به گزارش ایرنا، آتش نشانان، همواره به عنوان فرشتگان نجات در جامعه مطرح هستند اما این فرشتگان در استان با مشکلات فراوان در امدادرسانی ها رو به رو هستند.
مشکلات آتش نشانان و نواقص در ایستگاه های آتش نشانی استان یکی دو تا نیست از نبود یا کمبود ناوگان مناسب آتش نشانی، نبود لباس ویژه برای آتش نشانان گرفته تا نبود راننده در ایستگاه های آتش نشانی، مواردی است که شهرها و شهروندان را تهدید می کند.
دلهره انگیز است وقتی بدانیم بیشتر راننده های آتش نشانی در شهرهای کوچک، گواهینامه رانندگی برای استفاده از ناوگان آتش نشانی را ندارند اما به ناچار برای امداد رسانی در حادثه ها، اقدام به رانندگی می کنند.
این آتش نشانان به علت ناتوانی در رانندگی، هر آن ممکن است دچار حادثه شوند آن وقت است که بدهکار هم می شوند که چرا بدون داشن مهارت و بدون کسب گواهینامه اقدام به رانندگی کرده اند و مرتکب تخلف شده اند.

* تجهیزات آتش نشانی در حد صفر
مسئول آتش نشانی شهر راز بیان اینکه تجهیزات آتش نشانی این شهر در حد صفر است گفت: شهرهای کوچک با کمبود ها و مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند که کمبود و یا نبود راننده یکی از مهم ترین آنان است.
غفور وحیدی اظهار کرد: شهر راز با 120 هزار نفر جمعیت تنها یک دستگاه خودروی آتش نشانی دارد و در هر شیفت، تنها یک نفر نیروی انسانی مشغول به فعالیت است و این امر، امدادرسانی ها را با مشکل جدی روبه رو کرده است.
وی تصریح کرد: شهرداری راز، هنوز دستگاه های تنفسی مناسب برای آتش نشانی تهیه نکرده در حالی که تامین ایمنی، نخستین لازمه هر امداد رسانی است.
مسئول آتش نشانی شهر راز اظهار کرد: آتش نشانی، شغل سخت و زیان آور است و آتش نشانان با استرس های زیادی روبه رو هستند و در حالی که انتظار می رود ایمنی شهروندان را تامین کنند، خود در اجرای وظایف، ایمنی لازم را ندارند.

* ایستگاه های خالی از نیرو
مسئول آتش نشانی تیتکانلو نیز با بیان اینکه مشکل و دردهای آتش نشانان در شهرهای کوچک مشترک است گفت: کمبود نیرو سبب شده تا بعضا ایستگاه ها در برخی از شهرهای کوچک استان خالی از نیرو باشد.
ولی الله صابر اظهار کرد: هر نیروی آتش نشانی پس از 24 ساعت کار باید 48 ساعت استراحت داشته باشد و در مرخصی به سر ببرد اما بعضا آتش نشانان در این استان تنها یک روز مرخصی دارند و حضور در سر کار پس از این مدت مرخصی غیرقانونی است.

* فرسودگی ناوگان
مسئول آتش نشانی فاروج نیز گفت: آتش نشانی این شهر از کمبود نیروی انسانی بشدت رنج می برد به طوریکه در این شهر تنها 6 نیرو مشغول به کار هستند
مهدی توافقی اظهار کرد: در وضعیت مناسب، باید شمار نیروها به 12 نفر یعنی دو برابر برسد.
وی با بیان اینکه فرسودگی ناوگان نیز یکی دیگر از مشکلات در امداد رسانی ها است گفت: فرسودگی و استهلاک ناوگان آتش نشانی هزینه های زیادی را تحمیل می کند.

* نبود خودروی آتش نشانی
مدیرعامل آتش نشانی بجنورد نیز نبود یا کمبود تجهیزات آتش نشانی را از دغدغه های آتش نشانی ها در شهرهای کوچک استان عنوان کرد و گفت: پایین بودن حقوق آتش نشانان و تاخیر در پرداخت آن، آتش نشانان را گلایه مند کرده است.
مجید گریوانی اظهار کرد: کمبود تجهیزات آتش نشانی و کمبود نیرو، ایمنی شهروندان در شهرهای مختلف استان را تهدید می کند.
وی افزود: به طور مثال، آتش نشانی شهر قوشخانه نیروی راننده دارد اما خودروی آتش نشانی تامین نشده است و آتش نشانان این شهر برای خاموش کردن آتش باید از کپسول استفاده کنند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی بجنورد درباره کمبودهای آتش نشانی در شهر بجنورد اظهار کرد: یکی از نیازهای اصلی و اساسی در این شهر، تامین خودروی نردبان است که پس از سال ها پیگیری هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی افزود: آتش نشانی شهر بجنورد، برای امداد رسانی در حادثه های آتش سوزی در طبقات بالا، امکانات و تجهیزات مناسب در اختیار ندارد.
گریوانی درباره استاندارد بودن شمار ایستگاه های آتش نشانی در بجنورد با بیان اینکه در وضعیت استاندارد، به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش نشانی دایر می شود گفت: اکنون پنج ایستگاه عملیاتی در این شهر راه اندازی شده و مشکلی به لحاظ تعداد ایستگاه وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به پراکندگی جمعیت و وجود شهرک های اقماری در اطراف شهر و ترافیک سنگین در مرکز شهر راه اندازی ایستگاه شماره 6 در شهرک فرهنگیان در دستور کار است و کلنگ آن به زمین خورده اما برای ادامه کار اعتبار مورد نیاز است.
مدیر عامل آتش نشانی بجنورد با اشاره به اینکه در ایستگاه ها با کمبود تجهیزات روبه رو هستیم اظهار کرد: خودروی فوماتیک، خودروی نردبان و تانکر آب رسان از جمله تجهیزاتی است که باید تامین شود.

* وزارت کشور باید حمایت کند
شهردار بجنورد نیز با تاکید بر لزوم تامین خودروی نردبان و تجهیزات لازم آتش نشانی گفت: خرید خودروی نردبان از توان شهرداری خارج است، چرا که اعتبار مورد نیاز برای خرید این خودرو به اندازه بودجه یکسال آتش نشانی است.
روح الله براتیان اظهار کرد: نیاز است تا وزارت کشور در این باره حمایت کند البته در این باره، مکاتباتی با وزارت کشور انجام شده که امیدواریم مشکل کمبود خوردی نردبان برطرف شود.
براساس سرشماری سال 1395، خراسان شمالی که دارای قومیت های ترکمن، تات، کرمانج، ترک و بلوچ است، 863 هزار نفر جمعیت دارد. این میزان جمعیت در 22 شهر و حدود 1300 روستا ساکن هستند.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.