به گزارش ایرنا محمد رضایی روز یکشنبه در حاشیه همایش کنترل بیولوژیک در مانه و سملقان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از مجموع مبارزه بیولوژیک در سطح استان 300 هکتار مزارع گوجه فرنگی و 30 هکتار باغ انار در مانه و سملقان بوده است.
وی افزود: مصرف سموم در عرصه های کشاورزی این استان 202 تن در سال است که نسبت به میانگین کشوری کمتر است.
به گزارش ایرنا متوسط مصرف سموم کشاورزی در استان در واحد سطح در هر هکتار 550 گرم می باشد که این رقم در سطح کشور حدود 750 گرم است.
این میانگین در سطح جهانی حدود یک هزار گرم است و حتی در برخی از کشورهای اروپایی و در مورد برخی از محصولات خاص این عدد به چهارهزار تا پنج هزارگرم بالغ می شود.
وی اظهار داشت: مبارزه بیولوژیک برای مزارع گوجه فرنگی، پنبه و انار بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر نیز برای 300 هکتار از مزارع پنبه پیش بینی این نوع مبارزه را داریم.
وی با بیان اینکه مبارزه بیولوژیک در سلامت غذایی جامعه بسیار تاثیر گذار است گفت: 68 ناظر گیاه پزشکی در این استان وجود دارد که به صورت جدی از این نوع مزارع بازدید و راهکارهای مناسب را برای کشاورزان ارائه می کنند.
وی اظهار داشت: در سال جاری مبلغ چهار میلیارد ریال در مبارزه بیولوژیک هزینه شده است که در این مبارزه دولت 45 درصد هزینه را به صورت یارانه به کشاورز کمک می کند.
رضایی افزود: 11میلیون ماده شیمیای وجود دارد و سالانه 200 هزار نوع به آن اضافه می شود، 117 نوع آفت کش نیز در مقابل 600 نوع عامل بیماری زا استفاده می شود.
شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان در 45 کیلومتری غرب بجنورد واقع شده است و 85 هزار هکتار اراضی زیر کشت دارد و داری 54 نوع محصول کشاورزی است و به عنوان قطب کشاورزی استان خراسان شمالی محسوب می شود.
انسکتاریوم سمنگان به عنوان تنها مرکز تولید و تکثیر عوامل بیولوژیک در استان خراسان شمالی در شهرستان مانه و سملقان وجود دارد که در حال حاضر مشغول به فعالیت بوده و تکثیر زنبور تریکوگراما و براکون که از دشمنان طبیعی آفات گوجه فرنگی و انار هستند را بر عهده دارد، این طرح در سال 90 آغاز به کار کرد.
7183/3007/6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.