایی هستند یادآور شد: گاهی مسئولان نسبت به هشدارهای اعلام شده از سوی ما بی اعتنایی می کنند از همین رو ناگزیر این دغدغه ها را در تریبون نمازجمعه و یا از طریق رسانه ها مطرح می کنیم.
امام جمعه موقت اهواز گفت: بیان مشکلات از سوی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری سبب تقویت اعتماد مردم به این نمایندگان و در نهایت افزایش اعتماد به نظام جمهوری اسلامی می شود.
وی ادامه داد: مسئولان نسبت به حل مشکلات تمام کشور باید اهتمام داشته باشند اما در خوزستان به دلیل شرایط موجود باید رفع مشکلات با حساسیت های بیشتری دنبال شود.
آیت الله حیدری در بخشی دیگر از سخنان خود درخصوص کلیپ تقطیع شده از سخنان وی تصریح کرد: مهرماه سال جاری به دعوت سازمان جوانان حقوق بشر اسلامی سخنرانی 40 دقیقه ای درخصوص ریشه یابی جریان تکفیری داشتم.
وی ادامه داد: در این سخنرانی به ولایتمداری و تشیع گرایی مردم خوزستان به ویژه قوم عرب پرداخته شد، در برخی استان های کشور از دیرباز شاهد وجود اهل سنت هستیم اما در خوزستان چنین مساله ای نداریم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: مساله سنی گرایی در خوزستان ریشه در فعالیت ضد انقلاب دارد و هدف آنها ترویج تجزیه طلبی است.
وی گفت: درحال حاضر از سویی برخی از جوانان نسبت به فرهنگ تشیع و اسلام اطلاعات دقیقی ندارند و از سویی دیگر به دلیل از بین رفتن زیرساخت های اقتصادی استان در جنگ تحمیلی شاهد بروز حاشیه نشینی و مشکلات اقتصادی برای نسل جوان هستیم.
امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: این امر سبب شده تا جوانان استان دچار احساس تبعیض شوند، قطعا هدف نظام رعایت برابری بین تمام اقوام است اما 2 خلا مشکلات اقتصادی و فرهنگی سبب ایجاد این حس در جوانان خوزستانی شده است.
وی گفت: اگر قصد صیانت از جوانان در برابر هجمه های دشمنان را داریم باید زمینه های بروز احساس تبعیض را رفع کنیم.
آیت الله حیدری اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز در جلسه با اعضای مجلس خبرگان رهبری به صراحت فرمودند که اعضای خبرگان رهبری بخاطر جایگاهی که در نظام و بین مردم دارند باید همچون حلقه وصلی برای اعلام مشکلات مردم به مسئولان اجرایی باشند.
وی ادامه داد: البته نمایندگان مجلس خبرگان رهبری مسئولیت اجرایی ندارند و نمی توانند به تنهایی مشکلات را حل کنند بلکه مسئولان اجرایی نیز باید وارد عمل شوند، به طور نمونه در جریان بحث های انتقال آب خوزستان درخصوص مشکلات پیش آمده ناشی از این امر روشنگری های بسیاری صورت گرفت که نتیجه بخش نیز بود.
به گزارش ایرنا، کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد و طبق اصل 44 قانون اساسی اواخر سال 1394 از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد.
حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند، استاندار خوزستان امروز در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا از پرداخت شدن حقوق یکماه این کارگران خبر داد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در 15کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.
در 15 روز گذشته علاوه بر کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کارگران گروه ملی فولاد نیز برای پرداخت حقوق معوق خود و راه اندازی مجدد خط تولید کارخانه دست به تجمعاتی زده اند.
9887/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.