باران بزرگ‌ترین ارزانی خداوند به همه موجودات زنده در خشکی‌های زمین است؛ هر قطره از باران یا یک تکه از برف را بایستی چون گوهری گرانبها پاس داشت و برای فرو افتادن آن خداوند را سپاس گفت.
کشور ما ایران در سال پیش رو پائیز پربارشی را پشت سر می‌گذارد و آسمان شهرهای آن خیس است؛ مردم می‌گویند این بارش های مستمر حتما جبرانی است برای خشکسالی و کم‌آبی، اما حقیقتا این بارش ها خشکسالی انباشته و افت شدید آب‌های زیرزمینی را جبران نمی‌کند.
باتوجه به آمار بارش‌های سازمان هواشناسی میانگین بارش بلند مدت کشور در سال 96 برابر 11٫2 میلیمتر و در سال 97 برابر 21٫6 میلیمتر است، که حدود 10 میلیمتر افزایش پیدا کرده، میانگین بارش بلند مدت پایتخت کشور، تهران در سال قبل 29 میلیمتر و امسال 44٫7 میلیمتر بوده که حدود 15٫7 میلیمتر افزایش پیدا کرده است همچنین بیشتر استان‌های کشور پائیز پربارشی را پشت سر گذاشتند.
استان‌های خوزستان، ایلام، کهگلویه و بویر احمد و بوشهر هم از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون افزایش بارش داشتند که در مقابل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، زنجان و قزوین بارش کمتری نسبت به میانگین سال‌های قبل دریافت کرده است.
حال برای پاسخ دادن به سوال فوق، با توجه به آمارهای سازمان هواشناسی و مرکز خشکسالی بارش‌های پائیزی سهم 25 درصد از کل بارش های یکسال آبی را دارد، بدین ترتیب که سه درصد از کل بارش های کشور در طول سال متعلق به مهرماه، هشت درصد متعلق به آبان و 14 درصد متعلق به آذرماه می باشد که به احتمال قوی پائیز امسال 25 درصد سهم بارشی خود را پر می کند اما پایانی برای خشکسالی و نگرانی‌هایی که برای کم آبی وجود دارد نیست.
در 11 سال آبی گذشته ایران حتی یک بار هم ترسالی نداشته و بارش ها زیر نرمال و یا نهایتا در حد نرمال بوده است که به ‌همین دلیل آب های زیرمینی و آب های ذخیره شده پشت سدها به شدت افت کرده است.
بنابراین در واقع حداقل باید 11 سال بارش بالای نرمال داشته باشیم تا این وضعیت بحرانی جبران پیدا کند.
3004/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.