سید اصغر مطهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیشتر چشمه های در دسترس حیات وحش منطقه خشک شده اند، اظهار داشت: از سوی دیگر مراتع از نظر وضعیت پوشش گیاهی وضعیت مناسبی ندارند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین آب حیات وحش گفت: در این زمینه باید توجه ویژه ای شود ازسویی انتقال آب با تانکر نیز صورت می گیرد تا از این مقطع بحرانی عبور کنیم.
مطهری با بیان اینکه تاکنون تلفات حیات وحش در اثر خشکسالی در استان صورت نگرفته است افزود: در این مواقع بحرانی وحوش به سمت باغ ها و اراضی کشاورزی می روند که این خود به حیات وحش لطمه می زند زیرا که عده ای سودجو و فرصت طلب اقدام به شکار آنان می کنند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به وضعیت کمبود آب حیات وحش گفت: از مردم انتظار می رود با مشاهده و پناه حیات وحش به باغ ها و اراضی آنان برای تامین آب و علوفه به آنان کمک کنند زیرا که این وظیفه ذاتی انسان است.
مطهری با بیان اینکه 800 میلیون ریال اعتبار برای خرید علوفه حیات وحش در این استان تخصیص داده شده است افزود: سالانه اعتباراتی برای تامین منابع آب حیات وحش و آبشخورها به شهرستان ها تخصیص داده می شود تا منابع آبی حفظ شود و لایروبی و مرمت چشمه ها نیز انجام گیرد.
در خراسان شمالی 56 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارد و 150 گونه پرنده از 532 گونه موجود در کشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود کشور ، چهار گونه دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارک ملی سالوک و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره 194 هزار و 141 هکتار مدیریت می کند.
7186/3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.