پیش از ظهر امروز، دوشنبه ۱۶ مهرماه، نشست خبری تئاتر بین المللی پیاده روی اربعین حسینی به میزبانی اداره کل حوزه هنری خوزستان در محل پلاتوی حوزه هنری برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، طباطبایی رئیس حوزه هنری استان خوزستان در این نشست اظهار داشت: یکی از اتفاقات خیلی خوبی که در سال ۹۶ در همایش پیاده روی اربعین در قسمت تعزیه در کشور رخ داد، احراز رتبه برتر استان خوزستان در این قسمت بود. به همین سبب دبیرخانه دائمی همایش تعزیه پیاده روی اربعین، با نام روایت راهیان به حوزه هنری استان خوزستان تخصیص داده شد.
وی ضمن استقبال از نقدهای منصنافه گفت: عملکرد ما در یک سال گذشته ی حضور بنده در حوزه هنری، قابل قبول بوده است. از اهالی رسانه میخواهیم نقدهای منصفانه را به گوش ما برسانند.
وی در ادامه تشریح کرد: چاپ ۴ جلد کتاب در حوزه ادبیات پایداری و مقاومت، برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کوتاه رسام، اقداماتی در حوزه سرود و موسیقی ارزشی و پایداری (اجرای سرود تحویل ستل در آستان قدس رضوی پیش از فرمایشات مقام معظم رهبری)، برگزاری کارگاه های شعر و داستان، شب خاطره های دفاع مقدس که ممتاز شناخته شد، تجلیل از اهالی سینما در روز سینما در استان که برای نخستین بار انجام شده است، از جمله اقدامات ما می باشد.
محسن میرزا علی، مدیر دفتر تعزیه و نمایش های آیینی حوزه هنری کشور، در این نشست خبری اظهار کرد: افتخار داریم در اربعین امسال با اجرای برنامه های تعزیه، نقالی و روایت گری با موضوع امام حسین (ع) در خدمت مردم خوب عراق و زائران ایرانی باشیم.
وی بیان کرد: قریب ۳ سال است که روایت راهیان علاقه مندان را در کنار هم جمع کرده و ارتباط خوبی بین مخاطبانی نزدیک به ۳۰ کشور با تعزیه خوانی، نقالی و پرده خوانی بر قرار کرده است. ایجاد محبت و اشاعه معارف اهل بیت و علوی از آثار این روایت می باشد که بر عهده هنرمندان است.
محسن میرزا علی تصریح کرد: امسال قریب ۹ موکب ثابت، تعزیه، نقالی و پرده خوانی به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی، فرانسوی و اردو را اجرا می کنند. که داستان های امام حسین(ع) و حرکت قافله ایشان از مدینه تا بازگشت اسرا به مدینه را برای مردم روایت می کند.
آرش ساربان دبیر اجرایی سومین همایش بین المللی پیاده روی اربعین تئاتر مردمی روایت راهیان، در خصوص این همایش بیان کرد: این همایش که توسط مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور برگزار می شود، از تاریخ ۲۸ مهر تا ۸ آبان ماه به مدت ۱۰ روز در سه مرز اصلی شلمچه، چذابه و مهران در بخش ایران کار خود را آغاز می کند.
وی افزود: در حال رایزنی برای اجرا در مرزهای ورودی مانند میرجاوه و مرزهای شرقی نیز هستیم، ولی اجرا در مرزهای ایران قطعی است.
وی ادامه داد: ۲۰ گروه نمایشی در ۳ روز نخست در شهر نجف و سپس به مدت ۵ روز در موکب های ۱۸، ۱۶۳، ۲۷۶، ۲۸۵، ۴۴۱، ۴۴۴،۷۰۷، ۸۶۰ و ۱۱۲۰ تقسیم و در نهایت کلیه گروه ها در موکب شهر کربلا در روز اربعین اجرا خواهند داشت.
لازم به ذکر است گروه های نمایشی در این روز در سراسر کشور و کلیه استانها بصورت سراسری اجرا خواهند کرد.
دبیر سومین همایش بین المللی تصریح کرد: استان خوزستان با ۴ گروه تعزیه خوانی به زبان عربی و همچنین گروه دمام زنی حرفه ای و ۱۵۰ هنرمند، به این همایش اعزام خواهند شد. ۴ مستند ساز نیز در این مدت همراه ما بوده و کلیه سفر را پوشش خواهند داد.
اختتامیه این مراسم در روز ۸ آذر ماه مصادف با ولادت حضرت رسول اکرم(ص) در تهران برگزار می گردد.
وی تاکید کرد: موکب هایی که در مرز های چذابه و شلمچه در اختیار ما قرار گرفته است با همکاری و هماهنگی حسین زاده معاونت سیاسی اجتماعی استانداری صورت گرفته است.
محمد زاده دبیر سومین همایش بین المللی پیاده روی اربعین روایت راهیان در ادامه اشاره کرد: اتفاقی که برای این همایش افتاد این بود که معاونت هنری وزارت ارشاد و کمیته فرهنگی ستاد پیاده روی اربعین، برای تسهیل کار، هم به لحاظ هزینه ها و هم ارجاع کلیه آثار به حوزه هنری جهت تایید برای اجرا در کشور عراق، همکاری لازم را انجام دادند.
وی افزود: امسال بخش ایران نیز یه این همایش افزوده شد، که علاوه بر مرزهای مهران، چذابه و شلمچه، تمامی استان های کشور را برای برگزاری همایش سراسری در سطح کشور بسیج کردیم.
محمد زاده گفت: در سال اول خوزستان تنها گذرگاه گروه های نمایشی بود و امسال میزبان و دبیرخانه دائمی همایش در استان خوزستان دایر شد.
در سال نخست با ۳۵ هنرمند کار خود را با زبان فارسی و عربی آغاز کردیم و طی سال دوم به ۱۵۰ هنرمند افزایش یافت و امسال نیز قریب به ۳۵۰ هنرمند در بخش ایران و عراق با نگاه نذر فرهنگی حضور دارند.
در پایان نیز از پوستر این همایش پرده برداری شد.