صبح امروز پنجشنبه ۱ آذر ماه، آیین گشایش دهمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات ساخت داخل صنعت نفت و حفاری خوزستان در تالار اجتماعات نیوساید برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، احمد محمدی سرپرست شرکت ملی و حفاری مناطق نفتخیز جنوب، اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه نفت و حفاری به سال ۱۳۸۸ باز می گردد و سال به سال بهبود پیدا کرده و شرکت های توانمند پای کار می آیند.
وی افزود: بیش از ده هزار قطعه ضروری و اساسی صنعت نفت و حفاری را با نگاه به تولید داخل، بومی سازی کردیم.
محمدی با اشاره به این نکته که در حفاری یک چاه، ۳۰ هزار قطعه بکار میرود، تصریح کرد: اگر به همه توانمندیها و ظرفیت های موجود برای بومی سازی قطعات دست پیدا نکردیم، شاید خودمان نخواستیم. مدیران میان دستی باید تلاش و همت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
سرپرست شرکت ملی و حفاری مناطق نفتخیز جنوب خاطرنشان کرد: ظرفیتهای راکدی در استان هایی که مرز مشترک و جغرافیایی با آنها داریم، وجود دارد؛ باید این ظرفیت های راکد را به خدمت بگیریم.
وی افزود: شرکت نفت و حفاری مناطق جنوب، یک شرکت ملی است و عملکرد آن نه تنها به داخل کشور بلکه به شرکتهای خارجی مرتبط و استان های هم مرز مناطق نفتخیز هم تأثیر گذار است.
محمدی تصریح کرد: در این نمایشگاه از ۵ دستاورد مهم شامل کالا و تجهیزات پرکاربرد حفاری و سیستم های کنترلی و فرآیندی که بومی سازی شده است رونمایی خواهد شد.
سرپرست شرکت ملی حفاری مناطق نفتخیز جنوب در مورد دیگر اقدامات این نمایشگاه، عنوان کرد: برگزاری پنل های تخصصی با انجمنها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان با حضور کارشناسان صنعت برگزار خواهد شد.
وی افزود: قرار است یک سری تفاهمنامه و قراردادهای ساخت را امضا کنیم و در مسیر خودکفایی و اقتصاد مقاومتی و حمایت از ساخت داخل اقدامات عملی انجام دهیم.
در ادامه، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و حفاری گستر، اظهار کرد: شرایط تحریم را باید به فرصت تبدیل کنیم که اگر این کار را نکنیم تحریم ها به تهدید بدل خواهند شد.
وی افزود: سازندگان داخلی تجهیزات با تمام توان در شرایط تحریم در خدمت صنعت نفت هستند.
خیامیان ضمن اشاره به این نکته که تحریم های داخلی بیش از تحریم های داخلی ما را آزار می دهد، بیان کرد: کسب و کار را روان سازی کنید؛ ما حتی توان اداره پروژه های بزرگ را داریم.
وی افزود: ما حاضریم پروژه توتال را به پروژه های کوچک تقسیم کنیم و با شرکت های اروپایی کوچک تبادل کنیم. ما به راحتی میتوانیم تحریم ها را دور بزنیم.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و حفاری گستر تاکید کرد: خواهش می کنم مطالبات سازندگان را پرداخت کنید.
در ادامه این مراسم، عبدالحمید خدری عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سیاستهای کلان وزارت نفت در حمایت از سازنده ها و شرکتهای داخلی است.
وی افزود: سازندگان داخلی بزرگترین سرمایه برای صنعت نفت هستند؛ چرا که هم کار تسریع می شود و هم در برهه های حساس مانند تحریم میتوانند به میدان بیایند که موثر باشند.
خدری تاکید کرد: روزانه ۴ میلیون بشکه نفت در مناطق نفتخیز جنوب تولید می شود که نشانه خود کفایی در صنعت تولید است.
وی ضمن اشاره به این نکته که باید به معیشت ساکنان مناطق نفتخیز توجه کرد، خاطرنشان کرد: انتظار داریم در این باب وظایفی که شرعا، اخلاقا و عرفا در برابر مردم داریم انجام دهیم. زیبنده نیست محرومیت و مظلومیت مردم را در کنار لوله های نفت مشاهده کنیم؛ نباید این همه محرومیت در استان های نفتخیز داشته باشیم.