محمد موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به علت نبود تجهیزات لازم ثبت، تصویربرداری از این یوزها انجام نشد.
وی با بیان اینکه این 2 قلاده یوزپلنگ با مشاهده و صدای تراکتور از زیر بوته گز با سرعت زیاد به سمت تپه های اطراف گریخته اند، گفت: این دومین مشاهده یوزها در ماه جاری است.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همیاران طرف قرارد این سازمان روزانه آب را با تراکتور برای پر کردن آبشخورهای در نظر گرفته شده پناهگاه حمل می کنند.
حسن پهلوان افزود: اوایل ماه جاری هم 2 قلاده یوز از سوی محیطبانان این اداره کل مشاهده شده بود.
وی گفت: وجود هشت قلاده یوز پلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم قطعی است اما از دو سال گذشته به علت کار نگذاشتن دوربین های تله ای موفق به تصویربرداری از تعداد یوزپلنگ ها در این پناهگاه نشده ایم.
پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم و پارک ملی ضامن آهو خراسان شمالی با 84 هزار و 435 هکتار گستره در 10 کیلومتری شرق شهرستان جاجرم قرار دارد که حدود 16 هزار هکتار پهنه آن دو سال پیش، به دلیل ازدیاد جمعیت آهو، به عنوان پارک ملی ضامن آهو تعیین شده است. این منطقه یکی از پویاترین زیستگاه های یوزپلنگ در کشور است که در سال های گذشته تعدادی از این حیوان تصویربرداری شده است.
همچنین پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان 100 کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان 80 کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود 75 کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین 30 کیلومتر فاصله دارد و زیستگاه گونه در معرض انقراض یوزپلنگ ایرانی است.
در سال های اخیر با تلاش محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست جاجرم و همکاری اداره کل محیط زیست خراسان شمالی و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اقدامات آموزشی مناسبی برای جوامع محلی اطراف این زیستگاه منحصر به فرد انجام شده که نتیجه آن افزایش جمعیت آهو و رشد زادآوری یوزپلنگ در این منطقه بوده است.
6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.