به گزارش ایرنا ولی اله حیاتی دوشنبه در جلسه ستاد اربعین خرمشهر اظهار داشت : دستگاه های خدمت رسان در کنار موکب های مردمی مستقر در مرز شلمچه برای خدمت رسانی شبانه روزی به زائران اربعین آمادگی کامل دارند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خرمشهر نیز با تاکید بر ضرورت حضور یک رابط بهداشتی در مرز شلمچه عراق برای کنترل موازین بهداشتی گفت:رابط بهداشتی باید موارد بهداشتی و درمانی را به شکل صحیح و سریع به واحدهای درمانی مستقر در مرز شلمچه منتقل کرده و موارد ضروری را اعلام کند.
فرشید بهشتی تامین یک فروند بالگرد را یکی دیگر از نیازهای ضروری در مرز شلمچه برشمرد و گفت: این بالگرد برای انتقال سریع افراد بیمار در مواقع اضطراری ضروری است.
مدیر شبکه بهداشت خرمشهر همچنین دستگاه حمل جسد را از دیگر ملزومات اربعین دانست و گفت: در عراق وسیله سنگین برای حمل اجساد وجود ندارد و دستگاه حمل جسد شهرداری قرار است در کنار بیمارستان صحرایی مستقر شود.
بهشتی در ادامه به اقدامات انجام شده برای پیشگیری از انتقال بیماری ها و تامین سلامت زائران اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده امسال در هر گیت ورود و خروج شلمچه یک نفر برای بررسی شرایط سلامت تعیین شده و برای پایش موکب ها نیز سه گروه عملیاتی تعریف شده است.
وی مرز شلمچه را تنها مرز رسمی برای گذر اتباع خارجی عنوان کرد و گفت: گذر اتباع خارجی از مرز شلمچه احتمال انتقال بیماری های مختلف و گاهی واگیر را افزایش می دهد اما کنترل بیماری ها به واحدهای درمانی ابلاغ خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت خرمشهر همچنین از آمادگی بیمارستان ولیعصر(عج)برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی خبر داد و گفت: بیمارستان ولیعصر(عج) در مواقع بحران و هماهنگی با سایر بیمارستان های منطقه برای خدمات رسانی در مدت تردد زائران آمادگی کامل دارد.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان در این جلسه به اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری از وقوع اتفاقات احتمالی اشاره کرد و گفت: سفارش لباس امنیتی برای حفاظت از افراد در مواقع احتمالی خاص و خطر آفرین دیده شده است.
حجت اله جانبی از افزایش شمار پزشکان خدمات رسان در مرز شلمچه خبر داد و گفت: امسال نسبت به سال گذشته بر تعداد پزشکان در مرز شلمچه افزوده شده و پیش بینی می شود در هر نوبت کاری سه پزشک به زائران خدمات رسانی کنند.
وی همچنین از تامین داروی مورد نیاز از سوی دانشکده علوم پزشکی آبادان خبر داد و بیان کرد: با وجود مشکلات بسیار داروی مورد نیاز تهیه شده و بخشی از داروی مورد نیاز قرار است از سوی وزارت بهداشت و درمان تامین شود.
شهرام مقام رئیس مرکز حوادث و فوریت های دانشکده علوم پزشکی آبادان، نیز از تامین آمبولانس و استقرار آنها در فواصل کوتاه در مسیر عبور زائران اربعین در مرز شلمچه خبر داد و گفت: از میدان مقاومت خرمشهر تا نقطه صفر مرزی شلمچه برحسب فاصله مکانی هر سه کیلومتر یک دستگاه آمبولانس و در نقطه صفر مرزی نیز سه دستگاه آمبولانس مستقر می شوند.
معاون فنی دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز اظهار کرد: توان سیستم بهداشت در پایش و پیشگیری از رخدادهای ناگوار ناشی از آلودگی یا انتشار بیماری تنها در حدود 30 درصد است و دست یابی به امنیت و پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی و اقدامات خرابکارانه همکاری همه به ویژه موکب داران را می طلبد.
رضا فلاحی بر لزوم دریافت کارت بهداشت و سلامت و آموزش موکب داران تاکید کرد و گفت: بیشتر موکب داران کارت سلامت دریافت کرده اند اما برخی از موکب داران برای دریافت کارت سلامت اقدام نکرده اند در صورتی که داشتن این کارت برای افزایش امنیت و به حداقل رساندن خطرات بهداشتی ضروری است.
وی ادامه داد: 120 نیروی بهداشتی اعم از پزشک و ماما در اربعین در مرزبین المللی شلمچه مستقر خواهند شد که 100 نفر از این تعداد امر پایش را عهده دار هستند.
در پایان این نشست رفع مشکل آب پایانه شلمچه و افت فشار آب در مرز شلمچه به عنوان دغدغه نیروهای بهداشت و سلامت مطرح شد و مقرر شد در اسرع وقت این مشکل از سوی اداره آبفای خرمشهر برطرف شود.
مرز شلمچه مهمترین گذرگاه مرزی زائران اربعین حسینی در استان خوزستان است.
اربعین پارسال 650 هزار زائر از سراسر کشور و بیش از 100 هزار زائر از کشورهای مختلف از مرز شلمچه راهی کربلای معلی شدند.
7100/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.