حسن وحید روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح بین المللی جلوگیری از تخریب سرزمین (LDN) ، به نوعی تعادل بین چالش ها، تخریب سرزمین و از دست رفته ها و فرصت ها، جلوگیری و کاهش تخریب سرزمین، بازسازی و احیا است.
وی افزود: منطقه میاندشت در شهرستان اسفراین در نشست هماهنگی برای آغاز پروژه هدف گذاری جلوگیری از تخریب سرزمین انتخاب شده است.
وی خاطرنشان کرد: این انتخاب با توجه به نقشه جهانی کانون های بحرانی تخریب سرزمین که توسط کنوانسیون بین المللی بر مبنای داده آژانس فضایی اروپا تهیه شده و عوامل تخریب نیز در این انتخاب موثر بوده است صورت گرفته است.
وحید اظهار داشت: خراسان شمالی با اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن به عنوان یکی از استان های پیشرو و نمونه در استفاده از ظرفیت مردمی و نیروهای بومی مطرح است و با توجه به تطابق اهداف طرح بین المللی جلوگیری از تخریب سرزمین با پروژه ترسیب کربن و اینکه مدل کار در پروژه ترسیب کربن هم شامل جلوگیری از عوامل تخریب و نیز احیاء است و وجود منابع اطلاعات کافی و زیر ساخت های لازم در این طرح، این اقدام صورت پذیرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: در برخی از استان ها بر اساس میزان جنگل زدایی و در برخی استان ها گرد و غبار و توفان ماسه و در خراسان شمالی، خشکسالی به عنوان این عامل تعیین و انتخاب مورد توجه بوده است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
کل مناطق تحت فرسایش بادی (کانون های بحرانی) در استان خراسان شمالی برابر 96 هزار و 861 هکتار است.
از این میزان 92 هزار 642 هکتار آن در منطقه برداشت و چهار هزار 219 هکتار در منطقه رسوب قراردارد.
مجموع کل گستره بیابان های این استان 183 هزار و 636 هکتار است.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.